Gość Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 aRoo"]Jak chcecie podobny patent, to mozecie wrzucic ledy w weze igielitowe. Swieci w zaleznosci od diodek, a plusem jest ze mozna to wyginac :D Zalozylem takie weze na przewody zasilajace dyski, i wyglada nie z tej ziemi. Jak tylko zdobede webcama, to zapodam zdjecia. GL & HF kujde a jak taki wężyk igielitowy wygląda ?? wiem że pytanko troche głup[ie ale nie znam się na takich wężykach :oops: wezyk igielitowy , to nic innego , jak te kapilary z CPC :lol: lub rurki PCV do nabycia w castoramie :wink: No dokladnie tak jak mowisz. To jest takie przezroczyste- srednio twarde tworzywo. Fajnie rozprasza swiatlo i ma specyficzny gumowy :wink: zapach. Kupowalem to w sklepie wod-kan, a widzialem tez w motoryzacyjnych i ogrodniczych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 zajebiste :)...a tak sobie mysle jak by wziąsć ta rurke z klejem i te dziurki do kotorych wsadzacie didy bardziej wwiercic (wiem ze to trudne bo nie ma to za duzej srednicy ale mozna by sprobowac) wtedy bylaby cala oswietlona , swiatlo bardziej by sie w srodku rozproszylo. Ale pomysl zajebistY :) w zyciu bym na to nie wpadl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 zajebiste :)...a tak sobie mysle jak by wziąsć ta rurke z klejem i te dziurki do kotorych wsadzacie didy bardziej wwiercic (wiem ze to trudne bo nie ma to za duzej srednicy ale mozna by sprobowac) wtedy bylaby cala oswietlona , swiatlo bardziej by sie w srodku rozproszylo. Ale pomysl zajebistY :) w zyciu bym na to nie wpadl :) Heh .......... Gdybys widzial jaki zaczepisty efekt daje zamocowanie w ten sposob diod w preciku ze zmatowionej plexi 8) Tylko przes...el gdzies fotki :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 jak mi sie uda , to dzisiaj kupie gips , wytargam w piwnicy jakas rzecz , ktora ma zajebisty ksztalt , wezme plexe zanurze na noc w nitro , z gipsu zrobie forme tej rzeczy i sproboje zrobic ""odlew" :lol: plexowy - sadze ze powinno sie udac ;) jutro zapodam fotki jak wyjdzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Podejżewam że jak zrobisz ten odle to nie będzie on całkiem przezroczysty :? na powierzchni będzie matowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Podejżewam że jak zrobisz ten odle to nie będzie on całkiem przezroczysty :? na powierzchni będzie matowy... tego sie wlasnie obawiam :? - ale nic - sprobuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Podejżewam że jak zrobisz ten odle to nie będzie on całkiem przezroczysty :? na powierzchni będzie matowy... tego sie wlasnie obawiam :? - ale nic - sprobuje Od czego masz dremela ?? :wink: Polerowanko i spox :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Podejżewam że jak zrobisz ten odle to nie będzie on całkiem przezroczysty :? na powierzchni będzie matowy... tego sie wlasnie obawiam :? - ale nic - sprobuje Od czego masz dremela ?? :wink: Polerowanko i spox :lol: aleeeee trzeba najpierw miec dremmela (toye , kinzo , diplu itp.) :( we wrocku jest wiocha - najtansze dremmelowate kosztuje 8O 149zl 8O :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 dobre to. reed: co masz na mysli mowiac precik z plexi? taki walec czy rownoleglobok? gdzie to mozna kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erbs Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Pomysł bardzo dobry, a przede wszystkim tani. Następną zaletą może być to iż sami możemy wybrać długość naszej "LeDówki", co jest przydatne gdy chcemy oświetlić bude, a mamy mało miejsca. Jednym słowem super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 a ja dzisiaj sobie pomyslalem - i zrobilem z dlugopisu przezroczystego lekko przeszlifowanego i dioda niebieska (tez mega jasna) wsadzilem - efekt godny polecenia niestety fotek nie wrzuce bo nie mam cyfraka zadnego pod reka :D ale przyokazji zrobie fote :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 ciekawe gdzie jeszcze LEDy wepchniecie ;) a ktoś już próbował przewiercić ten klej na wylot ?? faktycznie lepiej to świeci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 ciekawe gdzie jeszcze LEDy wepchniecie ;) a ktoś już próbował przewiercić ten klej na wylot ?? faktycznie lepiej to świeci? wydaje mi sie ze bedzie slabszy efekt ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 dobre to. reed: co masz na mysli mowiac precik z plexi? taki walec czy rownoleglobok? gdzie to mozna kupic? No walec . Moze uda mi sie zalatwic taki, swietna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 dobre to. reed: co masz na mysli mowiac precik z plexi? taki walec czy rownoleglobok? gdzie to mozna kupic? No walec . Moze uda mi sie zalatwic taki, swietna sprawa. szukaj szukaj :) jak cusik znajdziesz to zapodaj fotosami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 dobre to. reed: co masz na mysli mowiac precik z plexi? taki walec czy rownoleglobok? gdzie to mozna kupic? No walec . Moze uda mi sie zalatwic taki, swietna sprawa. szukaj szukaj :) jak cusik znajdziesz to zapodaj fotosami Pod koniec miesiaca moze bede mial, zapodam fotki jak to swieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 dobre to. reed: co masz na mysli mowiac precik z plexi? taki walec czy rownoleglobok? gdzie to mozna kupic? No walec . Moze uda mi sie zalatwic taki, swietna sprawa. szukaj szukaj :) jak cusik znajdziesz to zapodaj fotosami Pod koniec miesiaca moze bede mial, zapodam fotki jak to swieci. koniec ktorego miesiaca ;) ?? dzisiaj ?? 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 bardzo mi się to podoba..aqrat tak sie squada że tego kleju mam ok 3m... :) zobaczymy co da się zrobić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PhantomG Opublikowano 31 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2003 Fajnie oświetla, bo nie razi w nocy po oczach. Jestem na TAK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 a tak sobie mysle jak by wziąsć ta rurke z klejem i te dziurki do kotorych wsadzacie didy bardziej wwiercic (wiem ze to trudne bo nie ma to za duzej srednicy ale mozna by sprobowac) rurke klejowa wsadzilem do imadelka, a potem wiercilem w niej wiertarka z przystawka udarowa (wlaczona) - wchodzilo jak w maslo. konkluzja - gdyby miec wiertare na jakims uchwycie - zeby sie nie przekrzywila w czasie wiercenia - to spokojnie nawet cala rurke przewiercisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 aleeeee trzeba najpierw miec dremmela (toye , kinzo , diplu itp.) :( we wrocku jest wiocha - najtansze dremmelowate kosztuje 8O 149zl 8O :? promocja w praktikerze - 20% - ja swojego niby dremela kupilem za 88 zl zamiast 109. zobacz moze w wrocku tez maja takie na stanie. zawsze to mniej niz 149 zl. tylko sie pospiesz - trwa do 4.IV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 aleeeee trzeba najpierw miec dremmela (toye , kinzo , diplu itp.) :( we wrocku jest wiocha - najtansze dremmelowate kosztuje 8O 149zl 8O :? promocja w praktikerze - 20% - ja swojego niby dremela kupilem za 88 zl zamiast 109. zobacz moze w wrocku tez maja takie na stanie. zawsze to mniej niz 149 zl. tylko sie pospiesz - trwa do 4.IV. KUPA ! ten wiesniacki praktiker we wrocku nie posiada takiego czegos - tylko normalne dremmele sa , ale cena to powyzej 250zl :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnho Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Super pomysl i wykonanie...daje zajefany efekt :lol: Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 dobre to. reed: co masz na mysli mowiac precik z plexi? taki walec czy rownoleglobok? gdzie to mozna kupic? No walec . Moze uda mi sie zalatwic taki, swietna sprawa. szukaj szukaj :) jak cusik znajdziesz to zapodaj fotosami Pod koniec miesiaca moze bede mial, zapodam fotki jak to swieci. koniec ktorego miesiaca ;) ?? dzisiaj ?? 8) dzwoniłem do plastiksa we wrocki i maja takie prety po około 100 zł netto za sztukę - 1m jak o tym pomyśle to mi się słabo robi chciałem sobie z takiego czegoś zrobić przycisk do włączania kompa ale nie stać nie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 dzwoniłem do plastiksa we wrocki i maja takie prety po około 100 zł netto za sztukę - 1m jak o tym pomyśle to mi się słabo robi chciałem sobie z takiego czegoś zrobić przycisk do włączania kompa ale nie stać nie :( w takim razie pozostaje tylko jedno wyjscie - zmajstrowac takie cos samemu - widze dwa sposoby: 1. wytoczyc taki precik z prostopadloscianu z pleksi, 2. rozpuscic pleksi, wlac do jakiejs rurki (np tekturowej), poczekac az stezeje, a potem zerwac tekture i wypolerowac (lub zmatowic) dremelem. pytanie brzmi - czy pleksi rozpuszczona rozpuszczalnikiem spowrotem przyjmuje forme stala ?? moze ktos juz probowal ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangerek Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 dzwoniłem do plastiksa we wrocki i maja takie prety po około 100 zł netto za sztukę - 1m jak o tym pomyśle to mi się słabo robi chciałem sobie z takiego czegoś zrobić przycisk do włączania kompa ale nie stać nie :( w takim razie pozostaje tylko jedno wyjscie - zmajstrowac takie cos samemu - widze dwa sposoby: 1. wytoczyc taki precik z prostopadloscianu z pleksi, 2. rozpuscic pleksi, wlac do jakiejs rurki (np tekturowej), poczekac az stezeje, a potem zerwac tekture i wypolerowac (lub zmatowic) dremelem. pytanie brzmi - czy pleksi rozpuszczona rozpuszczalnikiem spowrotem przyjmuje forme stala ?? moze ktos juz probowal ?? hmmm tak na moj rozum to nie bardzo - bo jak uzywasz rozpuszczalnika to chyba strukture rozwalasz molekularna (czy jakos tak) ale moze podgrzanie do postaci plynnej i (przepraszam za wyrazenie) ciagniecie z tego druta :) zreszta niektorzy maja taki przedmiot na ZIPie to zapytaj czy to sie tak da :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielu Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 elo! Ja probowalem z przezroczysta rurka dlugosci 30cm i srednicy zew. 5mm. Diode nibieska 5mm s.jasna przykleilem do jednego z koncow za pomoca tasmy izolacyjnej. Uzyskany efekt byl podobny do opisanych powyzej, koniec rurki swiecil slabo (w koncu tylko 1 dioda), ale zaciekawily mnie jasniejsze punkty widoczne w miejscach gdzie znajdowaly sie jakies zabrudzenia, pylki itp. Wziolem wiec obcinaczki i zaczolem lekko nacinac rurke (tak by powstaly wglebienia) w odstepach ok 0,5cm. Jak sie okazalo na zaglebieniach swiatlo z diody rozpraszalo sie tworzac jasniejsze niebieskie punkty, nawet na koncu rurki. Efekt ten (moim skromnym zdaniem 8) ) wyglada bardzo ciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster_Jedi Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 A masz jakies zdjecia z tymi nacieciami?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 elo! Ja probowalem z przezroczysta rurka dlugosci 30cm i srednicy zew. 5mm. Diode nibieska 5mm s.jasna przykleilem do jednego z koncow za pomoca tasmy izolacyjnej. Uzyskany efekt byl podobny do opisanych powyzej, koniec rurki swiecil slabo (w koncu tylko 1 dioda), ale zaciekawily mnie jasniejsze punkty widoczne w miejscach gdzie znajdowaly sie jakies zabrudzenia, pylki itp. Wziolem wiec obcinaczki i zaczolem lekko nacinac rurke (tak by powstaly wglebienia) w odstepach ok 0,5cm. Jak sie okazalo na zaglebieniach swiatlo z diody rozpraszalo sie tworzac jasniejsze niebieskie punkty, nawet na koncu rurki. Efekt ten (moim skromnym zdaniem 8) ) wyglada bardzo ciekawie. a skad wziales taka rurke z plexi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Kiedy bylem jeszcze malym dzieckiem, i chodzilem do podstawowki, mialem dlugopisy zelowe. Mialem tez glupia manie zbierania wkladow. Zgadnijcie jak wygladaja takie wklady kiedy sie wypisza? Poza tym ze mozna z nich zrobic katodo-imitacje(niewielka srednica) to nadaja sie jeszcze do wielu innych rzeczy: bede z nich np. robil dystanse pod plytke w zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...