Skocz do zawartości
kamusial

Karta Grafiki Pci-e- Cicha, Zimna I Jak Najtańsza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poszukuję karty grafy, do obróbki grafiki 2D- liczy się tylko jakość wyświetlanego obrazu, nie szybkość. Wydaje mi się, że najtańsza da radę, ale chciałbym żeby:

-miała gwarancję (do 3 miechów)

-faktura vat

-była zimna i cicha.

Pod PCI-E 16x.

Dzięki za pomoc

Edytowane przez kamusial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie czegoś takiego szukam, namierzyłem sklep w którym bym kupował. Poniżej linki do kart:

ATI

szczególnie ciekawie wygląda HD2600pro za 70zł, ale nie wiem czy nie lepiej tego którego poleciłeś. Jedyne różnice to szyna 128 bit zamiast 64bit, ale technologia 65nm zamiast 55nm.

Która karta od tego sprzedawcy będzie najlepsza do wyświetlania grafiki 2d tak do 100zł? (mile widziana obsługa 2 monitorów przez DVI)

edit:

znalazłem 2 takie radki z 2x dvi : hd2600pro za 70 zł i hd3470 za 82zł (piszą że ma 1x d-sub i 1x dvi, ale poszperałem i wyszło że ma 2x dvi). Bardziej podoba mi się ten drugi, bo jest pasywny, ale ponownie: 55nm + 64bit szyna vs 65nm + 128bit szyna. Co lepsze?

Edytowane przez kamusial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak koniecznie musi mieć dsub to hd3450 za 90zł, jak nie i starczy DVI lub dokupisz przejściówke to bierz HD3450 którą polecił dwaIP

chyba pomieszałeś DVI z dsub... :)

chciałbym kupić kartę w sklepie do którego dałem linki... Pewnie HD3470 wezmę- nowszy i cichy. Szkoda że szyna 64bit, ale memki ddr3, tylko czy to ma znaczenie :)

Dzięki za pomoc. Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi