Skocz do zawartości
Michaelius

Dark Horizon

Rekomendowane odpowiedzi

W końcu po wielu latach posuchy pojawiły się nadzieję na porzadny kosmiczny symulator z gatunku wing commandero/freespaco/freelancero podobnych :D

Zapowiedz i pierwsze screeny:

http://www.gram.pl/news_6grqH,5_Dark_Horiz...ze_screeny.html

Planowana premiera:

Q3 2008

Edytowane przez Michaelius

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No trzeba szukac joysticka zasluzonego w bojach z silami rebelii w Tie-Fighterze i obcymi we freespace bo zapowiada sie swietna gra.

*otwiera fiolkę z solami trzeźwiącymi*

O taaaak, zdecydowanie jestem na tak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko prawie identyczne jak w poprzedniej produkcji tego studia, czyli "Tarr", który miał ładną grafikę ale gra była nudna jak przysłowiowe flaki z olejem, no nic poczekamy zobaczymy ale na FS-o podobną produkcję bym się nie nastawiał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm... z filmiku "wygląda" to na obsługę joystickiem ( element ważny ), a nie idiotyczny patent z mazaniem myszką po ekranie a'la Freelancer ( dlatego tej grze na wstepie podziekowalem jak sie ukazała, z czym do ludzi... ). na filmiku same dogfighty, ale na pewno nie wyglada to jak jakis Starmageddon. cóż. poza tym niewiele widac poza ogromem kosmosu w tle ;-) pozyjemy zobaczymy. nei nastawiam się na zbyt wiele. naprawde miło by było gdyby to był solidny space-sim zrobiony z rozmachem - a do tego trzeba "jedynie" dobrze przemyślanego łańcucha misji ( przypomnijcie sobie Freespace 2! tam cut scenkek był jak na lekarstwo, i były dość zdawkowe, jesli tak można się wyrazić, w swym przekazie... ale te misje czyniły grę po prostu WIELKIM tytułem... zresztą - kto grał ten wie :) )... no i tego typu gier się już chyba praktycznie nie produkuje ( kiepski popyt? ), xwingi, wing commandery, privatery, tachyon... uszedł w tłoku :) no i jednoczęściowy i zaskakujaco dobry starlancer i inne podobne zniknely calkowicie, no i w koncu świetny freespace 2 ponoc miał popularność mniejsza od oczekiwana przez producentów... a xwing alliance lezy sobie na pókach empika, ale to juz chyba nie te czasy gdzie dawało rade przesiedziec przy nim długie godziny :) no ale to taka małe dygresja w tym temacie :) czekam na premierę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Freelancer dzoja nie wymagal , swietnie mozna bylo grac klawa i myszka. Freespace wymagal dzoja :) (sam gralem na pdzie + myszce).

Kokpit podobny do X3/X4.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kokpit podobny do X3/X4.

Znaczy sie brak :lol2:

Zamiast tego jakies cztery dragi wychodza z ekranu :lol2:) (z tego jednego zdjecia wywnioskowalem).

W sumie to nie wiem jak to jest z tymi cockpitami. Niby mozna sobie wytlumaczyc ze w tak zaawansowanych statkach kosmicznych bedzie to raczej rodzaj wirtualnego cockpitu (aka X3 czy to tutaj). Ale mimo wszystko jakos brakuje tego klasycznego. Dla mnie osobiscie rezygnacja z klasycznych cockpitow z X2 na rzecz wizualizacji w X3 to byl wielki minus.

A co do tematu i gier temu podobnych, to jakos nigdy nie "poczulem" Freespace czy I-War. Freelancer tez byl dla mnie wielkim zawodem. Za Dark Horizon tez sie raczej nie wezme. Poczekam na X3: Terran Conflict (choc cockpitow pewnikiem nie bedzie :sad: ).

Edytowane przez mikaelis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Freelancer dzoja nie wymagal , swietnie mozna bylo grac klawa i myszka. Freespace wymagal dzoja :) (sam gralem na pdzie + myszce).

Nie wiem czy nie wymagal - mialem dzoja to gralem na nim i byl super miodny na nim (szkoda tylko , ze story sie robilo 11-12 godzin).

Nastepny review 6/10 z IGN:

http://pc.ign.com/articles/914/914357p2.html

No i gierka pojawila sie w wirtusiu , ale na razie zdecydowanie za droga jak na oceny ktore zbiera:

http://sklep.wirtus.com.pl/produkt/340827#opis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi