kawis Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Mam zamiar wymienić mojego leciwego Clapa i mam dosyć ograniczone środki. Dlatego pomyślałem ,że wymienie go na Kyro2. 1. Czy Kyro będzie chodzić na Agp 83 i wyższym? Napięcie na Agp mogę dać maksimum na 1.7V. 2. Czy przy Duronie 1.2Ghz odczuje dużą różnice w grach? 3. Na jaką firmę się zdecydować? Myślałem o Herkulesie z Tv-outem. 4. Jaka jest jakość obrazu w porównaniu do Clapa? 5. Czy mogę liczyć na aktualne sterowniki? Bo przy Nvidi nie mam się o co obawiać:-). 6. Czy wogóle jest sens wymieniać Clapa na Kyro? Czy lepiej wstawić lepszego procka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Ja bym wymienil nawet bym sie nie zastanawial przy 1,2Ghz to spox pociagnie ta karta. Jak za free masz to wymieniaj!. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaSTaH Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Ja mam pytanie do uzytkownikow Kyro2 Na karcie niema T&L jest tylko emulator programowy. 1. Czy wszystkie nowe gierki chodza? Nieburacza sie? 2. Jak jest programowy to obciaza proca - czy na D750 bedzie spox chodzic? 3. Jak jest z TV-OUT w Kyro2 - dobra jakosc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuckyLuke Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Ja mam pytanie do uzytkownikow Kyro2 Na karcie niema T&L jest tylko emulator programowy. 1. Czy wszystkie nowe gierki chodza? Nieburacza sie? 2. Jak jest programowy to obciaza proca - czy na D750 bedzie spox chodzic? 3. Jak jest z TV-OUT w Kyro2 - dobra jakosc? Ad.1 Mi chodza wszystkie... Ad.2 Raczej na Duronie 750 nie bedzie spoko chodzic...ale z Duronka 750 najprosciej i praktycznie 100% mozna zrobic D750@1000 a na takim procku juz bedzie chodzic OK... Ad.3 Jakosc na TV-Out jest bardzo dobra... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuckyLuke Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Mam zamiar wymienić mojego leciwego Clapa i mam dosyć ograniczone środki. Dlatego pomyślałem ,że wymienie go na Kyro2. 1. Czy Kyro będzie chodzić na Agp 83 i wyższym? Napięcie na Agp mogę dać maksimum na 1.7V. 2. Czy przy Duronie 1.2Ghz odczuje dużą różnice w grach? 3. Na jaką firmę się zdecydować? Myślałem o Herkulesie z Tv-outem. 4. Jaka jest jakość obrazu w porównaniu do Clapa? 5. Czy mogę liczyć na aktualne sterowniki? Bo przy Nvidi nie mam się o co obawiać:-). 6. Czy wogóle jest sens wymieniać Clapa na Kyro? Czy lepiej wstawić lepszego procka? Ad.1 Kyro 2 chodzi na AGP 83MHz bez podwyzszania napiecia... Ad.2 Na takim procku na bank odczujesz - chyba ze Clap extremalnie krecony.... Ad.6 Jak wymienisz procek a pozostawisz Clapa...nie odczujesz praktycznie zadnej roznicy...waskim gardlem dla procka pozostanie karta... Chyba ze niewiele grasz - a duzo kompresujesz, bawisz sie grafika....wtedy kupuj procek...i daj sobie spokuj z Kyro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 poza tym Jupiter we Wrocławiu kosztuje 275zł więc jak sprzedasz swojego CLAPa to nawet nie będziesz musiał za dużo dokładać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 5. Czy mogę liczyć na aktualne sterowniki? Bo przy Nvidi nie mam się o co obawiać:-). He he a jak było z riva128 i w2k :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Kyro powinno polecieć na 86. na 75 to u mni chodziło spox ale na więcej nie sprawdzałem. Na Duronie 1.2 powinna być duża poprawa (w grach nie w 3Dmarku). Herkules to majlepsze kyro (obok Videologica ale tego w Polsce jak większości co dobre nie uświadczysz) ale kosztuje ok 400 zł. Jupitery/Powercolory ok 270-300zł. Każda z wymienionych powinna oferować jakość lepszą od CLAPA a szczególnie Herkules. Aktualnie są dostępne stery do Wszystkich M$ (na moj gust to stery Videologica dają najlepszą jakośc 2D a te od Herculesa najmniej błędów w 3D)Do pingwina tez są stery ale sa trudne w konfiguracji i nie udostępniają pełnej wydajności gdyż z ich urzyciem karta nie pracuje jako AGP ale ...PCI! tyle ze ilość gier na LINUSA nie jest imponująca wiec mnie to specjalnie nie martwi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuckyLuke Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Kyro powinno polecieć na 86. na 75 to u mni chodziło spox ale na więcej nie sprawdzałem. Na Duronie 1.2 powinna być duża poprawa (w grach nie w 3Dmarku). Herkules to majlepsze kyro (obok Videologica ale tego w Polsce jak większości co dobre nie uświadczysz) ale kosztuje ok 400 zł. Jupitery/Powercolory ok 270-300zł. Każda z wymienionych powinna oferować jakość lepszą od CLAPA a szczególnie Herkules. Aktualnie są dostępne stery do Wszystkich M$ (na moj gust to stery Videologica dają najlepszą jakośc 2D a te od Herculesa najmniej błędów w 3D)Do pingwina tez są stery ale sa trudne w konfiguracji i nie udostępniają pełnej wydajności gdyż z ich urzyciem karta nie pracuje jako AGP ale ...PCI! tyle ze ilość gier na LINUSA nie jest imponująca wiec mnie to specjalnie nie martwi Adam78 jakie masz wyniki w 3DMaku 2000 i 2001 na swoim Celku? Jak mozesz to podaj tez wyniki w Q3 na HQ... Oraz...jak masz czas i checi dopiesz sie do postu gdzie podane byly wyniki w Time demo w RTCW... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Adam78 jakie masz wyniki w 3DMaku 2000 i 2001 na swoim Celku? Jak mozesz to podaj tez wyniki w Q3 na HQ... Oraz...jak masz czas i checi dopiesz sie do postu gdzie podane byly wyniki w Time demo w RTCW... W 3DMarku 2001 (pełna opcja) 1596 dla 1.0 i 2118 dla 1.33. W Q-)|( i Wolfie podam jak będę miał Q )|( i Wolfa (w przysłym tygodniu). Bo narazie miałem tylko demo 1-osobowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawis Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Kupiłem Kyro! Łazi spokojnie na Agp 83. Jakość obrazu jest dużo lepsza niż na Clapie. Karta kręci się z 175Mhz na 205Mhz. I jest produkcji Videologica teoretycznie niedostępnego :-) Dałem za nią 300zł tylko ma jedną wadę bo jest bez Tv-outa ale ma 64Mb. Zaraz zrobię testy ,bo jestem w trakcie ściągania nowych sterowników ,bo na tych co mam to w 3D Marku uzyskałem 1800pkt. :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 A ma ktos moze voodoo3 3000 na duronie ? Ciekawe jak on wypada w porownaniu z Kyro II. A jak jest z tymi Kyro II, one maja tylko sdramy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuckyLuke Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Kupiłem Kyro! Łazi spokojnie na Agp 83. Jakość obrazu jest dużo lepsza niż na Clapie. Karta kręci się z 175Mhz na 205Mhz. I jest produkcji Videologica teoretycznie niedostępnego :-) Dałem za nią 300zł tylko ma jedną wadę bo jest bez Tv-outa ale ma 64Mb. Zaraz zrobię testy ,bo jestem w trakcie ściągania nowych sterowników ,bo na tych co mam to w 3D Marku uzyskałem 1800pkt. :cry: Na 205MHz? Cos to az niemozliwe....chodzi Ci na takich ustawianiach? robiles testu na 205MHz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 ostanimi czasy sporo czytam na różnych stronach o KYRO i jeszce nigdzie niespotkałem się z 205MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuckyLuke Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 A ma ktos moze voodoo3 3000 na duronie ? Ciekawe jak on wypada w porownaniu z Kyro II. A jak jest z tymi Kyro II, one maja tylko sdramy ? Kyro II nie potrzebuje DDR'ow... Ma zwykle SDRAM'y i AGPx2 i jakos jej to nie perzeszkadza konkurowac nawet w najwyzszych rozdzielczosciach (1600x1200) z kartami opartymi na DDR'ach - (w wysokich rozdzielczosciach - Kyro II ma przewage pod tym wzgledem ze nie musi przesylac olbrzymich ilosci dannych przez pamieci i AGP...) Gdzie starsze GF "przytykaja" sie juz powyzej 1024x768 i 32bitach - Kyro smiaga jak nalezy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegita'2001 Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Hmmm dostałeś Videologic i kręcisz ją na 205 MHz. Nie ma przeciwskazań, aby KYRO 2 pokręcić powyżej 200 MHz ! Wystarczy jeden rezystorek i lutownica :] P.S. Gdzieś dorwał Videologic ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuckyLuke Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Hmmm dostałeś Videologic i kręcisz ją na 205 MHz. Nie ma przeciwskazań, aby KYRO 2 pokręcić powyżej 200 MHz ! Wystarczy jeden rezystorek i lutownica :] P.S. Gdzieś dorwał Videologic ?? Taaaaaa? jakos nawet po modzie napiecia dla GPU nie znalazlem zadnych publikacji w ktorych ktokolwiek osiagnalby granice 200MHz... 196-198MHz to max.... Skoro to mozliwe - to pochwal sie Vegita ile Ty maksymalnie wyciagnales.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...