Skocz do zawartości
zgk5

AXDA 1700 DLT3C JIUHB 0310 XPMW

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos juz ma DLT3C 0310 ?

ja takiego kupilem dzis,wieczorem zapodam testy,narazie mam mieszane uczucia co do jego podkrecalnosci.

mam nadzieje ze sie milo rozczaruje :)

czekamy na testy ..przynajmniej ja ,,mam zamiar wymienic swojego na jakiegos własnie noweszego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja takiego kupilem dzis,wieczorem zapodam testy,narazie mam mieszane uczucia co do jego podkrecalnosci.

czekamy na testy ..przynajmniej ja ,,mam zamiar wymienic swojego na jakiegos własnie noweszego

Również jestem ciekaw, bo ten procek powinien wyciągnąć tyle co mój [w podpisie] przy standardowym napięciu, a nawet jak trafię złą sztukę to mniej niż tyle ile mam raczej nie trafię ;-)

Tylko muszę tego mojego opchnąć. Mam za to to szczęście, że u mnie nikt nie słyszał o podkręcalności 1700+ i sprzedaję go jako super egzemparz!!! TYlko ludzie kasy nie mają :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czytałeś pierwszy post w tym wątku ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj juz niem mialem czasu , procesor kreci sie srednio dobrze -> 2.4ghz @ 1.65v , 2.6ghz @ 1.9v , przy czym na 1.9v moje chlodzenie wodne przestaje wyrabiac(najprawdopodobniej blok) i dobija do 55C i zwis,jednak do puki nie dojdzie do tej temperatury jest stabilny.teraz jade na 2.5ghz @ 1.85 z tempami okolo 50C.

->do testujacych bloki wodne,nie testujscie blokow na jakis prockach palomino albo wczesnych tbredach-b bo to jest nic w porownaniu do DLT3C ktory na podwyzszonym napieciu zamienia sie w grzalke oporowa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tro srednio ?? na 2,5ghz !! u mnie 2100 a wyzej juz niebardzo ty masz athlona 3000xp lub wyzej i narzekasz :]

Ale ja jestem maniakiem i chyba niewiele mi do berkuta brakuje :).wlasnie kupilem paste thermopoxa na srebrze i zobaczymy czy to pomoze mojemu blokowi,bo cos mi sie wydaje ze problem tkwi w zespole core->blok,do tej pory mialem zwykla biala H,ale z tego co sie zorientowalem to pasta dawala malo na AC(2-3C mniej na dobrej pascie),a w WC sytuacja jest troche inna i mozna zbic 8-9C przy lepszej pascie,poprawcie mnie jesli sie myle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tro srednio ?? na 2,5ghz !! u mnie 2100 a wyzej juz niebardzo ty masz athlona 3000xp lub wyzej i narzekasz :]

Ale ja jestem maniakiem i chyba niewiele mi do berkuta brakuje :).wlasnie kupilem paste thermopoxa na srebrze i zobaczymy czy to pomoze mojemu blokowi,bo cos mi sie wydaje ze problem tkwi w zespole core->blok,do tej pory mialem zwykla biala H,ale z tego co sie zorientowalem to pasta dawala malo na AC(2-3C mniej na dobrej pascie),a w WC sytuacja jest troche inna i mozna zbic 8-9C przy lepszej pascie,poprawcie mnie jesli sie myle :)

8-9 stopni ??

Czy to aby nie przesada ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1700DLT3C JIUHB 0308 XPMW 12,5x175, vcore 1,525V (na 1,5V prime sie po jakims czasie wywalal)- na wiecej ram nie idzie

(kingston 333 na kosciach kingston), Epox 8RDA+ rev1,1 (bios 3/5/03)

NB i SB A3: prime 3h torture test

- radiator na NB epoxowy (SB goly), max temp 50'C wiatrak CoolerMaster CP5-7JDIB-0L, z tylu budy wiatrak 3000rpm wyciagajacy powietrze, temp w budzie max 30'C

- na NB zalozony wentylator na k.grafiki Colorful http://www.frazpc.pl/sklep/opis/5301// w Kielcach 19zl) reszta bez zmian temp max 46'C, temp w budzie ok 29'C.

Proc idzie spoko na 11x200 ale asynchro - ram 83% FSB

Na fsb 220 startuje ale nie robilem zadnych testow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2,5GHz przy 1,85V - ja bym się cieszył ...

Myślę, żę można będzie mieć wkrótce 2,5Ghz przy Vcore 1,5V.

Na dużo wiecej bym jednak nie liczył w technologii 0,13um.

"Nota bene" AMD zapowiedziało procki XP3200+.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ciekawych ciekawostek dzis na Warszawskiej Gieldzie widzialem 1700+ JIUHB 0251 DLT3C

i 1700+ JIUHB 0311 DUT3C

w cenie rozsadnej 260zl

Mile jest ze sprzedawcy coraz bardziej orientuja sie we wlasnych prockach i wiedza o batch number wiedza ktorych modeli szukac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ciekawych ciekawostek dzis na Warszawskiej Gieldzie widzialem 1700+ JIUHB 0251 DLT3C

i 1700+ JIUHB 0311 DUT3C

w cenie rozsadnej 260zl

Mile jest ze sprzedawcy coraz bardziej orientuja sie we wlasnych prockach i wiedza o batch number wiedza ktorych modeli szukac :)

To żeczywiście najciekawsza z ciekawych ciekawostek. Może być i tak, że model DLT3C zniknie ze sprzdaży.

O zgrozo!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i 1700+ JIUHB 0311 DUT3C

w cenie rozsadnej 260zl

To żeczywiście najciekawsza z ciekawych ciekawostek. Może być i tak, że model DLT3C zniknie ze sprzdaży.

O zgrozo!!!

Dokładnie. Ja swojego wcześniej sprzedałem, a wczoraj chciałem kupić nowszego 0310 lub 0311. Ale w całym Trójmieście tylko DUT3C !!! :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj nabyłem takie cacko, na mojej płycie (dość słabej) biostar m7vip osiągnąłem jak na razie 2090 11*190 na zwykłym wiatraczku za 35 złotych temperatura wynosi 34 stopnie, szkoda że jeszcze nie udało mi się zwiększyć mnożnika bo jakoś nie reaguje na zmianę w biosie wtey było by troszeczkę wiecej.

wynik z sandry 2001 ALU:7774, FPU 3152 - chyba dobrze.

bawię się dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to sa juz te brazowe 0310 ?  

jak sie dzis dowiedzialem podobno brazowe znacznie lepsze od zielonych

Oczywista, że są brązowe !!!

Zobacz pierwszy post w tym wątku, napisłaem, że jest brązowy.

Ps.

Wygrzałem troszeczkę przez Prime tego mojego DLT3 0310 XPMW

i działa spoko na 12,5*181Mhz=2263 przy 1,5 Vcore.

Więcej nie kręcę, bo to zbytek.

Zresztą - jakie to kręcenie jak nie podnoszę Vcore !!!.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc ja wczoraj wymieniłem swojego starego JIUCB 0251 na DLT3C JIUHB 0310, od raz zabrałem sie do kręcenia przy 1,65V osiągnołem 2400 Mhz natomiast przy 1,9V 2550 Mhz także wynik bardzo dobry, biorąc pod uwagę że kręciłem na ac (zapinka od bloku mi się zjebała :() Niestety dalej testów nie mogłem kontynuować ponieważ wybuchł mi dzisiaj zasilacz, kto chce niech wierzy kto nie chce niech nie wierzy ale dosłownie był mały wybuch i iskry ostre poszły i dymek :( Dodam że procek brązowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc ja wczoraj wymieniłem swojego starego JIUCB 0251 na DLT3C JIUHB 0310, od raz zabrałem sie do kręcenia przy 1,65V osiągnołem 2400 Mhz natomiast przy 1,9V 2550 Mhz także wynik bardzo dobry, biorąc pod uwagę że kręciłem na ac (zapinka od bloku mi się zjebała :() Niestety dalej testów nie mogłem kontynuować ponieważ wybuchł mi dzisiaj zasilacz, kto chce niech wierzy kto nie chce niech nie wierzy ale dosłownie był mały wybuch i iskry ostre poszły i dymek :( Dodam że procek brązowy :)

Mój też szedł 12*200=2400Mhz przy Vcore=1,65V, też brązowy - ale zasiłka mi nie wybuchła.

Re: Jaro - zasilacz to miałeś chyba jakiś badziewny ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...