Skocz do zawartości
Gość memel

Athlon X2 Windsor F3. Ado4600czbox

Rekomendowane odpowiedzi

Też czytałem, ale u siebie nie zaobserwowałem, na AMD memki mi się kończą na 1080 i 327ns nic nie pomaga

no u mnie widocznie pomogło jak przestawilem na 195ns. komp juz chodzi dobrze ponad 3godz. jak by nic nie pomogło to przy obecnych ustawieniach procka juz dawno powinien sie wyłożyc.

AHA. i od rana cały czas chodzi Orthos.

Edytowane przez mamelke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile dobrze pamiętam dla 2gb kostek to się ustawiało trfc 327ns.

To już zależy od konkretnych chipów na kostkach pamięci. Jeśli to kość 2GB z czterema chipami (gęstość 4GBit) to 327 wtedy. Jeśli z 8 (czyli już dwustronna), masz gęstość 2GBit i teoretycznie 195ns powinno być ok. I równie dobrze 195ns się powinno ustawiać dla kostek 1GB z 4 chipami.

Różnica trochę jest, nie wiem jak w grach itp. itd. ale w spi jest całkiem spora :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chodzi o różnicę między 127ns, a 195 to potwierdzam. Na 127 przy 1000 nie chciały banglać na na 195 48h orthosa przeszły

To już zależy od konkretnych chipów na kostkach pamięci. Jeśli to kość 2GB z czterema chipami (gęstość 4GBit) to 327 wtedy. Jeśli z 8 (czyli już dwustronna), masz gęstość 2GBit i teoretycznie 195ns powinno być ok. I równie dobrze 195ns się powinno ustawiać dla kostek 1GB z 4 chipami.

no to już wszystko wiadomo, memki mam dwustronne, dziex hary za wyjaśnienie ;)

Edytowane przez M-Power

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie jest juz wszystko dobrze, nie zawiesza sie.

Procek ustawiony na 3,1GHz 1.25V. Leci juz 6godzina w Orthosie, temp. 52C.

Nie wiem czy bede wiecej krecił. Jest dobrze.

Moge w sumie obnizyc teraz napiecie na 1.2V.

rekordzik. to jeszcze nie max

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=373192

Edytowane przez mamelke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi