andrewDM Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Witam serdecznie jest to mój jeden z pierwszych postów na tym forum mimo, że jestem zarejestrowany chyba od 2005 r. ;) Otóż mam problem z takim zestawem: e2160@2.88Ghz 1,35v 2x 1GB Patriot 800mhz 5-5-5-12 2.1v Gigabyte P31 DS3L (bios F8, od nowości) seagate 320gb 16mb sata2 amacrox warrior 450pnf GF88GS Palit podkręcony. creative 5.1, coolermaster elite 331, + 2x 120mm przód i tył. Windows XP Prof ServisPack2 System w miarę świeży ze standardowymi programami jak FFdshow, FF2.0, allpalyer, winamp i parę gierek. Orthos śmiga 5h na priorytecie 9 i nic tempy ok. 3dmarki też przechodzą ładnie, można grać 5h w np. wiedźmina i jest ok. Ale w czym problem, otóż komp potrafi się wieszać, bez żadnej przyczyny, bez BSODA, w minidump nic nie ma. Nie ma zależności potrafi się wieszać od czasu do czasu np. przeglądając allegro lub grając w jakąś grę. Czasami potrafi działać dwa dni bez żadnych zwiech. A czasami zaraz po włączeniu potrafi zamilknąć. Nie mam głowy co może być przyczyną i co sprawdzić/zmienić żeby działał. Jeśli napisałem nie w tym temacie to proszę modów o przeniesienie. Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś reklamację do Intela że E2160 wywala się przy 2.88 GHz :) Tak bardziej serio to najbardziej prawdopodobny jest RAM lub zbyt mocno podkręcony CPU. Tym sprawdź RAM http://www.goldmemory.cz/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 No oczywiście że to zły dział. Ja bym obstawial patrioty, może się jakoś gryzą z płytą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewDM Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Tak jak pisałem proc orthosa 5h bez problemów, zresztą dla tych procków to nic. Rewizja M0. Ram też sprawdzałem memtestem i 3h i działało. PS. A jaki dział jest do tego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 eist wyłączony? poluzuj timingi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewDM Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 eist wyłączony? poluzuj timingi Tak eist wyłączony, a timingi są standardowe. Akurat pamięci lecą na stocku nawet dałem im więcej papu czyli 2.1v... cholera no nie mam koncepcji :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Koncepcja jest taka że najwyżej taktowany CPU w tej rev. to E2220 2.4 GHz i taktowanie wyżej to problemy prawdopodobne jeśli nie od razu to po jakimś czasie. E4700 jest już rev. G0 i nie jest to przypadek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...