bartool Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 no wlasnie czemu u mnie win xp sie tak dlugo laduje ?? mam win xp profesional wlacza sie logo win xp i przelatuje taki paseczek niebieski... jak przelatuje 7 raz to dysk zaczyna pracowac a przy 13 dopiero znika logo i wlacza sie winda.... czemu to tal dlugo trwa ?? sa jakies sposoby zeby przyspieszyc ten proces ?? p0zdr0wi0nka bartool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devastator Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Masz zapchany system... jezeli nie chcesz go reinstalowac to sprobuj uzyc opcji o nazwie "hibernacja"... pobaw sie ustawieniami zasilania :). Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Masz zapchany system... nie nie mam zapchanego syetemu.... jestem swiezo po instalce( 3 dni temu)... zaras po instalce system ladowal sie szybciej padek przelatywal 11 razy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Zainstaluj programik bootvise. Przyspieszy Ci ladowanie windy, ze nie zdazysz mrognac okiem i juz bedzie odpalony :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 dzieki Kaeres pomoglo i o nawet sporo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Masz Raida ?? u mnie z raidem na starej mobo to mialem az do 9 "przelotów" tego paska. A teraz 2 to szczyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 nie mam mam ECS K7S5A.... a z tym bootvis`em to troche dziwnie jest... jak biore "optimalize system" nastepuje reset i z 13 przelotow robi sie 8 i jest ok a jak jeszcze raz uruchomie kompa to jet 11... tam w bootvis`ie trza cos ustawic zeby ie ladowal za kazdym razem czo co ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fraag Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 najczesciej jest to wina zbyt malej ilosci ram-u lub wolnego dysq, tez tak kiedys mialem:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 heh z 13 zredukowalem do 7 jak :?: wlasnie tak : sam ie zdziwilem ale mialem cd-romka na masera a hdd na slave, przestawilem zworke i... no wlanie z 13 zeszlo do 7 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Younior Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 przede wszystkim to powiedz jakiego masz kompa, u mnie na tym co w podpisie na juz zapchanym systeie ta krecha rpzechodzi chyba z 7 razy tylko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 ECS K7S5A - Durak 1200 - 256 DDr ram - GF 2 MX 200 32BM - 40 GB samung.... no i teraz laduje sie 7 razy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 hheh eh to masz lepszego kompa od mnie a mimo t ładuje się tak długo :D Choc jak teraz 7 razy pasek to niezle :) Cós dysk moze wolny masz :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 a moze masz jakis program ktory "ribi" swoje podczas startu syst. np w starych windach jak miales NAV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 nie nie mam zadnych takich programow.... no teraz jest juz spoko jak tylko 7 razy przelatuje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 łeeeee.... mam sie czym pochwalic :lol: : 4 paska do konca nie przealatuje i juz si ladje winda :) troszq tym bootvism sie pobawilem itd.... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 A gdzie daja tego bootvise'a bo na kazie nieznalazlem? moze ma ktos linka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2003 A gdzie daja tego bootvise'a bo na kazie nieznalazlem? moze ma ktos linka? o ile jeszcze szukasz to : bootvis Tu masz opisane co i jak.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myniu Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 U was musi przeleciec 13,7 lub 4 paski u mnie przelatuja niecale dwa :twisted: Dlaczego spytacie :wink: :?: Nie uzywam zadnych "bootvism" czy cos takiego :lol: Odpowiedz macie tutaj :!: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=26808 Mimo ze mam konfiga nienajszybszego system chodzi jak burza :twisted: Konfig Abit ST6 :twisted: Tulipan 1.2 @ 1.5 (vcore default) :twisted: Ram 128(Infineon) + 64 noname :? --- CL2 Grafa Gf 2mx 400 SB Live! Sieciowka SDI CD ROM HDD Maxtor 40GB 5400 ATA 133 (chodzi na ATA100 -- patrz MOBO) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Dzwne, u mnie przelatuje jedynie 3 razy(nie cale, bo w polowie drugiego juz mrugaja ledy na klawiaturze)Dzwne, u mnie przelatuje jedynie 3 razy(nie cale, bo w polowie drugiego juz mrugaja ledy na klawiaturze) System ma 3 miesiace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 A gdzie daja tego bootvise'a bo na kazie nieznalazlem? moze ma ktos linka? o ile jeszcze szukasz to : bootvis Tu masz opisane co i jak.... Szukam, szukam... dzieki bardzo... niesadzilem ze to programig a mikrsyfu no ale mozna bylo sie domyyslic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojzuk Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Winę za taką sytuację może ponosić wbudowany kodek dzwiękowy ac97 bądź też wbudowana karta sieciowa na płycie głównej. U mnie po wyłączeniu w.w rzeczy system zauważalnie szybciej się włącza i jest dużo szybszy w działaniu. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...