narciarz Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Witam. Mam nówke WRT54GL do któego kablem mam podłączony internet od usługodawcy. A do routera mam podpiętego jednego kompa stacjonarnego i po wifi laptopa. Radiówka działa bez problemu ale kłopot jest z połączeniem z komputerem. Jeżeli router mam połączony z kompem kablem prostym (niekrosowanym) to za każdym razem po włączeniu kompa na kompie mam: brak kabla lub niepołączony. Wtedy muszę wyciągnąć wtyczne z sieciówki i wsadzić ją spowrotem i się połączy z netem. Jeżeli kompa mam połączonego z routerem kablem krosowanym problem nie występuje. Z tego co wiem nowe urządzenia sam wykrywają kable. Na dodatek zawsze połączenie router - komp powinno być niekrosowane ,a u mnie tak nie działa. Sprawdziłęm to na 3 kablach różnych i na 2 sieciówkach. W routerze mam orginalny soft. I nic prócz clona MAC nie przestawiałem w ustawieniach routera. Spotkał się ktoś z takim czymś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Pewno cos uwalone w routerze, dzialaj na skrodowanych, albo oddaj jako niezgodnosc towaru z umowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 w kilku ap linksysa zmiaty softu trzeba dokonywać tylko na krosach ale czegoś takiego nie slyszałem, z tego co piszesz funkcja auto midix jest zablokowana w pozycji konwertowania krosa i dlatego na prostym nie dziala, skoro na krosie problemów nie robi to ja bym nie kobniował, zacisną krosa i korzystał z sieci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narciarz Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 w kilku ap linksysa zmiaty softu trzeba dokonywać tylko na krosach ale czegoś takiego nie slyszałem, z tego co piszesz funkcja auto midix jest zablokowana w pozycji konwertowania krosa i dlatego na prostym nie dziala, skoro na krosie problemów nie robi to ja bym nie kobniował, zacisną krosa i korzystał z sieci :) Dzięki wszystkim za pomoc. Problem tkwił w tym, że nowe kable były uszkodzone :angry: Teraz działa bez problemu i jeszcze wrzuciłem Tomato i jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...