goldi11 Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 A niema opcji na drugi mosfet zamontowania tego a ten blok to ten : http://www.cooling.pl/ek-water-blocks-mosf...ukt,550751.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Ma ktos u siebie dyski skonfigurowane w RAID 0 lub 1 na M2F? Jest mozliwosc stworzenia macierzy bez utraty danych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 A poczytałeś troche ten wątek? Tak troche od początku do końca?.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Tak, moglbys mnie oswiecic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubal Kain Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 (edytowane) czy mobo z takim kuku powinno meic jakies problemy z prawidlowym funkcionowaniem? Jezeli pcb jest tylko nadłamane i nei pzrerwaly sie obwody i sciezki to chyba powinno byc git > a te krzywe piny to od jakiego złącza są? Edytowane 17 Marca 2009 przez Tubal Kain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 (edytowane) Jezeli nic sie nie stalo ze sciezkami to nie... Widze, ze laczenie mosfeta z pcb jest 'uwalone' - masakra :D Co do tych krzywych pinow to sa to piny od power, reset, hdd led etc. czyli jednymi slowy od 'budy' :P BTW Wlasciciel fajnie sie z nia obchodzil :| - szkoda mobasa Edytowane 17 Marca 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubal Kain Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Jezeli nic sie nie stalo ze sciezkami to nie... Widze, ze laczenie mosfeta z pcb jest 'uwalone' - masakra :D Co do tych krzywych pinow to sa to piny od power, reset, hdd led etc. czyli jednymi slowy od 'budy' :P BTW Wlasciciel fajnie sie z nia obchodzil :| - szkoda mobasa Ok dzięs Kuba:) a tu wiecej fotek jak by co. Właściciel pisze iz mobas nigdy nie był podłączany i nie wie czy chodzi:) upadła mu , a ze klocek troche wazy to damage spore . http://www.drivehq.com/folder/p5481026/021205945.aspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Niezla scieme wali... Nie kupuj jej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzachm Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 @ rafa Czas przyznać się do błędu, poszarpany wykres odczytu RAIDa spowodowany był utorrentem działającym w tle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 czy mobo z takim kuku powinno meic jakies problemy z prawidlowym funkcionowaniem? Jezeli pcb jest tylko nadłamane i nei pzrerwaly sie obwody i sciezki to chyba powinno byc git > a te krzywe piny to od jakiego złącza są?jak się dobrze przyjrzysz to zobaczysz że ścieżki są poprzerywane więc pewnie mobas nie działa tak jak powinien lub nie działa wcale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezusj Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Poza tym ta płyta wygląda jak by ktoś ją rozdeptał albo coś w tym rodzaju zauważ że zmiażdżone są dwa ostatnie gniazda s-ata , może nie są jakieś niezbędne ale po wyglądzie to ja bym jej nie brał , cyba że kosztuje bardzo mało i masz serwis który ci to naprawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Tak, moglbys mnie oswiecic?Oj przepraszam Cie bardzo to nie do Ciebie miałem napisać :ph34r: , tak to jest jak sie ma za dużo stron i forów na raz pootwierane. Co do Raid to wystarczy zerknąć w sygnaturki. Np ja mam na niej. Ale niczym sie nie różni od wszystkich innych płyt na chipsecie Intela. Żaden zintegrowany kontroler nie umozliwia tworzenia macierzy bez utraty danych. Musisz sobie pożyczyć dysk na czas tworzenia macierzy, żeby przenieść na niego tymczasowo dane. @zzachm - to już wykres teraz idealny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Myslalem, ze niektore 'nowe' kontrolery maja mozliwosc 'pykniecia' RAID bez utraty danych... Co do osobnych kontrolerów to juz wiem, ze umozliwiaja podpiecie w RAID bez utraty danych. Dziekowka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzachm Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 @ rafa Do ideału jeszcze mu brakuje ale jest lepszy :) Zasugerowałem się tematem Mardoka na forum odnośnie RAIDa i ustawiłem 32kB pasek, może należałoby go zmienić ale muszę jeszcze poczytać na ten temat. W temacie RAID0 niewiele mam do powiedzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinxed Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Witam chcialbym prosic Panstwa o pomoc a raczej wyrazenie swojej opini, posiadam powyzsza plyte, procek quad 9650 + chlodzenie Thermalright TRue Black 120.Na nim zamontowane sa 2 wentylatory jeden wciagajacy powietrze od strony pamieci ram i drugi wypychajacy w strone wyjscia gniazd z plyty, buda to silverstone fortrees ft01 ktora jest dosc dobrze wentylowana.I moje pytanie brzmi czy wentyl wypychajacy powietrze moze miec wplyw na wzrost temp mostkow nb sb, nominalna temp ich 45 c jednak po dluzszej pracy kompa wzrasta do 50 i to mnie nie pokoi czy poprostu tak ma byc czy poprostu nie jest to naturalna temp dla tych podzespolow po wielogodzinnej pracy i cos moze powodowac jej wzrost, i jest ona w tych wartosciach zbyt wysoka dodam tylko ze brak o\c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Te temperatury nie są niczym niezwykłym. Nie ma się czym martwić. Wyciąg z tyłu obudowy oczywiście jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinxed Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Tak wyciag jest i to pokaznych rozmiarow zaraz przy procku u gory obudowy jest wentyl 180 i na tylnej sciance tez przy procku jest 120.Dziekuje za pomoc i odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomoMadej Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 A sprawdzałeś temperaturę tych miejsc organoleptycznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jinxed Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 W zasadzie to nie, bede musial sprawdzic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peczuss Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Udało sie komuś zainstalować a przede wszytskim uruchomić sterowniki od X-FI na windows 7 x64 ? Jesli tak to proszę o kolejność i wersje sterowników jakie mam zainstalować bo mi cos nie wychodzi :D pozdroooooooooo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Chodzi Ci o Supreme X-Fi do plyty dolaczanej? Ja zrobilem upgrade z visty do 7 i stery zainstalowaly sie miodnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peczuss Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 (edytowane) Chodzi Ci o Supreme X-Fi do plyty dolaczanej? Ja zrobilem upgrade z visty do 7 i stery zainstalowaly sie miodnie ;) Tak dokładnie o tą karte mi chodzi, możesz podać w jakiej kolejnosci instalowales stery ? czy najpierw soundmax adi i pozniej te od xfi, czy na odwrót ? I jeszcze jak mozesz napisz które dokładnie sterowniki instalowales bo ja chyba nie te co trzeba... wyskakuje mi taki oto komunikat ;) Edytowane 25 Marca 2009 przez Peczuss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Przeinstalowalem po prostu MAXika ;) bo mi kontrol panel nie dzialal ;) Niczego nie instalowalem po 'upgrade' ;) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peczuss Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 (edytowane) Przeinstalowalem po prostu MAXika ;) bo mi kontrol panel nie dzialal ;) Niczego nie instalowalem po 'upgrade' ;) ;) możesz podać w jakiej kolejnosci instalowales stery ? czy najpierw soundmax adi i pozniej te od xfi, czy na odwrót ? I jeszcze jak mozesz napisz które dokładnie sterowniki instalowales bo ja chyba nie te co trzeba... Jak możesz odpowiedz mi na te pytanka ;) Oczywiscie chodzi mi jak instalowałeś je przed uprejdzem ;) Pozdro :D Edytowane 25 Marca 2009 przez Peczuss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 (edytowane) Kolejnosc taka :P 1. Chipset Intel_ChipsetSoftwareInstall_V9001011_XPVista 2. Matrix Storage AHCI 3. SoundMAX_Audio_V610X6480_Vista [instalowalem z AsusSetup] 4. Sieciowka :P :) PS Tylko to instalowalem :) Edytowane 25 Marca 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peczuss Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 PS Tylko to instalowalem :) A gdzie sterownik od x-fi z płyty ? Panowie heelp pomóżcie :D jak instalowaliscie nawet na viscie :D?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzachm Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 (edytowane) U mnie na Viście najpierw ADI potem X-Fi EDIT: Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Skąd oprogramowanie (panel, ALchemy itp.) do X-Fi ? Z płyty albo http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/misc/util...V10_XPVista.zip Edytowane 25 Marca 2009 przez zzachm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 (edytowane) Ja instalowałem z setup'a sterki stąd: http://dlsvr04.asus.com/pub/ASUS/misc/audi...X6480_Vista.zip :P Edytowane 25 Marca 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 A gdzie sterownik od x-fi z płyty?... 3. SoundMAX_Audio_V610X6480_Vista [instalowalem z AsusSetup] A to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 (edytowane) Rafa.... Może kolega chce sterownik nazwany X-Fi i ładną instalkę... Stery nazwane jako X-Fi oraz panel X-Fi znajdzie w zakładce [+Utilities] na stronie ;) Edytowane 26 Marca 2009 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...