Skocz do zawartości
knapik

Problem Z Amd 5000 Black Edition

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z tym procesorem,ustawiam mnożnik na 15 i nie wstaje(niebieski ekran na koniec ładowani systemu).Przez FSB doszedłem do 2970MHz;\.Innym użytkownikom bez zmiany napięci szedł na 3.1\2.Jeszcze mam problem z ramami.W programach typu everest ram jest taktowany 370MHz a nie 400(częstotliwość rzeczywista)i timingi są przestawione na 5-5-5-15 a powinny być 4-5-4-15 Moja płyta to DFI LanParty DK 790FX ramy OCZ 800 Platinum 4-5-4-15.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z mnożnikiem 14 działa ?

Podaj pełną konfigurację w tym zasilacz.

Działa na 14 bez problemu

Proc AMD 500 Black Edition

Płyta DFI lanparty dk 790fx

Grafa 8800gt Galaxy

siła AMACROX WARRIOR AX450-PNF

ram OCZ 2GB 800 Platinum 4-5-4-15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z mnożnikiem 15 też powinno ruszyć (najnowszy bios na wszelki wypadek).

DFI nie ma w spisie tego CPU ale powinna potraktować go jako Brisbane 5800+ 89W (czyli z większym napięciem na CPU).

Może ruszy z mnożnikiem 16 ?

Edytowane przez dwaIP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko mam problem z rozszyfrowaniem gdzie jest napięcie na proca ale jakoś poradzie sobie :) (wcześniej miałem dfi na NF3)A taktowanie tego ramu jest prawidłowe??

Szukałem i nie znalazłem ;\ Może ktoś ma tą płytę i pomoże :D

Na mnożniku 16 nie wstał wo gule :)

Edytowane przez knapik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze, nie wiem po co wziąłes tak skomplikowaną płytę skoro nie umiesz znaleźć regulacji vcore. Po drugie w K8 są dzielniki ustawiane odpowiednio do mnozników i przy x15 nie bedziesz miał memek ustawionych na 800MHz przy div800 tylko 375, poczytaj w wątku o Brisbane tam masz liste dzielników i sposób wyliczania (w pierwszym poście) lub jakiś poradnik od krecenia K8 (moze być 754,949,AM2)

Podnieś vcore, zacznij krecić HTT, i przenieś dyskusje do odpowiedniego tematu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze, nie wiem po co wziąłes tak skomplikowaną płytę skoro nie umiesz znaleźć regulacji vcore. Po drugie w K8 są dzielniki ustawiane odpowiednio do mnozników i przy x15 nie bedziesz miał memek ustawionych na 800MHz przy div800 tylko 375, poczytaj w wątku o Brisbane tam masz liste dzielników i sposób wyliczania (w pierwszym poście) lub jakiś poradnik od krecenia K8 (moze być 754,949,AM2)

Podnieś vcore, zacznij krecić HTT, i przenieś dyskusje do odpowiedniego tematu

Miałem wcześniej DFI Lanparty ut nf3 250gb i tam radziłem sobie ale teraz to inna bajka nie mogę się zbytnio połapać.Dzięki za porady sprubuje z napięciami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi