Skocz do zawartości
lukasz54

Pc 1,5tys Zl Do Gier

Rekomendowane odpowiedzi

chce sobie kupic nowy komputer w cenie do 1500zł

komputer ma byc uniwersalny

głównie będę na nim grał i chodzil po necie

60% gry, 40% net, sluchanie muzyki itp

raczej podkręcac nie będębo i tak nie umiem

komputer powinien byc jak najlepszy

złużcie mi zestaw

wazne aby na nim vista chodzila bez problemów i nie muliła

kwota jakądysponuje to ok 1500zł

za tą kwote chce PC z czarną obudową z podświetlanym wyświetlaczem lcd, zasilaczem

ważne zeby komputer cichy

nieznam sie na kompach i u mnie w okolicy nikt kompów nie sklada wiec chce kupic ze sklepu internetowego komputer juz złożony w całość, chciałbym aby w sklepie zlożyli mi go do kupy

jakie parametry?

wiec jak mówilem procesor 2 rdzeniowy, pamiec ram min 2GB, dysk min 250GB, dobra karta grafiki, czytnik kart, bez napedy DVD i bez napędu dyskietek bo to mam

prosze pomóżcie mi...

składać kompa na INTELU czy AMD która technologia jest lepsza?

moze lepiej kupic na allegro

parametry są bardzo, bardzo, bardzo dobre i cena duzo niższa

http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=362698418

http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=365407591

http://idg.allegro.pl/show_item.php?item=362272143

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupuj żadnych gotowych zestawów z Allegro. Jeżeli chodzi np. o zasilacz, to takie zestawy kuleją, a chyba nie muszę tłumaczyć co może zdarzyć się przy kupnie złego zasilacza...

http://forum.purepc.pl/temat/Co-kupic/59/Z...c-2008r/247005/

Masz tutaj poradnik.

PS. 4GB, to tylko do Visty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpisuje sie pod tym aby nie kupować z allegro.Najlepiej osobno części no i złożenie przy okazji w sklepie jeśli jest możliwość. Co do wyboru Intel/amd to już twój wybór.W teorii każdy poleci Intela i pewnie sam też bym go wybrał bo już nie jest tak drogi,ceny w zasadzie sie zrównowały. Jedynie płyty główne mogą być droższe. Jednak gdy widziałem testy porownawcze x2 vs core 2 duo(oba 2 ghz) jesli chodzi o gy na bazie 8800 gtx to rewelacji niema.Może jest te pare klatek różnicy ale w wiekszosci przypadków płynną grę zapewnia także x2. Więc co kto woli.

Jeśli chodzi o komponenty. Z grafy polecam 9600 ver 384 lub 512(zależne od rozdziałek w jakich grasz) i myślę że to spokojnie wystarczy, zasilacz chieftec 450, dysk to coś z seagatów myślę a teraz w dobie tanich cen to nawet lepiej wziąć 500,koszt ok. 220 zł ;). Co do ramów 2 gb to wsam raz na dzisiejsze gry,4 gb niewiele ktora wykorzystuje bo nawet 2 gb wystarcza spokojnie Crysis. No ale jak chcesz mieć vistę to lepiej sie zastanowic nad 2x2 gb. Z mojej strony mogę polecić Kingstona choć tutaj sie pojawia temat podkręcania( szczególnie jeśli wybrałbyś intela więc tu za wiele powiedzieć nie mogę bo sie w to nie bawiłem ;]

Edytowane przez Mario_86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ESC to też oferuje.

ale za pobraniem sie u nich placi i oni to skladają?

ja przelewać kasy nie będę!

moge jedynie kupic za pobraniem tz zaplace kurierowi jak zobacze kompa na oczy

w jakich sklepach sprzedają za pobraniem i skladają kompa w calość+wgrają biosa, robią patrycję oprócz apollo?

i który z tych sklepów jest najtańszy i oferuje najwięcej części?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi