lukasz54 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2008 chce sobie kupic nowy komputer w cenie do 1500zł komputer ma byc uniwersalny głównie będę na nim grał i chodzil po necie 60% gry, 40% net, sluchanie muzyki itp raczej podkręcac nie będębo i tak nie umiem komputer powinien byc jak najlepszy złużcie mi zestaw wazne aby na nim vista chodzila bez problemów i nie muliła kwota jakądysponuje to ok 1500zł za tą kwote chce PC z czarną obudową z podświetlanym wyświetlaczem lcd, zasilaczem ważne zeby komputer cichy nieznam sie na kompach i u mnie w okolicy nikt kompów nie sklada wiec chce kupic ze sklepu internetowego komputer juz złożony w całość, chciałbym aby w sklepie zlożyli mi go do kupy jakie parametry? wiec jak mówilem procesor 2 rdzeniowy, pamiec ram min 2GB, dysk min 250GB, dobra karta grafiki, czytnik kart, bez napedy DVD i bez napędu dyskietek bo to mam prosze pomóżcie mi... składać kompa na INTELU czy AMD która technologia jest lepsza? moze lepiej kupic na allegro parametry są bardzo, bardzo, bardzo dobre i cena duzo niższa http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=362698418 http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=365407591 http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=362272143 pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz54 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 napewno nie kupować amd tylko intela? jeszcze chcialem dodac ze rezygnuje z czytnika kart, chce 4GB ramu, obudowe z lcd czarną z klapkami na cd, bez napędów, cd i gdzie to kupic zeby złożyli do kupy i wyslali za pobraniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Tylko intel 4GB to minimum w tych czasach ;) Sam nie potrafisz złożyć?, albo poprosić kolegę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Nie kupuj żadnych gotowych zestawów z Allegro. Jeżeli chodzi np. o zasilacz, to takie zestawy kuleją, a chyba nie muszę tłumaczyć co może zdarzyć się przy kupnie złego zasilacza... http://forum.purepc.pl/temat/Co-kupic/59/Z...c-2008r/247005/ Masz tutaj poradnik. PS. 4GB, to tylko do Visty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz54 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 aha a w apollo mi to złożą do kupy i wgrajabiosa i wyslą za pobraniem? tylko w apollo? a w innych sklepach? jakich ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Jeśli poprosisz, to zrobią. Jeżeli chodzi o inny sklep, to ESC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 (edytowane) Podpisuje sie pod tym aby nie kupować z allegro.Najlepiej osobno części no i złożenie przy okazji w sklepie jeśli jest możliwość. Co do wyboru Intel/amd to już twój wybór.W teorii każdy poleci Intela i pewnie sam też bym go wybrał bo już nie jest tak drogi,ceny w zasadzie sie zrównowały. Jedynie płyty główne mogą być droższe. Jednak gdy widziałem testy porownawcze x2 vs core 2 duo(oba 2 ghz) jesli chodzi o gy na bazie 8800 gtx to rewelacji niema.Może jest te pare klatek różnicy ale w wiekszosci przypadków płynną grę zapewnia także x2. Więc co kto woli. Jeśli chodzi o komponenty. Z grafy polecam 9600 ver 384 lub 512(zależne od rozdziałek w jakich grasz) i myślę że to spokojnie wystarczy, zasilacz chieftec 450, dysk to coś z seagatów myślę a teraz w dobie tanich cen to nawet lepiej wziąć 500,koszt ok. 220 zł ;). Co do ramów 2 gb to wsam raz na dzisiejsze gry,4 gb niewiele ktora wykorzystuje bo nawet 2 gb wystarcza spokojnie Crysis. No ale jak chcesz mieć vistę to lepiej sie zastanowic nad 2x2 gb. Z mojej strony mogę polecić Kingstona choć tutaj sie pojawia temat podkręcania( szczególnie jeśli wybrałbyś intela więc tu za wiele powiedzieć nie mogę bo sie w to nie bawiłem ;] Edytowane 9 Czerwca 2008 przez Mario_86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz54 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 yo które sklepy oferują skaladanie kompów i wysylanie za pobraniem oprócz apollo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 ESC to też oferuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz54 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 ESC to też oferuje.ale za pobraniem sie u nich placi i oni to skladają? ja przelewać kasy nie będę! moge jedynie kupic za pobraniem tz zaplace kurierowi jak zobacze kompa na oczy w jakich sklepach sprzedają za pobraniem i skladają kompa w calość+wgrają biosa, robią patrycję oprócz apollo? i który z tych sklepów jest najtańszy i oferuje najwięcej części? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 A co to za różnica czy za pobraniem czy na konto? Kupujesz od firmy i tak jak zamówisz tak musi być. Poza tym w apollo masz taniej niż w ESC więc nie wiem co jeszcze Ci przeszkadza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz54 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 to mi przeszkadza ze ja za pobraniem nie kupie!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...