Fredek Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) Tym razem Dark od DFI na P45 :wink: Ciekawe co tym razem zaprezentuje ta doskonale nam znana firma....mam nadzieje że będzie tak dobra jak wersja na P35 ;] Edytowane 22 Września 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Coś wiadomo kiedy będzie dostępna?? Lub jakieś dokładniejsze dane?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 No oko - fajna, tylko najwyzsze sloty PCI-E moglyby byc zamienione miejscami... Tylny sledz sie na oko nie zminil, nadal jest tam zworka Clear CMOS; lepiej umieszczone zlacze +12V, i cieplowody laczace elementy chlodzenia oraz wyswietlacz kodow POST. Wyglada niezle, ciekawe jak z cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) Wyglada intrygujaca. radiator na nb polaczony hp'ami z radiatorami na mofach. z jednej strony moze nie bedzie sie tak grzac a z drugiej strony jak bedzie sie go chcialo wymienic ( np przy wc ) to trzeba wodowac calosc. 2 sloty pcie(ciekawe jakie). ten smieszny system co wysiwetla cyferki czy nie bledow. ale nadal chyba tylko dwa przyciski do reseta i pałera a clrcmos chyba brak :) ciekawe czy banki pamieci beda ddr2 czy ddr3 bo podzielone raczej nie beda, chociaz nigdy nic nie wiadomo. i co najwazniejsze jaka cena :) gdyby oscylowala w granicach 400 - 430zl to moze byc ciekawie :) KLIk! Dyskusja na temat tej plyty na vr-zone. I chyba w wersji bogatszej od dk, mysle o lt/ut bedzie 8 wejsc sata bo na zdjeciu jedno jest puste :) ciekawe czy przez te HPki nie bedzie problemow z zalozeniem coolerow na cpu. Edytowane 31 Maja 2008 przez osa512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 wpisując się w ten ton powiem że: sam chip jest pewnie poprawioną wer. X48 po pewnej kastracji, pokaźnej liczbie klientów spodoba się gustowny designe MOBO znany z poprzednich konstrukcji opartych na bliźniaczych chipsetach INTEL-a.Możliwość/cena wróży płycie rynkowy sukces. a jak będzie ? , sami się przekonamy to se popisałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 No z "hitpajpem" to zaszaleli, widać że radiatory z gęstszymi finami dali wiec odrobili prace domową po P35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Imo zebrowanie tego radiatora na nb pasuje bardziej do nawiewu od dolnej strony budy tak zeby powietrze przeplywalo przez caly radiator. radiator na p35 byl profilem skierowany rownolegle do bankow pamieciu a na p45 jest skierowany prostopadle :) rownolegle ustawienie byloby chyba korzystniejsze z tego zwzgledu ze powietrze wtlaczane z przodu budy przeplywalo by przez caly przekroj radiatora a tak to obija sie o przednia scianke do wnetrza wchodzac tylko przez szczeline nad hpkiem. radiator nie wykazuje 100% swoich mozliwosci. takie jest moje zdanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Osobiście chłodzenie mi się nie podoba :rolleyes: Bo jeśli ktoś chce zmienić na NB i wcisnąć HR05/SLI to musi kombinować z sekcją zasilania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Osobiście chłodzenie mi się nie podoba :rolleyes: Bo jeśli ktoś chce zmienić na NB i wcisnąć HR05/SLI to musi kombinować z sekcją zasilania.A to mało mamy różnego rodzaju radiatorów na rynku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 mało :wink: ale wiesz, lepiej jakby stockowy było już EL0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 No oko - fajna, tylko najwyzsze sloty PCI-E moglyby byc zamienione miejscami... i byloby marudzenie że ram się ciężko przy większej grafie wymienia ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 wpisując się w ten ton powiem że: sam chip jest pewnie poprawioną wer. X48 po pewnej kastracji, pokaźnej liczbie klientów spodoba się gustowny designe MOBO znany z poprzednich konstrukcji opartych na bliźniaczych chipsetach INTEL-a.Możliwość/cena wróży płycie rynkowy sukces. a jak będzie ? , sami się przekonamy to se popisałem ;) Ciezko jest mowic o jakiejs kastracji, jak to jest chip w 65nm, a do tej pory (P35/X38/X48) to 90nm ;) Narazie nie wiadomo kiedy bedzie DFI P45 (DK/LP) w Polsce. Mysle ze w przyszlym tygodniu cos sie wyjasni w tej sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) sam chip jest pewnie poprawioną wer. X48 po pewnej kastracjiPowiedzialbym ze to P35 z fruitami znanymi z X38/X48 i w niższym procesie technologicznym. Tylko po co to nam, skoro i tak ograniczeniem oc nie jest chipset a cepek i jego zapotrzebowanie na rozne dziwne napiecia o ktorych nikt wszesniej nie slyszal. Generalnie P45 jeszcze sie niczym nie popisało, bo kazdy inny chipset leje go ładnie. Poczekajmy az żółci koledzy zrobią fajne biosy Rispekt dla intela za sprzedanie piąty raz tego samego chipsetu ;) Edytowane 31 Maja 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) Ryba jak możesz ? ;) midend i mówisz ze nic nie pokroili ? fakt nawet dodali szerszą magistralę do PCIeX dla Crossfire ;) Edytowane 31 Maja 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Racuch, widzisz, problem jest taki, ze to nie chipset, a bios odgrywa wazna role w plycie glownej. To czy np. mialem Msi/Asusa/Dfi/Foxconna na P35 to mi bylo wszystko jedno, ale batalie wygralo DFI, czemu? To chyba wiadomo. I to sie dzieje przy kazdym wypuscie nastepnych chipsetow, ale nie kazdy zdaje sobie z tego sprawe. I pomimo, ze DFI wydaje swoje plyty z opoznieniem do reszty konkurencji, to mam pewnosci, ze na danym produkcie moge polegac. Dopracowanie i wydajnosc jest na najwyzszym poziomie i dlatego od czasow DFI nF2 w moich komputerach goszcza plyty DFI tylko i wylacznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Ptaszki ćwierkają, że w P45 coś innego może ograniczać mozliwosci mobo/chipsetu niz tylko sam bios. Przekonamy sie niedlugo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Na razie z tego co widać na podstawie pierwszych sampli P45 to z 45nm lataja gorzej (FSB) niz P35. Jak biosy dopracują to może coś się ruszy w tej materii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Wiadomo juz cos kiedy w PL i za ile mniej wiecej? chetnie bym zmienił na nowszy lepiej poukladany model:) Crossfire mozna by zrobic jakies sensowne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Wiadomo juz cos kiedy w PL i za ile mniej wiecej? chetnie bym zmienił na nowszy lepiej poukladany model:) Crossfire mozna by zrobic jakies sensowne... W tym tygodniu powinny byc, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fisher Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 Płytka może i fajna ale długo bym z nia nie wytrzymał ponieważ zrezygnował bym pewnie przy X próbach założenia mojego Infinity :P Z dużo tych HP i to zdecydowanie, reszta ujdzie, ciekawe jak z wydajnościa w poruwnaniu do modeli konkurencji i oczywiście z Ceną :) Czekamy na konkretniejsze dane :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Kurde, już byłem zdecydowany na darka p35, a teraz mnie znowu to pieroństwo będzie kusić... ;-) Mam nadzieję, że płyta nie będzie dużo droższa od DK P35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 Czy DFI przy premierze swoich płyt na P35 miało problemy z biosem? (na XS mówią coś o problemach z przebiciem 400 na FSB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2008 wystarczy poczytac u nas w topicu nt. P5Q series i powiem szczerze ze ja to podziekowal za chipset P45, poczekam spokojnie na nowe pod Nehalemy a teraz sobie spokojnie dojade na P35, jedynie jesli najdzie mnie ochota na CF to kupie X38/X48. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4 FUN Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Mam już tą płytkę u siebie póki co dwie niemiłe niespodzianki. Pierwsza była do przewidzenia, mój bloczek z uniwersalna zapinką się nie zmieścił. Druga to to, że nie odpalił się na niej od razu qx9770. Q6600 poszedł bez problemu, zaraz poszukam jakiegoś biosu i zobaczę jak się kręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 http://www.allegro.pl/item392867147_dfi_la...ze_oc_odss.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Ciekawe jak wygląda oc na tej płycie. Ktoś zamierza ją zakupić? Płyta obsługuje DDR2 czy DDR3? bo na aukcji zero specyfikacji DFI ma w planach wypuszczenie wersji LT lub UT z obsługą DDR2? Ma ktoś screeny z BIOSU DFI LP DK P45 T2RS? Szczególnie mnie interesuje zakładka Voltage setting. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=191950 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 Ktoś zamierza ją zakupić?jak się nic niespodziewanego nie stanie będe miał w piątek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 jak się nic niespodziewanego nie stanie będe miał w piątek To czekamy na relacje... Ktoś chyba tutaj pisał i w linku podanym przez Kean'a wyczytałem ze jest problem z FSB jak dobrze pamiętam powyżej 450 ;( Mam nadzieje ze szybko naprawia to kolejnym BIOS'em. Wkońcu to DFI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2008 To czekamy na relacje... Ktoś chyba tutaj pisał i w linku podanym przez Kean'a wyczytałem ze jest problem z FSB jak dobrze pamiętam powyżej 450 ;( Mam nadzieje ze szybko naprawia to kolejnym BIOS'em. Wkońcu to DFI. Ostatnio okreslenie "szybko" nie idzie w parze z produkcja nowych wersji przez tego producenta... Plyty z X38 i X48 maja kilka biosow na krzyz i nieraz wciaz nieusuniete znaczne bledy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...