elomelo Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 (edytowane) Moge miec karty Vortexa z nastepujacymi chipami: - AU8820B2 - BA88VL10A-02 - AU8810A1 - BA88AL10A-02 - AU8830A2 ktora brac? bo zglupialem, generalnie te BA* wygladaja lepiej w ogole czym one sie roznia? Edytowane 2 Czerwca 2008 przez elomelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Tych BA88VL10A-02 nie znam ale z tego co podpowiada google wygląda jak jakaś druga rewizja AU8810... W sumie to ja bym brał AU8820 lub AU8830 w zależności od tego, jakiej firmy która karta jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Obydwie sa Aureala, powiedz mi jeszcze o ile wiesz, jak to jest ze sterownikami pod XP? Bo wyczytalem, ze karta nie rozwija skrzydel, nie zalezy mi na grach, chce sluchac porzadnego stereo, czy obecnie dostepne nieoficjalne sterowniki daja rade? np. stad http://release.narod.ru/2048.htm#util lub tutaj http://forum.idg.pl/index.php?showtopic=114769 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Mam dwa Vortexy: - Aureala na chipsecie 8830 - bezfirmową na chipsecie 8820 Pierwsza gra pięknie... druga gorzej od integry. Sterowniki to nie problem, jak byś kupił 8830 to mogę Ci podesłać doskonale działające pod XP. Bez żadnych kombinacji z podmienianiem plików, z działającym panelem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Ja używałem jakichś nieoficjalnych sterów, ale nie miałem z nimi nigdy problemów. Jak karty Aureala to bierz AU8830 :) Choć różnic brzmieniowych jako takich raczej nie uświadczysz w stosunku do AU8820 jeśli tej samej firmy... Ciekawi mnie czy karta byłaby podatna na wymianę opampa czy jakichś elektrolitów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 sa pewne problemy z tymi kartami :/ po kolei moja historia : konfig : atlon xp 2000 , nf 2 , winda xp , karta muzyczna dziala super ( a dokladnie ASIO ) po zmianie konfigu : pd 2180 , gigus na p31 , winda xp , karta nie ma ochoty grac z ASIO niezaleznie jaki slot , jakie ustawienia , albo sie wiesza albo charczy wiec uwazaj co i jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Ma sie rozumiec, ze masz dobre stery? Uzywasz ASIO4ALL? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 stery sa te same co przy starej konfiguracji , nie ja uzywam asio2ks , asio4all calkowicie wieszalo karte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 dobra, stalem sie posiadaczem Vortexa 2 Quad na 8830 ;] zobaczymy co wart jak przyjdzie ps. 39zl za ta karte to chyba niezbyt wiele? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Cena OK :) Na allegro czasem w kosmicznych cenach chodziły (koło 60zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...