MantisGhost Opublikowano 31 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2008 (edytowane) witam mam problem wmontowalem plyte wlozylem proca oraz boxowy cooler podpialem zasilacz i teraz co nie zrobie to komputer po wlaczeniu sam sie wylacza po ok 2 sekundach co moze byc nie tak?? stopniowo wypinalem wszystko wlacznie z grafika i ramem i nadal to samo zasilacz to be quiet straight power 450w plyta jak wsponialem asus p5k e wifi/ap proc e8400 witam wszystkim dziekuje za pomoc problem rozwiazany :) pan z seriwsu powiedzial ze plyta uwalona dostalem nowa i ta dziala jak nalezy Edytowane 3 Czerwca 2008 przez MantisGhost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViziR Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Też mam taki sam problem z restartami tylko że mi brat uszkodził płyte... U Ciebie ewidentnie winą jest stary bios. Musisz włożyć jakiegoś innego proca i zmienić bios na nowszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozakov Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Podpiąłeś wtyczkę 4-pin zasilania proca ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Podpiąłeś wtyczkę 4-pin zasilania proca ? tu sie przyznam ze nie podpialem bo nie wiem czy czegos nie spale w instrukcji od zasilacza chyba pisze zeby nie podlaczacz atx12v jezeli mam wlozony 24 pinowy kabel dokladnie pisze tak: only for connetion to the p4/ p8 (4-pin/8-pin) 12v power supply of the mainboard! do not interchange with the 24 pin (20-pin) mainboard connector! tu m,am pare pytan jezeli mozna jedfnakl 2 naraz to u gory jest wlasnie takie wejscie eatx 12v z zaslepka na polowe zlacza tam mam to wpiac ? jezeli tak to ktory wpiac i gdzie go wpiac ??? a moze oby dwa i 4pin i 8pin ?? wiem jestem zielony plyty nie zmienialem przez dlugi czas i taka ilosc kalbi i zlacz mnie przytlacza -_- --- co do biosu nie sadze zey to bylo problemem w instrukcji pisxze ze plyta jest gotowa na procesory 45nm pozatym nie mam innego procka zeby wsadzic niz ten co kupilem :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 (edytowane) Jeśli na płycie masz takie złącze 8 pin z zaślepką to znaczy że możesz: - zostawić zaślepkę i podpiąć 4 pin ATX - wyjąć zaślepkę i włożyć 8 pin ATX. Nie bój się nic nie spalisz... Jeśli w zasilatorze masz 8 pin ATX to podepnij jeśli masz tylko 4 pin ATX to jak włożysz będzie też działać... ;) Jeszcze sprawdź czy pod grafikę podpiąłeś 6 pin ;) Edytowane 1 Czerwca 2008 przez ManhunT666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 (edytowane) Jeśli na płycie masz takie złącze 8 pin z zaślepką to znaczy że możesz: - zostawić zaślepkę i podpiąć 4 pin ATX - wyjąć zaślepkę i włożyć 8 pin ATX. Nie bój się nic nie spalisz... Jeśli w zasilatorze masz 8 pin ATX to podepnij jeśli masz tylko 4 pin ATX to jak włożysz będzie też działać... ;) Jeszcze sprawdź czy pod grafikę podpiąłeś 6 pin ;) pod graike nie moge podpiac bo nie mam gdzie :) z tym ze ten 4pin i 8 pin wygladaja tak samo czyli 2 zlacza po 4 bolce oo oo takie cos :/ to ktory wlozyc ? nic sproboje :/ ---- no dobra wpilem i cpu1-4pin i cpu-2-8pin do eax12v plyta sie nie spalila wiec chyba jest ok przy wlozeniu kabla zasilania cos zaczyna lekko piszczec nie wiem co to moze zasilacz czytak ma byc nie wiem plyta zalacza sie teraz na troche dluzej mianowicie gdzies na 4-5 sek nastepnie wylacza sie i zalacza spowrotem sama z siebie wiec dalej cos nie teges :/ Edytowane 1 Czerwca 2008 przez MantisGhost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 (edytowane) Co masz za kartę graficzną? Bo jeśli to długi, jednostajny pisk to nie masz podpiętego zasilania k. graficznej. Wygląda ono tak: Najlepiej porób fotki w środku obudowy bo coś mi się zdaję że źle coś zmontowałeś ^^ Edytowane 1 Czerwca 2008 przez ManhunT666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 zdjecia moze nie powalajacej jakosci ale widac co jest podlaczone jedyne co jest wlozone to zasilanie na mobo i grafika geforce 6600gt nie widze na niej wejscia na zasilanie pcie pewnie dlatego ze to stara karta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Gdyby była możliwość upalenia to by w manualu pisało wielkimi czerwonymi bukwami ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Wyjmij bateryjkę z MOBO może pomoże. A jak nie to może spróbuj podłączyć wszystko na "pająka". Pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Wyjmij bateryjkę z MOBO może pomoże. A jak nie to może spróbuj podłączyć wszystko na "pająka". Pozdro ;) na pająka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Wyjmij mobo z obudowy, postaw na biurku i podłącz wszystko poza obudową... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Wyjmij mobo z obudowy, postaw na biurku i podłącz wszystko poza obudową... nic mi to nie dalo :/ dalej to samo czyli zalacza sie wylacza sie znowu wstaje chodzi non stop ale ekran czarny bateryjke wyjalem nie pomoglo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesyr Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 (edytowane) do not interchange with the 24 pin (20-pin) mainboard connector! To oznacza zeby nie zamieniac tej dodatowej 4pinowej zlaczki w zasilaniu plyty z ta od zasilania od procesora... Patrzac po zdjeciach, powieniens wlozyc tylko jedno 4 pinowe zlacze do zasilania procesora, dwa raczej sa potrzebne do quadow :) No i ram tez sie przyda wlozyc :P ;) Edytowane 1 Czerwca 2008 przez wesyr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Właśnie gdzie jest pamięć? Wyjąłeś ją tylko do foty czy w ogóle jej nie masz?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Właśnie gdzie jest pamięć? Wyjąłeś ją tylko do foty czy w ogóle jej nie masz?! na poczatku mialem wszystko wlozone i stopniowo wyciagalem jako ze nic nie chodzilo w tej chwili jest wpiete tylko to co na zdjeciu sprawdzelem z roznymi koscmi i nic :/ pytanko da sie uaktulanic jakos ten bios po ciemku ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Załatw od kogoś jakiegoś proca na LGA775 i uaktualnij BIOS ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Good idea. Pewnie stary biosik :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 Good idea. Pewnie stary biosik :) jutro pojade do sklepu zeby mi zrobili upgrade i mam nadzieje ze za darmo -_- nie znam nikogo kto w tym miescie kto by mial pozyczyc proca :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 pochwal sie z kad jestes, moze ktorys z forumowiczow bedzie w stanie pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 pochwal sie z kad jestes, moze ktorys z forumowiczow bedzie w stanie pomoc obecnie krakow ale watpie zeby to w czyms pomoglo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 To jeśli masz 100-120zł to możesz wyrwać e2160 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesyr Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 a jeszcze mam takie pytanie, ilu letni masz zasilacz ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 wiesz nie bede placil na 2 proc co ja z nim potem zrobie :/ pozatym nie nie mam juz kasy zasilacz moze ma z rok, albo troche mniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Ja jestem z krakowa to może pomoge :P Wrzucasz jakiegoś pentiuma Dual Core..updatujesz bios i potem ten E8400 powinien zaskoczyć na luzie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MantisGhost Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Ja jestem z krakowa to może pomoge :P Wrzucasz jakiegoś pentiuma Dual Core..updatujesz bios i potem ten E8400 powinien zaskoczyć na luzie ;] nie mam innego duala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...