Skocz do zawartości
.PaVLo.

Projekt Twelve Hundred V3.0 (post #98)

Rekomendowane odpowiedzi

jest dioda od HDD, ale nie ma Power, a znajduje się ona między eSATA a pierwszym gniazdem jack (mikrofon), taka malutka okrągła dioda swiecaca na niebiesko, ale za to mocno :)

post-18899-1215595859_thumb.jpg

Ale planuje przenieść panelik jaki zrobiłem w Antec 900 od diód

Dołączona grafika

Edytowane przez .PaVLo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wynik w 3D marku 06 ale z prockeim C2D e6420 @ 3.6Ghz to 12152pkt, na obecnym procku jeszcze nie testowałem, ale ogolnie jestem zadowolony z karty, wszystko co do tej pory wyszło chodziło płynnie w 1280x1024 w wysokich delatach, nawet ten niedorobiony Crisis :)

A jeśli chodzi o obudowę, to uważam to za najlepszy zakup w tym roku :wink2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłodnica jest warta tych pieniędzy? Jest dużo wydajniejsza od konstrukcji BWU 3x120mm?. Mam dylemat ponieważ odechciewa mi się już eksperymentowania w chłodzeniu wodnym i skłaniam sie ku sprawdzonym konstrukcją. Czy jeden taki Thermochill PA120.3 Triple Radiator wystarcza do schłodzenia 4 bloków(mój sig) jeżeli zainstaluje sie na nim 3 wentylatory o niskich obrotach i tym samym natężeniu hałasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłodnica jest warta tych pieniędzy? Jest dużo wydajniejsza od konstrukcji BWU 3x120mm?. Mam dylemat ponieważ odechciewa mi się już eksperymentowania w chłodzeniu wodnym i skłaniam sie ku sprawdzonym konstrukcją. Czy jeden taki Thermochill PA120.3 Triple Radiator wystarcza do schłodzenia 4 bloków(mój sig) jeżeli zainstaluje sie na nim 3 wentylatory o niskich obrotach i tym samym natężeniu hałasu.

BWArev.3 jest chyba wydajniejszy przy wolnych obrotach od BWU. a Thermochill to praktucznie BWA tylko 2x grubsze, wiec wydajnosc napewno wieksza. ale z checia tez sie dowiem co sadzi autor tematu :)

Tak Malik, hehe ja tez kocham to nocne swiatelko :D tym bardziej ze komp 24h :D duzo ludzi narzeka po co ten wylacznik podswietlenia BigBoya... no wiec powiem wam... z wlaczonym mam jasno jak w dzien, a jak wylacze, to jest o wiele ciemniej w pokoju. te 5 wentyli maja 1mm diody, ktore nie sa mocne, ale BigBoy ma 5mm chyba (3,5 to napewno jest) a to jest spora moc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ona jest tylko tak postawiona tak? czyli nie przykrecales tych wentyli od anteca?

wentyle są w tych siatkach maskujących front, po odpięciu koszytków zostają one z nimi

warta jest takich pieniędzy bo można ją samą uzyć do 3-4 bloków, jest wyższa od każdej 3x120, ponieważ między wiatrakami zostaje około 2cm odstępu (pion), jest gruba, myślę, że ze dwa razy od BW i nie wymaga wiatraków od dużej prędkości obrotowej itak jak pisałem wczesniej, zajmuje 10 zatok 5.25" :)

Co do oświetlenia to jest extra, górny wiatrak posiada 4 diody 5mm, które ładnie oświetlają pokój (Malik, wygląda to super) :)

Edytowane przez .PaVLo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnie pytanko odnośnie chłodnicy. Czy ta śrubka odpowietrzająca wystarczy aby pozbyć się rezerwuaru w układzie? Napełnianie może być męczące ale czy wykonalne czy jednak zainwestować w rezerwuar?

Będzie tak samo niemiłe jak napełnianie CR'em rev2. Da się to zrobić jednak przy dzisiejszych cenach rezerwuarów ja bym jednak zainwestował. Nalejesz, włączysz pompkę i potem tylko dolewać. Napełnianie CR'em po kilku miesiącach praktyki zajmowało mi ok. 25min. Z rezem max 2 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest odpowietrznik a nie sposób na rezerwuar, ale dla chcącego to i tamtędy nalejesz płyn, ja gorąco polecam O-Tank, wygląd extra i bajecznie prosto sie napełnia, oczywiście są różne rezy, ale ten jakoś jest bardziej efekciarski :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest odpowietrznik a nie sposób na rezerwuar, ale dla chcącego to i tamtędy nalejesz płyn, ja gorąco polecam O-Tank, wygląd extra i bajecznie prosto sie napełnia, oczywiście są różne rezy, ale ten jakoś jest bardziej efekciarski :)

Rowniez polecam :) Ja nie widze tego ukladu bez tego elementu. Strasznie ulatwia zycie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

one po to tam przecież są, a u mnie dodatkowo chłodzą chłodnicę, i całkiem nieźle im to wychodzi na minimalnych obrotach :)

AKTUALIZACJA

Wszystkie zdjęcia z wodowania przerzuciłem na serwer PurePC aby łatwiej się je przeglądało :wink:

Edytowane przez .PaVLo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajno Ci to wyszło :D sam miałem kupować tego Antec i teraz mnie zastanawia jak by moje WC w nim wyglądało... :wink:

BTW: tą blaszkę pod pompkę na czarno machnij i będzie git.

Edytowane przez seba84_2005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedługo czekają mnie większe zmiany, a z blaszką też dobry pomysł :>

W domu czeka już TOP na pompkę, panele sterujące i zastanawiam się nad HD4870 + Blok EK, nowa płytą główną oraz wymianą bloku na procku na Swiftech GTZ :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedługo czekają mnie większe zmiany, a z blaszką też dobry pomysł :>

W domu czeka już TOP na pompkę, panele sterujące i zastanawiam się nad HD4870 + Blok EK, nowa płytą główną oraz wymianą bloku na procku na Swiftech GTZ :)

a ja ciagle mysle czy wodowac kompa :D hehe i nadal nie wiem :P

widze ze szykuja sie ostre zmiany :D hehe jestem ciekaw jak bedzie to finalnie wygladac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wodowanie kompa to wielka frajda, ale trzeba też uważać podczas montażu bloków, podczas docinania odpowiedniej długości węży oraz kolejności montażu króćców, a jak dobrze nad wszystkim pomyslisz, to efekt końcowy robi wrażenie

Zapomniałem dodać, że będe w "małej chłodnicy" wymieniał króćce na proste, troche popsuje to efekt, ale bynajmniej nieco zmniejsze opory przepływu, na procku i grafie zostaną kątowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem dodać, że będe w "małej chłodnicy" wymieniał króćce na proste, troche popsuje to efekt, ale bynajmniej nieco zmniejsze opory przepływu, na procku i grafie zostaną kątowe

Niewiele Ci to da... Jesli juz chcesz zmniejszac opory przeplywu to wywal wszystkie kontowe, to uklad zamkniety, tak ze nie wazne gdzie bedzie flowkiller w postaci kontowki, wazne ze jest wogole. Malo wazne ile ich jest, sie znaczy o ile wiecej niz 1 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wodowanie kompa to wielka frajda, ale trzeba też uważać podczas montażu bloków, podczas docinania odpowiedniej długości węży oraz kolejności montażu króćców, a jak dobrze nad wszystkim pomyslisz, to efekt końcowy robi wrażenie

a spróbuj po wymianie króćców na proste zamontować chłodnicę do góry nogami. W taki sposób może będzie ładniej, wąż nie powinien robić takiego łuku przy złączkach :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewiele Ci to da... Jesli juz chcesz zmniejszac opory przeplywu to wywal wszystkie kontowe, to uklad zamkniety, tak ze nie wazne gdzie bedzie flowkiller w postaci kontowki, wazne ze jest wogole. Malo wazne ile ich jest, sie znaczy o ile wiecej niz 1 icon_smile3.gif

bzdura

mniej =lepiej

2 flowkillery =/= 3 więc ?

.PaVLo. ile możesz tyle wywal tak by znacząco nie wydłużać układu

Edytowane przez Arni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bzdura

Ta, pewnie.

Przeplyw bedzie taki na ile pozwala mu najmniejsze przewezenie w ukladzie... wiec jesli nawet wywali 2 z 5 kontowek to praktycznie nie zauwazy roznicy...

Co innego jak by mial 2 i obie wywalil, od razu dalo by sie odczuc, a czy jest ich 5 czy 7 nie ma znaczenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcześniej pisałem, że planuje montaż panelów do obudowy, dzisiaj przyszedł czas na przygotowanie pierwszego Sunbeam Superior 20in1. Z racji, że jest srebrny, musiałem coś wymyśleć aby pasował do czarnej obudowy. Najpierw planowałem pomalować go sprayem, ale zakryłbym wtedy opisy, potem robiłem próby z markerem, ale i to źle wyglądało. Ostatecznie postanowiłem zrobić aplikację na panel. Gromadziłem różne zdjęcia z wersji czarnej i przenosiłem elementy do edytora. Ostatecznie powstało kilka projektów gotowych do naklejenia

post-18899-1219242880_thumb.jpg post-18899-1219242892_thumb.jpg

Ostatecznie po małych poprawkach zdecydowałem się na ten

post-18899-1219243022_thumb.jpgpost-18899-1219243034_thumb.jpg

Jest jeden błąd z przesunięciem napisu AV CONN, ale powtanowiłem tego nie poprawiać i zostawić tak jak jest :)

A tak prezentuje się w obudowie (jeszcze nie podłączony)

post-18899-1219243643_thumb.jpgpost-18899-1219243651_thumb.jpg

Edytowane przez .PaVLo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi