Gość memel Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 (edytowane) Witam moj znajomy, pracownik znanej wszystkim firmy komputerowej ma procki na magazynie ADO4600CZBOX (F3) AM2 Windsor No i biore od niego procka. i prośba do was jaki dokladnie szukac by sie jak najlepiej krecił ? Jakies oznaczenia? to prawda ze są tylko ACB9F ? moze jakis tydzien? Taki by sie jak najlepiej krecił. HELP Edytowane 4 Czerwca 2008 przez mamelke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 skoro masz dojscie, to moim zdaniem powinieneś wziąć kilka(naście) procków i spisać sobie oznaczenia ;) wtedy okaże się czy są TYLKO ACB9F czy są także ACBxF (gdzie x to niższa cyfra) no i szukaj tego, który ma najniższe oznaczenia btw jest temat o f3 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 (edytowane) nie moge osobiscie sprawdzic. wiec sprobuje takie informacje wyciągnac. ale jest tylko ACBxF? czy mogą byc tez jakies inne literki te trzy pierwsze? Edytowane 4 Czerwca 2008 przez mamelke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 (edytowane) sytuacja jest (jeśli jest) podobna do np. athlona x2 6000+ czyli ccb8f i ccb6f jak widać zmieniają się tylko cyferki ;) Edytowane 4 Czerwca 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 to prawda ze są tylko ACB9F ?Nieprawda. Ja mam CCB8F. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 szukac CCBxF czy ACBxF ??? gdzie x to najnizsza cyfra. ktorego szukac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Ja proponuję przestać wierzyć w najstarszy mit o K8 czyli niższy batch to lepsze OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 Ale CCBxF, ACBxF to nie batch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 pardon, za dużo myśli w głowie i głupoty piszę :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 kupilem ADO4600IAA5CZ CCB8F 0813BPMW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M-Power Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 to teraz czekamy na testy ;) bez 3,5GHZ się nie pokazuj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 (edytowane) Procka bede mial dzis w sobote albo jutro. Ten znajomy ma mi teraz przywiesc procka bo on jest 200km ode mnie. oczywiscie testy od razu wrzuce. Nie wiem tylko czy moj zasilacz podoła 3ghz Wczesniej mialem Athlona4000+ @3ghz i bylo ok na tej zasilce. Edytowane 7 Czerwca 2008 przez mamelke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 juz mam procka. WOW! narazie delikatnie. od razu wziąłem go na 2,9ghz na zanizonym napieciu. Orthos nie wywala ;). teraz nie mam czasu, pozniej zobacze jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 narazie delikatnie. od razu wziąłem go na 2,9ghz na zanizonym napieciu. Orthos nie wywala . teraz nie mam czasu, pozniej zobacze jeszcze.Ustaw 1.2V @ 3.2GHz i puść ORTHOSA. BTW - w podpisie masz 4200+, to jakigo procka wkońcu kupiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 Ustaw 1.2V @ 3.2GHz i puść ORTHOSA. BTW - w podpisie masz 4200+, to jakigo procka wkońcu kupiłeś? Windsor 4200+ to byl moj stary. F2 to jest. jak cos to jest juz na sprzedaz ;) juz mam 3ghz na 1.175V. stable. Wiecej narazie nie potrzebuje;) pozniej, moze w zime;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 juz mam 3ghz na 1.175V. stable. Wiecej narazie nie potrzebuje;) pozniej, moze w zime;)Ale sprawdzić przecież możesz czy Ci zrobi 3.2GHz @ 1.2V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 (edytowane) Ale sprawdzić przecież możesz czy Ci zrobi 3.2GHz @ 1.2V. A czemu mialby nie zrobic 3,2Ghz na 1,2V jak teraz jest 3,0ghz przy 1,175! jest 3,2 przy 1,2. Edytowane 7 Czerwca 2008 przez mamelke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 (edytowane) A czemu mialby nie zrobic 3,2Ghz na 1,2V jak teraz jest 3,0ghz przy 1,175!Bo mój do 3GHz też potrzebuje 1.175V a 3.2 na 1.2 już po godzince Orthosa sie wywala. jest 3,2 przy 1,2.Ile Orthosa przechodzi? Edytowane 7 Czerwca 2008 przez McDracullo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 (edytowane) A czemu mialby nie zrobic 3,2Ghz na 1,2V jak teraz jest 3,0ghz przy 1,175!Bo może mieć dziurę w oc? jest 3,2 przy 1,2.Wrzuć jakiś dłuższy test w orthosie. Edytowane 7 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 A czemu mialby nie zrobic 3,2Ghz na 1,2V jak teraz jest 3,0ghz przy 1,175!Heh, a czemu miałby nie zrobić 3.8GHz na 1.4 skoro robi 3.2GHz na 1.2V? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 (edytowane) Heh, a czemu miałby nie zrobić 3.8GHz na 1.4 skoro robi 3.2GHz na 1.2V? <_< jak bede mial ciekly azot to czemu mialby nie zrobic nawet i 4ghz przy 1V?! ;) na 3,2 jest dopiero stabilny po podniesieniu napiecia na 1,25V jeszcze mnie zasilka ogranicza. podana w sigu. aaa i mam jakąś kijową paste za 2zł ;) temp. w normie 49C w Orthosie temp. powietrza w pokoju 25C Edytowane 7 Czerwca 2008 przez mamelke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 jak bede mial ciekly azot to czemu mialby nie zrobic nawet i 4ghz przy 1V?! ;) na 3,2 jest dopiero stabilny po podniesieniu napiecia na 1,25V jeszcze mnie zasilka ogranicza. podana w sigu. aaa i mam jakąś kijową paste za 2zł ;) temp. w normie 49C w Orthosie temp. powietrza w pokoju 25C bo 1v to za mało do 4ghz i nawet ciekły hel nic nie pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 bo 1v to za mało do 4ghz i nawet ciekły hel nic nie pomoże. aha. thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 jak bede mial ciekly azot to czemu mialby nie zrobic nawet i 4ghz przy 1V?! ;)Z ciekłym azotem, to miałbyś pewnie problem żeby 3GHz zrobić na jakimkolwiek napięciu na tym 4600+ :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 (edytowane) ale sie uczepiliscie tego azotu. widzialem screeny z cpu-z 4600+ 4,1 i 4,2ghz przy 1,375 i 1,40v bodajze i chyba przy kaskadzie albo azocie. a wczesniej mialo byc 1,9 a nie q1V Edytowane 7 Czerwca 2008 przez mamelke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 jak bede mial ciekly azot to czemu mialby nie zrobic nawet i 4ghz przy 1V?!Cieły azot to nie wszystko :P widzialem screeny z cpu-z 4600+ 4,1 i 4,2ghz przy 1,375 i 1,40v bodajzePokaż te skriny. Pozatym napięcie w CPU-z niekoniecznie musi być równe temu które jest ustawione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 (edytowane) Cieły azot to nie wszystko :P Pokaż te skriny. Pozatym napięcie w CPU-z niekoniecznie musi być równe temu które jest ustawione. moje czy te 4,1ghz? te 4,1ghz widzialem w temacie tutaj na forum "athlon64 revF3" Edit kur*** myle sie caly czas Temat Athlon 64 rev.F3 Edytowane 7 Czerwca 2008 przez mamelke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 (edytowane) Tylko że to 6400+, a to zasadnicza różnica względem 4600+. Edytowane 7 Czerwca 2008 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 (edytowane) Tylko że to 6400+, a to zasadnicza różnica względem 4600+. loo kur** nie zwrocilem uwagi. sory :) niee zaraz poszukam sam wiedzialem ze gdzies jest. http://img75.imageshack.us/img75/7918/3500hj8.jpg strona 41 znow mi sie pomylilo. glowa mnie boli od slońca dziś he a to twoje nawet. ciekawe gdybym mial lepszą paste, zasilacz lepszy to gdybym wziął napiecie 1,375 to czy by poszedł na 3,5ghz moj Edytowane 7 Czerwca 2008 przez mamelke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 (edytowane) a to twoje nawet.Co? Moje? Coś pokręcony jesteś dzisiaj widać. :D WR na 4600+ jest 4.06GHz, ale prędzej DI/FC niż LN2, albo ktoś z dobrym skillem do LN2 i zajebiaszczą sztuką procka, bo to nie takie proste jak się wydaje. Edytowane 7 Czerwca 2008 przez hary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...