ripool Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Czy jest taka mozliwosc aby wartosci na osi Y na wykresie Excela mozna bylo ustawic dowolnie. Jezeli zaznacze os Y i wejde w formatowanie osi to mam mozliwosc wpisania jednej wartosci, jaka bedzie odstep miedzy wartosciami np 50 to bedzie 0,50,100,150 .. a zalezy mi aby byly to rozne wartosci np 0, 60, 110, 240, 350 .. . Jak to mozna rozbic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Jesli te wartosci maja odpowiadac wartosciom punktow na wykresie, to mozna zrobic tak: nie wyswietlac skali na wykresie, za to wyswietlic etykiety wartosci na osi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2008 (edytowane) wydaje mi sie ze robienie takich nieregularnych wartosci mija sie troche z celem (chociaz zalezy co robisz). Jak sie tworzy np. charakterystyki jakiejs maszyny to troche nieczytelny jest taki wykres. A ostatecznie mozna usunac wartosci z Osi Y i dopisac je po prostu recznie Edytowane 13 Czerwca 2008 przez Bull_Byk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...