reyden Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zacznę od tego że kumpel poprosił mnie abym naprawił mu kompa , bo mu coś świruje . Objawy miał takie że nie zawsze były widoczne obrazy z karty ( czasami nawet ekran BIOS-a / POST nie było widać ) . Tylko raz udało nam się załadować system - ekran działał normalnie . Potem to nie było nic widać , słychać było że system się ładuje . Więc zabrałem się za reinstalkę XP , samo kopiowanie plików było widoczne ( niebieskie ekrany ) , ale kiedy rozpoczęła się właściwa instalacja to ekran był czarny . Było słychać że system coś robi , ale nic nie było widoczne . Wstępnie stwierdziłem uszkodzenie monitora lub kabla . Zabrałem kompa do siebie , na moim monitorze było wszystko widoczne , instalacja szła poprawnie , tylko raz system poprosił o stery do VGA od VIA , dałem anuluj bo nie miałem ze sobą płytek ( myślałem źe systemowe wystarczą na początek- OS to XP SP2 ) . Po zakończeniu instalacji OS-a zabrałem się za instalację sterów do VGA sciągniętych z VIA Arena - i tu się okazało że instalator karty nie widzi . Nawet jak doinstaluję stery do chipsetu , dalej jest to samo . W menarżerze urządzeń karta jest w ogóle nie widoczna , zaś Everest Home ją widzi normalnie . Czyżby karta była uszkodzona ?? Płyta to Asus K8V-MX ( S754 ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Daj log z everest home (moze byc tylko kawalek dotyczacy karty graficznej), do tego log instalatora sterownikow via do karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Ludzie to jednak mają wrodzony talent do utrudniania sobie życia. ;) Jesteś mi w stanie powiedzieć, dlaczego nie skorzystałeś z poniższej strony? http://support.asus.com/download/download....mp;model=K8V-MX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...