Ardeni Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Wczoraj zakupiłem cooler Akasy, róznica w porównaniu z boxowym znaczna, jest lepiej, teraz pozostał mi coolerem z boxa. Od zawsze miałem otwartą bude, ale gdzies kiedys przeczytałem, że czasami lepiej jest ją zamknąć i zapewnić dobry przewiew w środku. Do dyspozycji mam jeszcze cooler boxowy(albo sam wiatrak), a aktualnie sytuacja wyglada tak: (wiem, malunek na szybko w paincie) Macie jakieś pomysły na rozłozenie tego w srodku? Czy ustawienie akasy jest odpowiednie?, tzn optymalne? Testowałem też tak ze dmuchało od dołu, ale nie miało to sensu bo zaciagało powietrze z mostka mobo i dmuchało na procek przez temperatury byly wyższe. Myśle ze moze by starego boxa by dmuchał na procka z tyłu jeszcze, ciepłe powietrze i tak wyciągnie zasilacz. BTW, jakie temperatury dla mostka północnego są maksymalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zle. Powinno ciagnac powietrze od strony slotow RAM albo od dolu. A boxowy wentylator ze wzgledu na ksztalt ramki... Hmm raczej sobie daruj ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardeni Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 (edytowane) Teraz ciagnei od tylu, czerwone strzałki to kierunek ciepłego powietrze które uchodzi do góry, a te niebieskie to kierunek powietrza dmuchanego przez wiatraki, ewetnualnie tego które wciaga zasiłka Edytowane 11 Czerwca 2008 przez Ardeni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Teraz ciagnei od tylu, czerwone strzałki to kierunek ciepłego powietrze które uchodzi do góry, a te niebieskie to kierunek powietrza dmuchanego przez wiatraki, ewetnualnie tego które wciaga zasiłkaNo rysunek czytelny, ale Orgiusz juz Ci napisal ZLE:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Teraz ciagnei od tylu, czerwone strzałki to kierunek ciepłego powietrze które uchodzi do góry, a te niebieskie to kierunek powietrza dmuchanego przez wiatraki, ewetnualnie tego które wciaga zasiłka ... Moze zdjecia z google beda bardziej jasne... PC AIR FLOW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardeni Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Ok dzięki, chcialem coś wykombinowac, bo u mnie z przodu niebardzo z miejsce, ale ok, coś będę musiał wymyslec. A jak jest z otwartymi budami? gdy są otwarte to nie powoduje to ze miesza się powietrze z zewnątrz? chce tylko dowiedziec się czy to co gdzies wyczytałem jest prawdą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2008 Sens wentylowanej budy jest taki ze ma byc zamknieta. Przy otwartej to mozna sobie co najwyzej patrzec na to jak sie kreca bo efekt bedzie zaden. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...