Skocz do zawartości
futureman

Laptop Lg E-510 Z Vista

Rekomendowane odpowiedzi

Mam laptopa LG z zainstalowanym fabrycznie systemem Vindows Vista - jest to nowy model kupiony kilkanascie dni temu

Ale ja chce zainstalowac windows XP a podczas instalacji pojawia sie komunikat:

Win XP PRO bez sevispackow - brak dysku

Win XP PRO SP2 - jakis blad i tez nie widzi partycji systemowej i nie da sie w ogole zainstalowac ani sformatowac dysku w tym laptopie

Wiec jak mozna zainstalowac XP na takim laptopie - co trzeba zrobic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też to czeka tzn. kupuje z Vista Basic i będe chciał wyrzucić to coś, aby wgrać np. XP, sterowniki rozumiem wgrywa się w trakcie uruchoiania instalatora tak? Czyli rozumiem ściągamy stery do chipsetu w moim przypadku będzie to chipset z HP 6720s modelu i wgrywam na pena, a on sam automatycznie wykryje podczas instalacji? Ewentualnie masz jakiś opis do tego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też to czeka tzn. kupuje z Vista Basic i będe chciał wyrzucić to coś, aby wgrać np. XP, sterowniki rozumiem wgrywa się w trakcie uruchoiania instalatora tak? Czyli rozumiem ściągamy stery do chipsetu w moim przypadku będzie to chipset z HP 6720s modelu i wgrywam na pena, a on sam automatycznie wykryje podczas instalacji? Ewentualnie masz jakiś opis do tego?

Sterowniki integrujesz z płytką instalacyjną (tą z której instalujesz windowsa). Robisz to za pomocą programu nLite. Same sterowniki ściągasz ze strony intela.

PS: Ten problem występuje w co trzecim temacie na forum...

Edytowane przez AK-105

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@miras19 W TYM temacie masz powiedziane wszystko na temat instalacji XP w TYM SAMYM MODELU. Używajcie ludzie szukajki...każda następna sytuacja powielająca ten temat i idą %

Teraz z racji obowiżaków zawodowych nie mam na to czasu, ale na dniach postaram się naskrobać ogólny poradnik na w/w temat, w razie konieczności jestem w stanie nawet go przykleić bo jak AK-105 stwierdził:

Ten problem występuje w co trzecim temacie na forum...

Edytowane przez KrisJR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...