PathFinder Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 witam, mam mały problem, a mianowicie mam postawioną sieć wifi na 2 AP w takim systemie, ze AP łączą się między sobą poprzez WDS. Wszystko ok, ale teraz zaopatrzyłem się w AP Asus'a tj. dokładnie WL500G i za żadne skarby nie chce mi sie podłączyć pod AP (który kolwiek) na WDS'ie LinkSys'a, ustawiłem ten sam kanał, to samo SSID, to samo szyfrowanie i klucz, no i oczywiście mac adresy też są poprawne. Linksysy jakoś działają a ten dziad nie chce. Miał już ktoś podobny problem ? Asus z asusem oczywiście, ale jak coś innego to juz nie chce. dziwne. prosiłbym o pomoc jeśli ktoś ma pomysł pozdrawiam PathFinder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 6 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2008 tryb wds nie z każdym sprzętem działa tak samo; w tej chwili 'lansowane' są dwie rózne koncepcje (proszę mnie nie ganić za resztę firm) pierwsza stworzona przez Inter Epoch (w tym edimaxy, ovislinki, i inne soho) druga jest linksysa - wniosek - wds na różnym sprzęcie może nie działać, trzeba sprawdzac w manualu a jakimi ap bedzie to działalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PathFinder Opublikowano 7 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2008 swieta prawda, powiem Wam ze nawet na linksysie byly z tym problemy typu linksys do linksysa. na jednym mialem dd-wrt na drugim tomato i za holere nie chcialy gadac. moze dlatego ze mam tomato na tamtym. rozwiazanie jest proste. podepne go jako apclient i styka. w tej chwili nie wiem nawet na czym jest ten asus. pozostaje mi wyjscie typu podpiac 2 asusy ze soba i podlaczyc jeden z nich skretka i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...