mari0 Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Witam. Mam problem z uruchomieniem nowego kompa. Konfiguracja to Asus M2n Sli Deluxe, Athlon64X2, grafika GF8800GS Palita oraz 2x1GB ramu Geil'a, acha i zasilacz to ModeCom 350W. Po zlozeniu wszystkiego "teoretycznie" wszystko dziala czyli chlodzenie na procesorze dziala, na grafice tez, płyta nie sygnalizuje problemu (nie wydaje zadnych dzwiekow). Na poczatku zapomnialem jeszcze podlaczyc zasilanie do grafiki i wtedy komp sygnalizowal problem (mobo) dlugim nieprzerwanym dzwiekiem ale po podlaczenie zasilania do grafy wszytsko gralo - teoretycznie. Po podlaczeniu monitora (mam teraz CRT, przejsciowke DVI-SUB), monitor jest caly czas w stanie uspienia. Podlaczalem tylko 1 kosc ramu, rozłozylem kompa i ponowie zlozylem nie pomoglo. Na probe wziąłem wyciągnąłem obie kosci ramu, komp powinien zasygnalizowac problem jakims dzwiekiem ale cisza. I tak sie teraz zastaniawiam co moge jeszcze zrobic?? Wszystkie czesci sa nowe i na gwarancji wiec przynajmniej tyle spokoju smilies/bigsmile.gif Nie za bardzo ma szanse spr. poszczegolne czesci na innym kompie co pewnie by wyjaśniło całą sprawe. Z gory dzieki za pomoc :D PS. czy grafika GF8800GS Palita moze nie do konca dzialać prawidłowo z plyta M2N Asusa?? Ewentualnie moze zasilacz jest za slaby i nie wyrabia (jak spr. czy po moich dzialaniach komp wstanie, chcialem go wylaczyc przytrzymywałem PWR i komp sie wyłączał raz na 10 prob. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Jak dla mnie to trzeba by sprawdzić lepszy zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 Albo zasilacz za słaby, albo walnięte mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 ... PS. czy grafika GF8800GS Palita moze nie do konca dzialać prawidłowo z plyta M2N Asusa?? Ewentualnie moze zasilacz jest za slaby i nie wyrabia (jak spr. czy po moich dzialaniach komp wstanie, chcialem go wylaczyc przytrzymywałem PWR i komp sie wyłączał raz na 10 prob. Dobrze by było zdobyć jakąś starą grafikę na PCI do sprawdzenia-odpalenia i wgrania nowego bios lub jakąś małą kostkę RAM 256-512 MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Ten ModeCom to Feel czy MC 350ATX 2.0?? Jeśli MC 350ATX 2.0 to taką 8800GS uciągnie bez problemu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mari0 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 niestety Feel (nie mam na razie innego) :( coraz bardziej zaczynam podejrzewac ten zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Uuu to nie dobrze....dorwij jakieś MARKOWE 400W i wtedy zobacz co będzie bo ten Feel tam niema miejsca bytu obecnie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mari0 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 jutro sie postaram jakas zasilke skolowac i sie zobaczy. jeszcze mam takie pytanie jak nie ma grafiki podlaczonej do mobo to czy plyta glowna powinna w jakis sposob reagowac (dzwieki kontrolne)?? PS: podobna sytuacja z ramem czyli jak nie ma ramu wlozonego do mobo to czy owe dzwieki powinny sie pojawic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 W manualu od płyty powinno pisać, zapewne będzie to ileś pisków ze speakera systemowego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mari0 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 chodzi o to ze jak nie podepne grafiki do mobo (sam procek i ram sa zalozone) zadnych piskow speaker systemowy nie generuje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 sprawdz czy poprawnie podpiales glosniczek systemowy. zrestartuj ustawienia biosu (clear cmos lub wyjmij baterie na kilka minut, przy odlaczonym kablu zasilajacym) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...