Walker3d Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 W chwili kiedy pisze tego posta , energetyk odciał zasilanie na całej mojej ulicy :) Mam UPS'a takiego jak w temacie , jednak w chwilach takich jak ta przyszło mi na myśl modyfikacja owego UPS'a . Ma on już swoje lapa , ponieważ używam go nieprzestanie przez około 6 lat , wiec nie ma on zbyt wielkiej mocy baterii do podtrzymania napięcia . Może ktoś z was robił juz takie coś albo przynajmniej mógłby posłużyc jakimś przydatnym linkiem do modyfikacji , może jak dodac dodatkowy akumulator , etc. Proszę o burze myśli a wszystkie wnioski przelac na ten topic ;P Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 jakie napiecie ma bateria ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 (edytowane) standardowe 7Ah 12V Myślałem o kupnie baterii o większej pojemności ale czy to nie zakłóci działania elektroniki ? Edytowane 9 Czerwca 2008 przez Walker3d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 napiecie , nie wydajnosc pradowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 kurcze , a gdzie to sprawdzic ? na biegunach baterii miernikiem ? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 napiecie , nie wydajnosc pradowa standardowe 7Ah 12V Co do pytania, bateria o większej 'pojemności' nie zaszkodzi elektronice. Ważne, żeby też była 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 (edytowane) no to kupujesz np takie cos : http://akumulatory.co.pl/product_info.php?...34a65fe27ee8e75 podlaczasz rownolegle , jakas ladna obudowe do tego , masz fajniusi ups Edytowane 10 Czerwca 2008 przez Pietia(lania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Ładowarka w UPSie nie wyrobi przy takiej pojemnosci, ale nie wiem czy wplynie to na zywotnosc ogniwa. Na pewno bedzie sie ladowal przez kilka dni :) IMHO szkoda zachodu wymiana baterii to maksimum co warto robic w takim staruszku. Zwlaszcza, ze nowki tej klasy teraz po 200 zeta chodza. PS. Z baterii polecam EMU :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 wiesz , raczej nie powinno to wplynac na jej zywotnosc , a przeciez prad nie znika codziennie , a raz na jakis czas , jak bedzie awaria to przeciez bedzie idealnie btw , jakby cos to osobny prostownik do podladowywania akumulatora i juz ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...