ziolo14 Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Witam mam zamiar kupić sobie nowy monitor LCD Cena monitora nie moze przekroczyć 1200zl Najbardziej zalezy mi na tym aby ten monitor jak najlepiej odzwierciedlal kolory gdyz interesuje sie grafika komputerowa i zamierzam zajac sie tym na powaznie wiec monitor musi mi dobrze sluzyc :) Dostalem kilka propozycji ale nie wiem ktory wybrac - Belinea 1980S2 - HP LP1965 - Fujitsu-Siemens P19-3, ewentualnie P19-2P - Gateway 2185 (ale z tym podobno bardzo ostroznie,szkoda bo naprawde dobrze sie prezentuje wizualnie i ma dobre parametry) - Samsung 971P Ktory z nich jest najlepszy? Bardzo prosze o pomoc(szybka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 bierz 971P albo P-19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2008 Witam mam zamiar kupić sobie nowy monitor LCD Cena monitora nie moze przekroczyć 1200zl Najbardziej zalezy mi na tym aby ten monitor jak najlepiej odzwierciedlal kolory gdyz interesuje sie grafika komputerowa i zamierzam zajac sie tym na powaznie wiec monitor musi mi dobrze sluzyc :) Dostalem kilka propozycji ale nie wiem ktory wybrac - Belinea 1980S2 - HP LP1965 - Fujitsu-Siemens P19-3, ewentualnie P19-2P - Gateway 2185 (ale z tym podobno bardzo ostroznie,szkoda bo naprawde dobrze sie prezentuje wizualnie i ma dobre parametry) - Samsung 971P Ktory z nich jest najlepszy? Bardzo prosze o pomoc(szybka) Monitory które wymieniłeś nie nadają sie do pracy z grafiką. Nadają się EIZO S1721/1731 (17") albo NEC 1990SX (19") za ŚMIESZNE 1500 PLN jak za tak rewelacyjny monitor. Mozesz szukać czegoś tańszego - wystarczy że zapis barw będzie 10 bit/kanał (10 bit LUT) lub więcej i matryca PVA lub IPS . bierz 971P albo P-19Do prac z grafiką monitor z paletą 262. tys kolorów? - BUAHAHAHAHA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...