Irey Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Witam. Mam problem z tą kartą. Temperatury w Windowsie: ~80*C Temperatury w grach : ~120*C Wszystko chodzi stabilnie, bez artefaktów. Ale cóż, karta w końcu się usmaży. Kartę kupiłem z 2 lata temu. Cały czas było wszystko OK. Proszę o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 A wentylator w ogóle chodzi? 120*C to Powinno być już ognisko... Raczej czujnik się spieprzył, i czym mierzysz temp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irey Opublikowano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2008 Wentylator działa jak należy. Gdy dotknę karty, nie utrzymam palca dłużej niż sekundę, bo aż tak parzy. Temperaturę sprawdzam w sterownikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irey Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Czy mogę liczyć na jakąś pomoc? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAGA Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Witam karta dość wysoko taktowana chyba 520/1400 sprawdź czy radiator dobrze przylega czy coś się nie obluzowało dziwne jak wcześniej było oki riva tuner i wentyl daj na 100% ale coś mi się wydaje ze to nie będzie to ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiskomp Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Witam. Mam problem z tą kartą. Temperatury w Windowsie: ~80*C Temperatury w grach : ~120*C Wszystko chodzi stabilnie, bez artefaktów. Ale cóż, karta w końcu się usmaży. Kartę kupiłem z 2 lata temu. Cały czas było wszystko OK. Proszę o pomoc! Jeżeli nic przy radiatorze nie było grzebane, to pewnie pasta silikonowa się zeschła i stąd te problemy. Zdjąć chłodzenie, przemyć isopropylenem, bądź innym alkoholem, nałożyć delikatną warstewkę dobrej pasty AS5, czy tam lepszej, przeczyścić radiator i wentyl, skręcić i ma działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...