Q7Q Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Jakis czas temu oddalem hp 5610 do naprawy, serwis uznal ze to niemozliwe i przyslal mi nowa, od tego momentu zaczely sie problemy. Ciagle te same, w przypadku skanowania wyskakuje komunikat o niemożliwości połączenie z urządzeniem skanującym (w przypadku proby skorzystania z oprogramowania hp), drukowania z urzadzeniem drukującym. W Menadżerze urządzeń wyglada to tak: foto1 foto2 Proponowane rozwiązania (przez rozwiązywanie problemów) typu aktualizuj sterownik i zainstaluj ponownie sterownik nie działały. Odinstalowalem sterownik i dalej mam ten sam problem. W panelu sterowania>drukarki(...) tez usunąłem urządzenie z listy ale to tez nic nie dalo. Nie jest to problem z kablem, zasilaniem, USB (testowane na innym komputerze, z roznymi kablami itd, tam dalo sie normalnie zainstalowac). Wszystkie aplikacje HP mam w tej chwili odinstalowane za pomoca "Your Uninstaller", a wiec slad po nich powinien zaginac w rejestrze, dla pewnosci przeczyscilem tez rejestr za pomoca "Registry Reprair" ale to oczywiscie nic nie dalo. Aha klikanie w menadżerze urządzen PPM na urzadzeniu i dawanie Odinstaluj nic na daje, ciagle jest to samo. Chcialbym by drukarke dalo sie zainstalwac calkiem od nowa (zeby wlaczal sie po podlaczeniu kreator dodawania urzadzen). Jakies pomysly? Z gory mowie, ze nie jestem raczej poczatkujacym uzytkowniem komputera, wiec rozwiazanie problemu moze byc banalnie proste. Jak ktos bedzie chcial moge podac specyfikacje techniczna komputera, ale tu nie zmienilo sie nic od dawna, a stara drukarka dzialala na takiej jaka byla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Postaw system od nowa, kup inny kabel USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q7Q Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2008 Co do kabla to przetestowalem 3 rozne, ktore dzialaja przy innych urzadzeniach wiec nie wierze by to byla wina USB. Chyba musze sie z toba zgodzic ze potrzebny jest reinstal systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Oczywiście rozumiem, skoro jesteś już obeznany z komputerami, że wszystkie inny sterowniki zaktualizowałeś? Np od płyty głowniej? SP2 rozumiem, że też wgrałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q7Q Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2008 Co do tego użytkownika chcialem napisac ze jestem poczatkujacy - nie wiem co mnie trafilo ze jakos napisalem "nie" Sterownikow do plyty glownej itp. nie aktualizowalem, sp2 mam zainstalowane. Co do aktualizacji to nie wiem w czym mialoby to pomoc. Poprzednie sterowniki (a instalowalem te same) sie ze soba nie gryzyly. W zasadzie juz nie potzebuje pomocy, zrobilem mala siec LAN na dwa kompy i wszystko dziala teraz dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...