Skocz do zawartości
grauzig91

8600gt Vs. Hd3650

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam mały problem.

Zastanawiam się którą kartę graficzną kupić:

PALIT GeForce 8600GT 256 MB Sonic+

czy

SAPPHIRE Radeon HD 3650 512 MB OC

Pierwsza kosztuje 250 zł a Radeon 199 zł.

Moja pytanie brzmi: którą bardziej opłaca się kupić, czy na Radeonie nie będzie problemów, np.: z Mass Effectem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radeon ale z 256mb pamięci ddr3. 512 do niczego się nie przyda. Obie karty mają podobną wydajność, ale imho lepsze hd3650 bo jakbyś chciał kiedyś podłączyc kompa do TV to na nv obraz będzie beznadziejny. Na ati bardzo dobry i nie są to żadne moje subiektywne odczucia. Wielu użytkowników to potwierdza.

A tak wogle to chyba za 260 jest 8800GS już

Edytowane przez NeoMagNeT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie opłaca się kupować Radeon 256 MB jak ta 512 jest w tej samej cenie. A 8800GS jest za 280 zł, ale ja mam chyba za słaby zasilacz na nią (300W).

A czy Radeonowe sterowniki jak działają? Są jakieś problemy, wszystko działa jak powinno?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nie opłaca się kupować Radeon 256 MB jak ta 512 jest w tej samej cenie. A 8800GS jest za 280 zł, ale ja mam chyba za słaby zasilacz na nią (300W).

A czy Radeonowe sterowniki jak działają? Są jakieś problemy, wszystko działa jak powinno?

Co z tego, że będziesz miał te 512MB vramu, skoro i tak przy tej klasie karty ich nie wykorzystasz ? Pozatym najczęściej w low-endowych kartach jak ładują wększą ilość pamięci to słabszej DDR2 zamiast DDR3 przez co już można dosyć mocno odczuć niższą wydajność. No ale jak widać efekt marketingowców jest dobry, magia cyferek :). Tak btw. to przy obecnych cenach 8800gs/9600gso/9600gt/HD3850 naprawdę nie warto kupować nic słabszego. Lepiej dozbieraj kasy (nawet jakby miało się to wiązać z wymianą zasilacza - dobry produkt dostaniesz już za 50-60 zł jak znajdziesz Delte 400W na allegro).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi