Skocz do zawartości
polii

Barracuda 5400.1 ma ktoś?

Rekomendowane odpowiedzi

jak pisalem tu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=316...ghlight=#316182 tez niedawno zmienialem dysk i tez interesowalem sie ta nowa Barracuda 5400.1 ale nie dosc ze nikt znajomy jej nie mial to nikt (na grupach/forach) nie udzieli mi zadnych konkretnych informacji na jej temat widocznie to zbyt nowa zabawka

- jedyne co mi sie udalo zobaczyc to test porownawczy z tym Maxtorem FireBall'em 3 ale jest 1 problem jezyk turecki ale na wykresy i opis sprzetu mozna zerknac :)

http://www.darkhardware.com/st.php?u=revie.../seagate-5400-1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wyżej, jak wypada ona w porównaiu do innych dysków?prosiłbym też o subiektywne odczucia co do urzytkowania tego dysku, uruchamianie windy, doczytywanie w grach i takie tam

Moim zdaniem nie opłaca sięinewstować w dyski 5400, lepiej dołożyć i kupić sobie szybciutką barracude.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seagate raczej nie kupie, zastanawiałem sie nad tą barracudą ale wole jednak Maxtora, ew. WD, Seagate mam jednego i gdyby nie jego speed(bo pojemność mi wystarcza wszystko pakuje od razu na cd) to bym nie kupował wcale dysku, ale cóż skoro na tym Seagate mi Quake3 ZARYWA i to napewno przez dysk bo do tak starej gry wszystko inne starcza aż za nadto to niestety musze to badziewie wymienić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seagate raczej nie kupie, zastanawiałem sie nad tą barracudą ale wole jednak Maxtora, ew. WD, Seagate mam jednego i gdyby nie jego speed(bo pojemność mi wystarcza wszystko pakuje od razu na cd) to bym nie kupował wcale dysku, ale cóż skoro na tym Seagate mi Quake3 ZARYWA i to napewno przez dysk bo do tak starej gry wszystko inne starcza aż za nadto to niestety musze to badziewie wymienić

Nie kumam, jak Q3 ma zarywaćprzez dysk 8O . Jesli masz mało ramu to wiadomo ze dysk bedzie pracowac. Ale jesli jest wystarczajac ilos to dysk nie ma prawa zwalniać gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Quake3 spoko chodzi u kumpla na 64mb ramu 66MHZ, ja mam 128 mb i do tego pracujących jako 163 Mhz cl3( niskie timingi ale to szczegół), ale on ma nowiuśki dysk WD, a ja tego Seagate, u niego wszystko chodzi wporzo a u mnie na lepszym kompie tyle że z bzdetnym dyskiem co chwile doczytuje dane i gra po prostu STAJE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mówią już o tym że windows sie uruchamia dużo dłużej, a ikonki na pulpicie chociaż są tylko 3 rządki pojawiają sie stopniowo,

Kupiłem ten dysk po tym jak zjarał sie mi mój Quantum 17 GB i na starym dysku chociaż warczał ja traktor wszystko bylo w porzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dziwne bo dysk swapuje dobiero wtedy jak ramu jest za mało. Więc nie sugeruj się kolegą i sprawdz najpierw ram taniej ci wyjdzie (pozatym może to być wina windowsa, może masz już zasmiecony, ect.)

A jak już chcesz HDD tani i 5400 to najlepsze są Maxtory Fireball 3 - polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... A jak już chcesz HDD tani i 5400 to najlepsze są Maxtory Fireball 3 - polecam.

nie kazdy wystarczy posluchac 2 wersji F040L0 i F040J0 i wtedy bedzie wiadomo ktora brac :)

Seagate raczej nie kupie, ... , ale cóż skoro na tym Seagate mi Quake3 ZARYWA i to napewno przez dysk bo do tak starej gry wszystko inne starcza aż za nadto to niestety musze to badziewie wymienić

to zobacz czy przypadkiem plyta przy zbyt wysokim taktowaniu PCI sama nie przestawia na PIO-4 bo mi Q3 nie zarywal nawet na kontrolerze ATA33

zeby sie nie rozczarowac to wez na test od kogos inny dyski go podlacz bo moze sie okazac ze zmiana dysku nic nie daje :!: i tylko niepotrzebnie wydasz kase, obniz tez taktowanie do domyslnych ustawien i wtedy zobacz jak ten dysk sie spisuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...