rafa Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 Sekcje zasilania z reguły wytrzymują o wiele większe temperatury niż jakikolwiek mostek! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 no to skoro tak jest, to ufff Dzięki :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2009 (edytowane) Zarzuc jakis wentyl przy fetach ;) U mnie max 46 po kilku godzinach orthosowania ;) (w budzie 3 wentyle 120mm) Edytowane 13 Lutego 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 ehhh kolejny blue screen. 02.11 Sygnatura problemu Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen Wersja systemu operacyjnego: 6.0.6001.2.1.0.256.1 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045 Pliki pomagające opisać problem (niektóre pliki mogą być już niedostępne) Mini021109-01.dmp sysdata.xml Version.txt Dodatkowe informacje o problemie BCCode: c2 BCP1: 00000050 BCP2: FD38E000 BCP3: 0007D38E BCP4: 7FC00000 OS Version: 6_0_6001 Service Pack: 1_0 Product: 256_1 02.15 Sygnatura problemu Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen Wersja systemu operacyjnego: 6.0.6001.2.1.0.256.1 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045 Pliki pomagające opisać problem (niektóre pliki mogą być już niedostępne) Mini021509-01.dmp sysdata.xml Version.txt Dodatkowe informacje o problemie BCCode: d1 BCP1: 00000014 BCP2: 00000002 BCP3: 00000000 BCP4: 875B6FD3 OS Version: 6_0_6001 Service Pack: 1_0 Product: 256_1 wina pamięci ? Wszystko w biosie odnośnie napięć,tim i innych ustawień jest deflautowa. Ręce mi już opadają. ps: pamięci to te z siga czyli Patrioty LLK 800 CL4 2x1g Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
partizano Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 miałem to samo co ty bluescreny na patriotach wymieniłem pamięci na geile i to samo juz mi ręce ze złosci opadały podejrzewałem dysk i cholera co jeszcze ,potem nagle nie mogłem otworzyc zadnej partycji na dwóch dyskach ,zainstalowałem na nowo system i dalej to samo poczytałem na necie zeby sciągnąc COMBOFIX i przeskanowac ,i od tego czasu odpukać mam spokój spróbuj moze ci pomoze jak i mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzachm Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Ściągnij Microsoft Debugging Tools for Windows i popatrz w dumpach co powoduje crash na początek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Dla fsb400 PL7 i ramków na stronger jakie napięcia dać dla fsb, nb oraz sb? Mam minimalne dla fsb oraz oba sb a nb mam 1,2v Jednak zawiesił mi sie dzis dwa razy komp więc cos jest nie tak. Memtest całą noc leciał 9godzin i 0 błędów więc wina nie leży po stronie nb albo ramów pewnie fsb albo sb ? Dobrze myślę? Proszę o rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 (edytowane) Jeżeli już to po stronie NB. SB przy FSb=400 powinny wystarczeć najniższe wartości. Podnieś VNB o jedno, dwa oczka i testuj. Edytowane 18 Lutego 2009 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 A fsb termination ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 A fsb termination ?dla FSB 400 1.2V spokojnie wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal12322 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Witam! Przymierzam się do zakupu Maximusa II Formula i chciałbym się dowiedzieć jak ta płyta się sprawuje w użytkowaniu, są z nią jakieś problemy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 A przeczytałes wątek od początku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal12322 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 (edytowane) Doszedłem gdzieś do 10 str, więcej mi się nie chciało. Chodzi o to że waham się czy kupić Maximus II Formula + Q9550 czy Rampage II Extreme + i7 920 :roll: Edytowane 20 Lutego 2009 przez rafal12322 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Ja już nie mogę z tą moja mobo. Mam sporadyczne zwiechy. Jutro zrobię screeny ustawień biosu i dam tu może coś poradzicie :/ Staje mi system poprostu. Myszka staje wszystko staje i koniec. Zwykle staje myszka i klawa przestaje reagowac ale np muzyka jeszcze gra przez 3-4 sekundy potem też sie zatrzymuje na jednej nutce i jest jakiś dźwięk brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr cały czas. Juz nie mogę memtest przechodzi 8godzin. System postawiony na nowo. Nowa mobo (na maximusie @ rampage to samo bylo myslalem ze mobo jest wlanieta) juz nie wiem co robić. Może odkręcę wszystko....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Ja już nie mogę z tą moja mobo. Mam sporadyczne zwiechy. Jutro zrobię screeny ustawień biosu i dam tu może coś poradzicie :/ Staje mi system poprostu. Myszka staje wszystko staje i koniec. Zwykle staje myszka i klawa przestaje reagowac ale np muzyka jeszcze gra przez 3-4 sekundy potem też sie zatrzymuje na jednej nutce i jest jakiś dźwięk brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr cały czas. Juz nie mogę memtest przechodzi 8godzin. System postawiony na nowo. Nowa mobo (na maximusie @ rampage to samo bylo myslalem ze mobo jest wlanieta) juz nie wiem co robić. Może odkręcę wszystko....... u mnie było podobnie gdy: 1) pamiątki szwankowały przez MEM OC CHARGER, spróbuj dać disabled, 2) proc był minimalnie niedojedzony, podnieś o oczko vcore, 3) poluzowany kabel sata na dysku, po prostu posprawdzaj wszystkie złącza najbardziej stawiam na 1, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Doszedłem gdzieś do 10 str, więcej mi się nie chciało. Chodzi o to że waham się czy kupić Maximus II Formula + Q9550 czy Rampage II Extreme + i7 920 :roll:No to prawie cąły przeczytałeś to już wiesz że plytka niezła. i7 wypada zupełnie inaczej cenowo więc to Twój wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 u mnie było podobnie gdy: 1) pamiątki szwankowały przez MEM OC CHARGER, spróbuj dać disabled, 2) proc był minimalnie niedojedzony, podnieś o oczko vcore, 3) poluzowany kabel sata na dysku, po prostu posprawdzaj wszystkie złącza najbardziej stawiam na 1, Hmmmm 2 sprawdze wlasnie zapuscilem sp2004 dwie kopie na cala noc. 1 raczej odpada takie same zwiechy były na poprzedniej mobo gdzie nie miałem tej opcji. (maximus@rampage) jest na sprzedaz jak ktos chce :P 3 sprawdzę jak przejdzie nocne testy proc, nie podniosłem mu vcore tylko pll z 1.5 na 1.6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:Max:. Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Nie ma sensu podnosić tak wysoko PLL dla 2 jaj, ta opcja bardziej służy 4 jajcom. Moja opcja to PLL tak do 1.53. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Dokladnie, dla E8XXX to nic nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) 1) spróbuj dać takie ustawienia: Ai Overclock Tuner: MANUAL OC From CPU Level Up: AUTO Ratio CMOS Setting: 9 FSB Frequency: 400 CPU Clock Skew: AUTO NB Clock Skew: AUTO FSB Strap to North Bridge: AUTO DRAM Frequency: DDR2-1066MHz DRAM CLK Skew on Channel A1: AUTO DRAM CLK Skew on Channel A2: AUTO DRAM CLK Skew on Channel B1: AUTO DRAM CLK Skew on Channel B2: AUTO DRAM Timing Control: AUTO 5-5-5-15 DRAM Static Read Control: Disabled Dram Read Training : Disabled MEM OC Charger : Disabled Ai Clock Twister : AUTO Transaction Booster : AUTO PCIE Frequency: 100 CPU Voltage: 1.25 CPU PLL Voltage: 1.5265 FSB Termination Voltage: 1.206 DRAM Voltage: 2.1 North Bridge Voltage: 1.25 South Bridge 1.5 Voltage: 1.5 South Bridge 1.1 Voltage: 1.1 CPU GTL Reference (0): AUTO CPU GTL Reference (1): -40mv CPU GTL Reference (2): AUTO CPU GTL Reference (3): -40mv NB GTL Reference: Auto DDR2 ChA Reference Voltage: AUTO DDR2 ChB Reference Voltage: AUTO North Bridge DDR Reference: AUTO Load-Line Calibration: Enabled CPU Sread Spectrum: Disabled PCIE Spread Spectrum: Disabled 2) jedyne co możesz potrzebować zmienic to CPU voltage i DRAM voltage, reszta powinna być ok. Nie podnoś CPU PLL, nic to nie da. na takich u mnie FSB 400 jest stabilne jak skała. 3) a tak w ogóle to jakie masz CPU voltage ustawione? 4) do sprawdzania stabilności zalecam program OCCT, z gier które dobrze sprawdzają stabilność: Fallout 3, NFS, GTA4 Edytowane 21 Lutego 2009 przez gravimag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) 9godzin sp2004 bez błędu :/ O co mojemu pc chodzi to nie wiem....... A czemu te gtl dla cpu 1 i 3 dajecie -40mv? To jedyna różnica. Poza tym mam jeszcze PL ustawiony manualnie na 7 :) Zmieniłem wszystkie kable sata zobaczymy co bedzie... Oby to był jakiś kabel :) Dla procka mam 1.225 manualnie. Edytowane 21 Lutego 2009 przez Tal-Rash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal12322 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) No to prawie cąły przeczytałeś to już wiesz że plytka niezła. i7 wypada zupełnie inaczej cenowo więc to Twój wybór. Ale opłaca się pakować w i7?, bo z tego co widziałem różnica w wydajności pomiędzy i7 920 a Q9550 nie jest jakaś oszałamiająca :rolleyes: Edytowane 21 Lutego 2009 przez rafal12322 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Ale opłaca się pakować w i7?, bo z tego co widziałem różnica w wydajności pomiędzy i7 920 a Q9550 nie jest jakaś oszałamiająca :rolleyes:Praktycznie nigdy nie opłaca sie ładować w najnowszy socket i nową technologię :) Wyjątków było owszem troszkę np wejście C2D na rynek gdzie skok wydajności był wielki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal12322 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Aha OK, dzięki za pomoc zostanę przy starej podstawce i w najbliższych dniach zamawiam Maximus II Formula +Q9550 :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 No pieknie <cry> Mam zje**ny procek. gravimag dzieki za ten program... wywala po kilku sekundach nawet bez O/C ;-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 dla FSB 400 1.2V spokojnie wystarczyJa mam u siebie przy 400 ustawione 1.12 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Ładnie... Byłem w komputroniku kupiłem nowego E8400 E0. OCCTPT wywala błędy... Ku**a co jest z tym cholernym komputerem. Wymieniłem ram, wymieniłem mobo, teraz wymieniłem CPU i nadal źle????!??!?!?!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Pozostaje ci reszte sprzetu sprawdzić. Podopinaj co nie potrzebne na próbe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 Ładnie... Byłem w komputroniku kupiłem nowego E8400 E0. OCCTPT wywala błędy... Ku**a co jest z tym cholernym komputerem. Wymieniłem ram, wymieniłem mobo, teraz wymieniłem CPU i nadal źle????!??!?!?!!!!!!! bios resetowales? psu sprawdz ;) j.w po odpinaj wszystko, co mozesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2009 (edytowane) to PL7 weź zmień na auto i dorzuć trochę papu prockowi! 1.3V go nie zabije a do FSB 400 to aż nadto, ale będziesz miał pewność Edytowane 21 Lutego 2009 przez gravimag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...