Skocz do zawartości
diolek

która wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

siemka , poradzcie mi ktora plyta glowna wybrac , chodzi mi glownie o O/C i jako taki stability :wink:

chaintech 7nil n-force 2-spp

epox 8k9a via kt 400

soltek sl-kt-400

msi kt3v kt33 (tania) :)

gigabyte ga-7va kt400

abit kd7-e kt333

mysle nad tym chaintechem ktory teraz jest za 369 zl w sklepie tweka

thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy wyraznie to niewiem ale 50-60 zeta by bylo w  kieszeni:)

To jednak nie mało przeciez :) Dobrze by było gdybyś mógł w przyszłości zamocwac mocarza na dzis wśród procków jakim jest Athlon 1700+ :) Już nie mówię o szybszych.. ;) Jak by dało rade to chyba bedziesz zdowolony z tego że bedziesz miał bibę ze dwa dni ;) A to juz cos! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW, KD7-e jest na KT400.

opowiadasz, to jest KT333 rev. CF czyli konkretnie mostek polnocny jest taki sam jak KT333 (VT8367) ale mostek poludniowy jest nowszy (8235 zamiast 8233)

ani VIA ani Abit nie pisza o zadnym "obcietym" KT400, dla mnie to jest raczej podrasowany KT333 niz obciety KT400 ale jak wiadomo, wszystko jest wzgledne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW, KD7-e jest na KT400.

opowiadasz, to jest KT333 rev. CF czyli konkretnie mostek polnocny jest taki sam jak KT333 (VT8367) ale mostek poludniowy jest nowszy (8235 zamiast 8233)

ani VIA ani Abit nie pisza o zadnym "obcietym" KT400, dla mnie to jest raczej podrasowany KT333 niz obciety KT400 ale jak wiadomo, wszystko jest wzgledne...

Jak chcesz :P. Ale w OC się praktycznie niczym nie różnią :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie, jak mozna polecac gigabyte'a, nieumozliwiajacego zmiany mnoznika czlowiekowi, ktory na wstepie pyta o plyte do podkrecania!?

moj ranking: abit, msi, epox, soltek

gigabyte'a w ogole nie polecam bo powinien byc w tej samej cenie co msi a to co napisalem wczesniej go dyskwalifikuje

chaintecha nie znam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coraz bardziej sklaniam sie ku epoxwowi

PŁYTA EPOX 8K9AI KT400 SOCA ATA133 AGP8 SIEĆ/DŹW

PŁYTA EPOX 8K9A KT400 SOCA ATA133 AGP8 + DŹWIĘK

PŁYTA EPOX 8K3AE KT333 SOCA ATA133 + DŹWIĘK

czym roznia sie te 3 modele poza tym ze ten jeden to kt333

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Abit, MSI, chauintechy bez NF2 sa do niczego. Ten co podałeś chaintech 7nil n-force 2-spp to ci powiem, ze cena taka niska bo nie jest na ATX przeznaczony, płyta jest robiona w mniejszym standardzie do midi. Dlatego m. in. nma tylko 3 PCI, nie opłaca się jej kupować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh wszyscy tylko KT400 i Kt400 a dowolna płyta na SiS746FX bije go w dowolnym teście nie mówiąc o tym że w niektórych bije nf2. A do tego AsRock(ASUS) 305 zł ECS 298 jest jeszcze MSI ale jej w PL nie widziałem. SiS 746FX to w tej chwili niejlepszy OC/cena/wydajność układ z dostępnych :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...