Skocz do zawartości
gacus24

3 Krótkie I Restart - Co To Za Błąd? Teraz Jest 1 Długi I 4 Krótkie :((

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam taki oto problem. Otóż składam komputer ale cosik nie działa - pojawiają się 3 dźwięki i komp się restartuje. Co może być przyczyną tego błędu? Uszkodzona płyta, procek? Przekładałem inne pamięci ale jest to samo. Restartowanie BIOSu nic nie daje :( :( Co jest nie tak?

Edytowane przez gacus24

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ABIT IX38 QuadGT

Intel Core2 Quad Q9450 + Thermalright Ultra-120 EX + Noctua NF-P12

Samsung SpinPoint F1 750 GB

Gskill F2-8500CL5D-4GBPK

Palit GeForce 9800GX2

Samsung 203D DWD/RW

Pioneer DVD+/-RW DVR-215D

Enermax Modu82+ EMD625AWT

Teraz komp zmienił repertuar i wydaje 1 długi i 4 krótkie dźwięki, ponadto gdy wiatrak z procka podłączony jest do CPU FAN to nie działa, gdy podłączę do SYS FAN to chodzi, ale błędy cały czas są te same.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wywnioskowałem z treści komunikatu mobo iż jest błąd CPU Core Voltage numer błędu 8.6.

I jeszcze jedna sprawa. Przy karcie graficznej ( Palit 9800GX2 ) jest jakiś kabel prawdopodobnie idzie on od wentylatora karty. Gdzie go podłączyć gdyż w tej chwili jest niepodłączony nigdzie???

Edytowane przez gacus24

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi