Skocz do zawartości
Ardeni

Wykorzystanie Wentylatora/coolera Boxowego Po Zakupie Akasy Ak-965

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zakupiłem cooler Akasy, róznica w porównaniu z boxowym znaczna, jest lepiej, teraz pozostał mi coolerem z boxa. Od zawsze miałem otwartą bude, ale gdzies kiedys przeczytałem, że czasami lepiej jest ją zamknąć i zapewnić dobry przewiew w środku.

Do dyspozycji mam jeszcze cooler boxowy(albo sam wiatrak), a aktualnie sytuacja wyglada tak:

(wiem, malunek na szybko w paincie)

Dołączona grafika

Macie jakieś pomysły na rozłozenie tego w srodku? Czy ustawienie akasy jest odpowiednie?, tzn optymalne? Testowałem też tak ze dmuchało od dołu, ale nie miało to sensu bo zaciagało powietrze z mostka mobo i dmuchało na procek przez temperatury byly wyższe.

Myśle ze moze by starego boxa by dmuchał na procka z tyłu jeszcze, ciepłe powietrze i tak wyciągnie zasilacz.

BTW, jakie temperatury dla mostka północnego są maksymalne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz ciagnei od tylu, czerwone strzałki to kierunek ciepłego powietrze które uchodzi do góry, a te niebieskie to kierunek powietrza dmuchanego przez wiatraki, ewetnualnie tego które wciaga zasiłka

Edytowane przez Ardeni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz ciagnei od tylu, czerwone strzałki to kierunek ciepłego powietrze które uchodzi do góry, a te niebieskie to kierunek powietrza dmuchanego przez wiatraki, ewetnualnie tego które wciaga zasiłka

No rysunek czytelny, ale Orgiusz juz Ci napisal ZLE:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Moze zdjecia z google beda bardziej jasne...

PC AIR FLOW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzięki, chcialem coś wykombinowac, bo u mnie z przodu niebardzo z miejsce, ale ok, coś będę musiał wymyslec. A jak jest z otwartymi budami? gdy są otwarte to nie powoduje to ze miesza się powietrze z zewnątrz? chce tylko dowiedziec się czy to co gdzies wyczytałem jest prawdą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi