Skocz do zawartości
ziolo14

Monitor Lcd Do 1200 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar kupić sobie nowy monitor LCD

Cena monitora nie moze przekroczyć 1200zl

Najbardziej zalezy mi na tym aby ten monitor jak najlepiej odzwierciedlal kolory gdyz interesuje sie grafika komputerowa i zamierzam zajac sie tym na powaznie wiec monitor musi mi dobrze sluzyc :)

Dostalem kilka propozycji ale nie wiem ktory wybrac

- Belinea 1980S2

- HP LP1965

- Fujitsu-Siemens P19-3, ewentualnie P19-2P

- Gateway 2185 (ale z tym podobno bardzo ostroznie,szkoda bo naprawde dobrze sie prezentuje wizualnie i ma dobre parametry)

- Samsung 971P

Ktory z nich jest najlepszy?

Bardzo prosze o pomoc(szybka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam zamiar kupić sobie nowy monitor LCD

Cena monitora nie moze przekroczyć 1200zl

Najbardziej zalezy mi na tym aby ten monitor jak najlepiej odzwierciedlal kolory gdyz interesuje sie grafika komputerowa i zamierzam zajac sie tym na powaznie wiec monitor musi mi dobrze sluzyc :)

Dostalem kilka propozycji ale nie wiem ktory wybrac

- Belinea 1980S2

- HP LP1965

- Fujitsu-Siemens P19-3, ewentualnie P19-2P

- Gateway 2185 (ale z tym podobno bardzo ostroznie,szkoda bo naprawde dobrze sie prezentuje wizualnie i ma dobre parametry)

- Samsung 971P

Ktory z nich jest najlepszy?

Bardzo prosze o pomoc(szybka)

Monitory które wymieniłeś nie nadają sie do pracy z grafiką. Nadają się EIZO S1721/1731 (17") albo NEC 1990SX (19") za ŚMIESZNE 1500 PLN jak za tak rewelacyjny monitor. Mozesz szukać czegoś tańszego - wystarczy że zapis barw będzie 10 bit/kanał (10 bit LUT) lub więcej i matryca PVA lub IPS .

bierz 971P albo P-19

Do prac z grafiką monitor z paletą 262. tys kolorów? - BUAHAHAHAHA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi