Naten Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zestawiłem sobie taki oto zestawik :rolleyes: (przy okazji - proszę o opinię): płyta - Asus P5KC na Intel P35 CPU - Intel C2D E8400 box GPU - Asus Radeon 3870 TOP 512 MB box HDD - Seagate 500 GB SATA II 32 MB RAM - Kingston HyperX DDR2 2x1GB 800MHz CL5 Obudowa Chiftec BH-01B-B-B 400W głośniki, klawisze, mysz laser (na przewodach) całość za jakieś 2,1-2,5 tys. monitor LCD 19" DVI mam no i teraz problem - jak toto poskładać, by nie pospuć oraz by działało bezproblemowo? najbardziej obawiam się podłączenia zasilania do płyty głównej i grafiki oraz - jak sądzę - koniecznego modyfikowania BIOS'a... :blink: znacie może jakieś poradniki on-line (najlepiej obrazkowe i po polsku :lol2: ) ??? Spejcalnie wybrałem wersje box CPU i GPU, by się nie bawić z tymi pastami termoprzewodzącymi i dobieraniem coolerów... Mam nadzieję, że firmowe chłodzenie wystarczy... :unsure: Zresztą obudowa ma dodatkowe wiatraczki, więc trochę odciązy procka i grafikę alternatywnie rozważam zlecić komuś złożenie tego w całość (Szczecin) lub też iść do jakiegoś sklepiku i tam zlecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalamitka Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Witam!! Wnioskując z Twojego posta masz raczej blade pojęcie w tym temacie, więc najlepiej to bym Ci radził poprosić jakiegoś kumpla o pomoc i masz pozamiatane. Ew. przeczytaj uważnie manuale dołączone do każdego z podzespołów to z pewnością ułatwi Ci sprawę. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 jak toto poskładać, by nie pospuć oraz by działało bezproblemowo? kompa nie da się źle poskładać,a najlepszy manual to instrukcja obsługi, którą powinieneś mieć i w której znajdziesz wszystko ze zdjęciami i dokładnie opisane poza tym to powinno być w podstawowych zagadnieniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naten Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Witam!! Wnioskując z Twojego posta masz raczej blade pojęcie w tym temacie, więc najlepiej to bym Ci radził poprosić jakiegoś kumpla o pomoc i masz pozamiatane. Ew. przeczytaj uważnie manuale dołączone do każdego z podzespołów to z pewnością ułatwi Ci sprawę. Pozdro nie przesadzajmy <_< prosiłem o wskazanie ewentualnych "podpowiadaczy", a nie komentowanie moich umiejętnosci poczytam - ocenię, czy dać komuś zarobić, czy pobawić się samemu pozdrawiam Naten Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 (edytowane) ...czy dać komuś zarobić, ....A to kolegow nie masz? http://en.wikibooks.org/wiki/How_To_Assemb...top_PC/Assembly http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1444 Edytowane 9 Czerwca 2008 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 nie przesadzajmy <_< prosiłem o wskazanie ewentualnych "podpowiadaczy", a nie komentowanie moich umiejętnosci No sorry to czego tutaj oczekujesz? Słownej instrukcji jak sie wkłada procesor w socket? :o Albo to, że boxowego coolera zakłada sie na procesor a nie przykręca do obudowy? Tak jak radzą inny przeczytaj dobrze manual i składaj graty; jeśli nadal nie będziesz wiedział o co biega lepiej poradz się kogoś kto ma o tym pojęcie. Dobrze jest zachować spokój i cierpliwość ... lepiej poczekać aż ktoś doradzi niż zepsuć na wstępie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naten Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 mam pytanie: czy znacie jakiś solidny i niedrogi sklep/serwis w Szczecinie, w ktrórym można zlecić złożenie komputera? Komputronik, Hart itp. zdzierają straszliwą kasę..... :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Przerosło Cię zrozumienie kilku łopatologicznych obrazków? Przecież to jak klocki! Napewno sobie poradzisz... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 pismo obrazkowe jest bardzo skomplikowane tyle opcji wyboru... ileż interpretacji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naten Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 pismo obrazkowe jest bardzo skomplikowane tyle opcji wyboru... ileż interpretacji... śmiejcie się :? nie jest łatwe życie jak stara i śliniący się synalek stoją nad grzbietem i patrzą na ręce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zestawiłem sobie taki oto zestawik :rolleyes: (przy okazji - proszę o opinię): płyta - Asus P5KC na Intel P35 CPU - Intel C2D E8400 box GPU - Asus Radeon 3870 TOP 512 MB box HDD - Seagate 500 GB SATA II 32 MB RAM - Kingston HyperX DDR2 2x1GB 800MHz CL5 Obudowa Chiftec BH-01B-B-B 400W głośniki, klawisze, mysz laser (na przewodach) całość za jakieś 2,1-2,5 tys. monitor LCD 19" DVI mam no i teraz problem - jak toto poskładać, by nie pospuć oraz by działało bezproblemowo? najbardziej obawiam się podłączenia zasilania do płyty głównej i grafiki oraz - jak sądzę - koniecznego modyfikowania BIOS'a... :blink: znacie może jakieś poradniki on-line (najlepiej obrazkowe i po polsku :lol2: ) ??? Spejcalnie wybrałem wersje box CPU i GPU, by się nie bawić z tymi pastami termoprzewodzącymi i dobieraniem coolerów... Mam nadzieję, że firmowe chłodzenie wystarczy... :unsure: Zresztą obudowa ma dodatkowe wiatraczki, więc trochę odciązy procka i grafikę alternatywnie rozważam zlecić komuś złożenie tego w całość (Szczecin) lub też iść do jakiegoś sklepiku i tam zlecić. Płyta Główna - na Asus P5Q Karta Graficzna - na GeForce 8800GTS 512MB Dysk Twardy - na Samsung F1 500GB RAM - na Aeneon X-Tune 2x1GB 1066MHZ Buda + zasilacz - Antec Three Hundred + Corsair 450W Chłodzenie procesora - Pentagram Karakorum + Arctic Silver 5 Co do składania, to zobacz filmiki na youtube... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...