crategus Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Alloha. Mam pytanko, moze ktos akurat mial w lapach obytrzy :> zasilacze tj 360, 360 z aktywnym pfc i 420W chiefteca. Chodzi mi o cisze- ktory z nich jest najcichszy... czy 1 wiatrak w pasywnej 360... czy 2 w 360 z aktywnym pfc czy 420 z dwoma smiglami ale przy stosunkowo nizszym obciazeniu niz maxymalne 420W... ? :?: help :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Wszystkie są absolutnie niesłyszalne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 z dwoma wicherkami jest podobno cichszy i tak było by to chyba logocznie bo pracują one na wolniejszych obrotach niz tylko 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Ja u siebie na 360 SF mam 1500 obrotoof i jest niesłyszalny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 420W zasilacza nie widzialem ale zasilacze Sirtec/Enlight/Chieftec/HighPower z serii HPC-xxx-xxx maja to do siebie ze im sa bardziej obciazone tym sa glosniejsze wiec ten najmocniejszy powinien byc najcichszy ale jak nie robisz z kompa serwera wieloprocesorowego i wielodyskowego to nawet ten model 360W z 1 wentylatorem bedzie niezbyt glosny :!: moge Tobie napisac jak to wyglada na przykladzie HPC-300-202 jak go malo obciazasz to wentyl kreci sie w okolicach 1400rpm ale jak podlaczysz do pradozernego sprzetu i bedziesz obciazal w znacznym stopniu to obroty rosna do ~2500rpm (do tylu udalo mi sie dojsc) a to juz slychac :( a i mam porownanie do zasilacza SeaSonic SS-300FS ACTIVE PFC ktory to zasilacz jest cichszy :D od tych z serii HPC-xxx-xxx w razie co pogadaj z pmp bo on ma na tapiecie ANTEC, ENERMAX i chyba wlasnie Chieftec (lub cos innego z serii HPC-xxx-xxx) niech sie wypowie ktory jest najcichszy (bo jak masz kase na 420W Chieftec to styknie na Enermaxa lub na Antec TruePower) i zerknij tu http://www4.tomshardware.com/howto/2002102...upplies-08.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomarek Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Mam Chiefteca 420W i czy jest obciążony lub nie zawsze jest cicho obr. ok 1600 zasilacz jak dla mnie super,polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crategus Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 no wiec sprawa jest juz dla mnie jasna :> dzieki wszystkim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 Ja mam 360W SF i niestety przy ostatnich osiągnieciach - zaczął dobijać do 2000Obr/min - nie jest głosny ale zacząłem się o niego martwić - za pomocą opasek nylonowych zamocowałem do przedniej kratki wentylator 92mm sunon - i przy obciążeniu (to co w podpisie + jeszcze jeden dysk) mam 1600 obr/min - po 10h wygrzewania kompa na full load :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crategus Opublikowano 29 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2003 to jeszcze maly updejt co to ma uciagnac: to co w podpisie czyli 8rda+/1,7@2,6k/ 2xhdd/ cd/ cdr/ scsii/ 3x 80/80/ 3x 120/120 / radek 9kpro wiec jak dla 420W to mam nadzieje niewielkie obciazenie... licze na niskie obroty :> i absolutna cisze hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Wszystkie są absolutnie niesłyszalne Popieram wypowiedz Interloper'a ! Wczoraj przywitalem się z Chieftekiem 420W z aktywnym PFC i dwoma wentylami i od razu wziąłem go w obroty. Po wielogodzinnym katowaniu sprzętu ( patrz mój konfig ) zasilka byla absolutnie cicha. Wszystkich, którzy twierdzą inaczej odsylam do laryngologa na badanie słuchu :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Jeśli chodzi o temat zasilaczy to powtórze raz jeszcze. Spośród posiadanych przezemnie: * Antec TruePower550 * Enermax EG-651VE-FM * Topower-TOP520(MP) stwierdzam że: Topower najgłośniejszy, jest najgłosniejszą częścia mojego komp. Enermax - cichutki jak Sirtec serii HPC... Antec TP - wyjątkowo cichy, naprawde, nie grzeje sie sam z siebie aż tak jak inne zasilacze. Szczerze mówiąc Sirtec'a HPC-420-302 miałem w ręku tylko raz, ale nie zauważyłem żeby był głośniejszy od HPC-360-202 DF. Albo różnica była ale uchem niezmierzalna. Myśle że nie oszukam nikogo pisząc że różnica w wydzielanym szumie pomiędzy HPC-XXX-XXX, Enermaxem a Anteciem jest juz naprawde niewielka i w zasadzie według mnie nie ma żadnego znaczenia - chyba że ktoś ma komputer bez dysku i takie WC że wentylator w zasilaczy jest jedynym/dwoma wentylatorem... Właśnie testuje sobie Vantec'a Stealth 520W i wcale taki stealth nie jest ;) Mimo że to OEM Topowera (o czym dowiedziałem się za późno - dlatego zdecydowałem się i jego przetestować) jest troszke cichszy - ale to dlatego że to wersja 2 wentylatorowa (są też 3). WIęc tak samo jak i topowera - dla fanatyków ciszy nie polecam. W środku to samo oczywiście. jedynie obudowa z czarnego alu (ale i topower taki jest też do wyboru) Więcej o vantecu i obiecane zdjęcia topowera po weekendzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crategus Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2003 moj przyszedl jakies 2 tyg., max. obroty 1600 (na tym co w podpisie + scsi + 2x cd), srednio 1400- wiec jest cichutko :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...