knapik Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Witam mam problem z tym procesorem,ustawiam mnożnik na 15 i nie wstaje(niebieski ekran na koniec ładowani systemu).Przez FSB doszedłem do 2970MHz;\.Innym użytkownikom bez zmiany napięci szedł na 3.1\2.Jeszcze mam problem z ramami.W programach typu everest ram jest taktowany 370MHz a nie 400(częstotliwość rzeczywista)i timingi są przestawione na 5-5-5-15 a powinny być 4-5-4-15 Moja płyta to DFI LanParty DK 790FX ramy OCZ 800 Platinum 4-5-4-15. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Z mnożnikiem 14 działa ? Podaj pełną konfigurację w tym zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knapik Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Z mnożnikiem 14 działa ? Podaj pełną konfigurację w tym zasilacz. Działa na 14 bez problemu Proc AMD 500 Black Edition Płyta DFI lanparty dk 790fx Grafa 8800gt Galaxy siła AMACROX WARRIOR AX450-PNF ram OCZ 2GB 800 Platinum 4-5-4-15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 (edytowane) Z mnożnikiem 15 też powinno ruszyć (najnowszy bios na wszelki wypadek). DFI nie ma w spisie tego CPU ale powinna potraktować go jako Brisbane 5800+ 89W (czyli z większym napięciem na CPU). Może ruszy z mnożnikiem 16 ? Edytowane 3 Czerwca 2008 przez dwaIP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zwiększ napięcie i zobacz - sztuka sztuce nierówna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knapik Opublikowano 3 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2008 (edytowane) Tylko mam problem z rozszyfrowaniem gdzie jest napięcie na proca ale jakoś poradzie sobie :) (wcześniej miałem dfi na NF3)A taktowanie tego ramu jest prawidłowe?? Szukałem i nie znalazłem ;\ Może ktoś ma tą płytę i pomoże :D Na mnożniku 16 nie wstał wo gule :) Edytowane 3 Czerwca 2008 przez knapik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manigx Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Wchodzisz do BIOS - Genie BIOS Setting - PWM Setting - CPU VID Special Add gdzie podnosisz napięcie Wcześniej zmieniasz tam ustawienie PWM Control na Enabled Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Po pierwsze, nie wiem po co wziąłes tak skomplikowaną płytę skoro nie umiesz znaleźć regulacji vcore. Po drugie w K8 są dzielniki ustawiane odpowiednio do mnozników i przy x15 nie bedziesz miał memek ustawionych na 800MHz przy div800 tylko 375, poczytaj w wątku o Brisbane tam masz liste dzielników i sposób wyliczania (w pierwszym poście) lub jakiś poradnik od krecenia K8 (moze być 754,949,AM2) Podnieś vcore, zacznij krecić HTT, i przenieś dyskusje do odpowiedniego tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
knapik Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Po pierwsze, nie wiem po co wziąłes tak skomplikowaną płytę skoro nie umiesz znaleźć regulacji vcore. Po drugie w K8 są dzielniki ustawiane odpowiednio do mnozników i przy x15 nie bedziesz miał memek ustawionych na 800MHz przy div800 tylko 375, poczytaj w wątku o Brisbane tam masz liste dzielników i sposób wyliczania (w pierwszym poście) lub jakiś poradnik od krecenia K8 (moze być 754,949,AM2) Podnieś vcore, zacznij krecić HTT, i przenieś dyskusje do odpowiedniego tematu Miałem wcześniej DFI Lanparty ut nf3 250gb i tam radziłem sobie ale teraz to inna bajka nie mogę się zbytnio połapać.Dzięki za porady sprubuje z napięciami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...