Skocz do zawartości
malcu89

Zestaw Do 1400 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o wypowiedz na temat tego zestawu. Co byscie wymienili, co sie nie podoba i wogole wszystkie uwagi mile widziane.

GIGABYTE GA-P35-DS3L Intel P35 Socket 775 (PCX/DZW/GLAN/SATA/DDR2)

GOODRAM DDR2 2048MB PC800 DUAL 2 x 1024 CL5

PROCESOR CORE 2 DUO E4600 2.4GHz LGA775 BOX

ASUS GeForce 9600GT 512MB DDR3/256bit TV/DVI PCI-E SILENT (1.0 ns) (650/1800) (chłodzenie pasywne)

HDD CAVIAR 500GB WD5000AAKS SATA II 16MB CACHE

ANTEC EARTH WATTS 380W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw niemal perfekcyjny, ale pomyślałbym nad zmianą zasilacza, bo jednak ten Antec to do słabszych kompów jest, no a poza tym cierpi na głośny wiatraczek. Za podobną cenę możesz mieć Modecom'a MC-400 i nawet fanswap'a do niego (jeśli zasiłka wciąż będzie zbyt głośna). Poza tym przydało by się także skierować jakiś wiatraczek wolnoobrotowy na tego ASUS'a, bo według testów w internecie karta grzeje się prawie do max'a (czyli wyłączenia jej). Jeśli możesz to wymień go np. na MSI 9600GT, który ma bardzo dobre i ciche chłodzenie aktywne oraz posiada o wiele lepsze oc (nie wiem czemu, ale prawie wszystkie recki jakie czytałem mówią niemal to samo). ASUS też dobry, ale potrzeba wiatraka ;)

Aha, zapomniałbym o procku. Nie warto (bo jest to nieopłacalne) brać żadnego C2D E4xxx. W tej chwili jest tak:

Celeron E1200 -> Pentium E2140/60/80 -> C2D E6320 -> C2D E8200 -> C2D E8400 -> C2Q

Więc na prawdę nie opłaca się inwestować w trochę więcej cache'u... Weź E2160 i się nie zawiedziesz - OC na poziomie 3Ghz to niemal norma (z resztą sam oblookaj HWBot.org).

Udanych zakupów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... ten Antec to do słabszych kompów jest, no a poza tym cierpi na głośny wiatraczek. ...

coś mi sie zdaje że nigdy nie słyszałeś tego anteca.

naprawde to jest bardzo cichy (przynajmniej na średnim obciązeniu)

Wcale go nie słychać na wolnych obrotach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ale pomyślałbym nad zmianą zasilacza, bo jednak ten Antec to do słabszych kompów jest, no a poza tym cierpi na głośny wiatraczek...

nie przesadzajmy , to też nie jest jakaś rakieta , więc pewnie by wystarczył , ale za tą cenę to można by wybrać corsaira 450 , albo rzeczywiście zaoszczędzić parę złotych i kupić Modecoma MC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wykombinowałem taki zestaw, tylko nie wiem czy nie bede mial problemów z podkreceniem procesora na tej płycie.

GIGABYTE GA-P35-DS3L Intel P35 Socket 775 (PCX/DZW/GLAN/SATA/DDR2)

PROCESOR P DUAL-CORE E2180 2.0GHz/1M LGA775 BOX

ASUS GeForce 9600GT 512MB DDR3/256bit TV/DVI PCI-E (650/1800)

MUSHKIN DDR2 2048 PC800 DUAL CL4 HP

HDD CAVIAR 500GB WD5000AAKS SATA II 16MB CACHE

CORSAIR VX450 CMPSU-450VXEU 450W

Czy na tej płycie - Abit IP35 E - podkręcanie jest bezproblemowe, i co to jest podwójny start związany z ta płyta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OC nie będzie stanowiło problemu!

niecały tydzień temu kupiłem takiego Gigabyta tylko na P31 i jest ok.

miałem do wyboru tą płytę co ty kupujesz i tą co ja mam i zainwestowałem w tańszą bo nie ma między nimi różnic chyba że będziesz chciał 4 kości ramu włożyć to wówczas P35 ale jak nie to lepiej zostawić 50zł w kieszeni takie moje zdanie i ja tak zrobilem i nie narzekam :)

i za 300zl mam bardzo fajny zestaw :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi