Skocz do zawartości
M79

kto poleci jakas fajna kierownice? (byle nie te najdrozsze)

Rekomendowane odpowiedzi

Thrustmaster'a - model np. Force Feedback GT Wheel lub ew. inny

ten model ma ok. rok - wiec cena spadla (rok temu placilem ok. 300/szt), jest porzadnie wykonana, z pedalami, kierownica - ergonomiczna, ogumowana, z wygodnie usytuowanymi przyciskami - polecam, mamy dwie sztuki, zabawa przednia, oczywiscie jest force feed back - i tylko z nim polecam :) - wtedy czuc, ze sie jezdzi - najlepsza gra Collin Mc Rae 2, za chwile bedzie 3.

jesli jestes z wawy, to na gieldzie mozna kupic ten model i troche tansze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logitech Formula Gp bo o MOMO nie bede wspominał skoro masz mało kasy. Kiera jest spoko (formula gp), występuje w dwóch wersjach bez FF(żółta) i z FF(czerwona). Zależy jeszcze w jakie gry chcesz grać bo jeśli w Collina 2 czy NFS HP 2 to klawisze ci starczą ew. kiera Mediatech za 98 zł :-), no chyba że chcesz coś poważniejszego(GPL, Nascar od Papyrusa czy F1 od EA czy GTR 2002) to bierz tą o której wspominałem wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już od 3 lat jeżdże na V4 Force Feedback Wheel InterActa i jest godna pochwały. Już nie raz wyładowywałem się na niej , a mimo to ciągle działa. Co do sprzężenia zwrotnego to potrafi wprawić w wibracje całe biurko. Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja z czystym sumieniem (mimo iz jej nie posiadam) polecam kierownice Logitecha (ta czerwona z FF), albo MoBo (ale tu juz kasa jest potrzebna grubsza). Mam pare rzeczy od logitecha i naprawde, nie sadze, zeby wheele mieli gorsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym bral Logitech Wingman Formula GP (zolta) bez force feedback

sam mam taka i jest ok, no pedaly pekly ale sporoo przezyly :P

force to lipa..

i kosztuje 179 zeta wiec spoko cena

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bawilem sie logitechem czerwonym i musze powiedziec, ze kierownica jest spox, od dwuch lat mam pada thrustmastera z FF i sprzet jest nie do zabicia. jakbym mial wybierac miedzy tymi dwoma to becydowala by tylko cena.

BTW. Widzialem logitecha w vobisie za 249zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam cos od dexxy. Kierowniczka spoko, dobrze zrobiona, porzadna, dobry realizm. Lecz wg mnie kupno kierownicy do beznadzieja. Nie oplaca sie kompletnie, ilez mozna grac... znudzi sie i to bardzo szybko... szkoda kasy, ja gdybym to wiedzial to nigdy bym nie kupil kierownicy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coz.. kiera z FF , ofc dobra kiera :) ( to ze trzesie biurkiem nie znaczy ze ma dobry FF bo w FF nie chodzi o to :D ) to kosztuje napewno >400 pln.. Pewnie wiekszosc z was myli kierowni9ce z "wibraton force " czy jakos tak :D z tymi z "force feedback " ..

W sprawie doboru kierownicy polecam inne forum..

http://www.racing-forum.pulse.pdi.net tam w dziale HARDWAre jest masa informacjii o kierownicach zarowno bez FF jak i z FF.. Zanim zapytasz urzyj opcjii "szukaj" !!!

Osobiscie nie polecam kierownic za ok 300 pln z czyms co nazywaj vibration force :D Lepiej kupic dobra kiere bez FF niz byle gowno co nawet nie ma split axis... Pozatym kupowanie kierownicy do CMR czy NFS to NIEPOROZUMIENIE :) :lol:

Jeszcze raz polecam tamto forum !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od tygodnia mam Logitecha WingMan Formula Force GP i polecam...

PS Mogli byscie podac tytuly gier w jakie sie fajnie gra na tej kierownicy...

Jak narazie to najlepiej mi sie gralo w Rally Trophy

Na + Rally Championship, Mafia

Na - NFSHP2, Rally Xtreme, Screamer 4x4

I prubuje sobie skombinowac Colina 2 i 3 zobacze jak tam sie spisuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy zolty logi ma te wade ze NIE MA split axis :( ( 3 osie , 2 oddzielne dla gazu i hamulca) . To nie jest potrzebne przy grach arcade.. ale przy typowych symulacjach jest wrecz niezbedne.. Kiere te mozna jednak latwo przerobic.. Opis przerobki jest tez gdzies na simforum :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od tygodnia mam Logitecha WingMan Formula Force GP i polecam...

PS Mogli byscie podac tytuly gier w jakie sie fajnie gra na tej kierownicy...

Jak narazie to najlepiej mi sie gralo w Rally Trophy

Na + Rally Championship, Mafia

Na - NFSHP2, Rally Xtreme, Screamer 4x4

I prubuje sobie skombinowac Colina 2 i 3 zobacze jak tam sie spisuje...

mi w mafie gralo sie ok ale duzy minus za brak FF

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...