Skocz do zawartości
madzia18pl

1 Mb/s A Tak Naprawde 512 Kb/s

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zwracam sie z takim problemem. Tydzien temu przedluzylam umowe z tp na neostrade 1mb/s. Zmiana predkosci co prawda mia obowiazywac od 1 sierpnia, ale pan mnie poinformowal ze moge miec ja wczesniej. Owszem od niedzieli w stanie polaczenia mi wyskakuje predkosc 1,3 mb/s, ale na speedtest. net wyskakuje mi ze mam predkosc cos ponad 500 kb/s. Nie bardzo wiem czemu mam takie cos. Modem Thomson Speed Touch chyba 330, jest z przed ok 4 lat. Neostrade podlaczylam recznie :)

Dołączona grafika

Edytowane przez madzia18pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to troche juz jestem spokojna, bo juz myslalam, ze to przez modem. Zatem bede czekac. Mam tylko nadzieje, ze jednak wszystko bedzie w porzadku i nie bede musiala interweniowac w TP, bo to co chwilami tam wyrabiaja to glowa mala (szczegolnie jesli chodzi o nowy typ umowy ostrzega wszystkich, ze przed podpisanie przeczytajcie ja 5 razy! Mnie o malo co nie naciagneli....... nie dosc, ze predkosc w pierwszej wersji umowy byla ta sama to jeszcze na czas nieokreslony.....). Costi a pytanie jeszcze takie, kiedy ta predkosc moze byc juz aktywna, skoro modem juz w tej chwili lapie nowe synchro???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli zatem musze czekac cierpliwie :) Ewentualnie po 1 sierpnia jak cos to sie tam przejde :)

1-go sierpnia będzie zmieniona prędkość.

Przejście na wyższą opcję odbywa się w dwóch etapach:

1) zmiana konfiguracji urządzenia dostępowego (DSLAM) - powoduje zmianę synchro na modemie i nic więcej, nadal masz prędkość ściągania zgodną ze starą umową

2) aktualizacja bazy (obecnie tylko 1 dnia każdego miesiąca) - powoduje zmianę prametrów łącza powiązanych z loginem użytkownika

W Twoim przypadku część "fizyczną" przełączenia na wyższą prędkość zrobiono szybko, ale zmiany poczujesz dopiero po aktualizacji bazy. Kiedyś użytkownicy neostrady mogli mieć "od razu" wyższą prędkość (natychmiast po zmianach w konfiguracji DSLAM), ale to było dawno temu :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spacer dwa lata temu jak podpisywałam aneks na 512 Kb/s to bardzo szybko mi zmieniono tą prędkość, dlatego teraz jestem zdziwiona,że mi się zrobiło takie coś i nie za bardzo wiedziałam czym to było spowodowane. Dzięki za dokładne wyjaśnienie, przynajmniej teraz wiem na czym siedzę :) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi