Skocz do zawartości
D4r3K87

Tani Zestaw Bedzie Dobry?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam przed chwila luknelem do Link tego tematu troszke zmienilem:

Intel Dual-Core E2180 2.0 GHz s. 775 Box - 185zł

Gigabyte GA-P31-DS3L IP31 s775 - 165zł

Aeneon 2GB (2x1GB) PC800 CL4 X-Tune - 110zł

ASUS HD3650 256MB 128bit PCI-E DDR3 - 205zł

WD WD5000AAKS 500GB sATA II 16MB - 215zł

Razem 880zł (resztę podzespołów posiadam)

Będzie to jakoś działało?! ewentualnie proszę o +/- może jakieś zamienniki tańsze/lepsze za to dużo wydajniejsze :) na komputerze praktycznie nie gram tylko czasem w WOW.... Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie napisałeś, czy jesteś w stanie coś dołożyć, czy nie ;)

ja brałbym seagate'a zamiast wd bo się do tej firmy przyzwyczaiłem

jak możesz dołożyć to już za 270zł można kupić 8800gs

mobo ewentualnie można wymienić na abita ip35-e

Jeśli nie chcesz nic dokładać to zestaw ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym wziął e2160 choć jak różnica w cenie mniejsza niż 10zł to lepiej może i ten droższy

płyta ok

grafe pewnie większość powie że lepszy jest ten radek ale ja wole porządnego PALITA 8600GT :D

a co do pamięci to ktoś takie ma?? zastanawiem się nad kupnem dobrych do kręcenia pamiątek i te są tanie i widze że je pooleceją więc jak z nimi jest? bo nie wiem czy do mushkinów dorzucać czy może takie zamówić? do ilu dojdą na rozsądnym napięciu 2.0V i CL5??

aaa no chyba że możesz troszkę dołożyć to tak 8800GS napewno lepszy!

Edytowane przez marcin kowal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Składałem niedawno dokładnie ten zestaw, tyle,że mobo była padnięta, a z braku zapasów wziąłem msi neo-f (czego troche żałuje, trza było brać GA p35, ale sprzet nie podkrecany wiec ok) i kingstony.

Powiem tak, jeśli nie grasz często to ta grafa styknie w zupełności. U mnie Grid śmiga na 1280x1024 z wszystkim na full, AA na 1x (przy 2level'u zaczyna trochę zwalniać) więc imo to wystarczy (do tego ten asus jest w miare cichy, no i radeon ma lepszę wspomaganie dla video).

Ja jade ze wszystkim na default, więc w razie potrzeby jak ci zacznie brakować mocy to o/c powinno załatwić sprawe.

pzd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi