Dawid00 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Witam. Dzisiaj mialem dziwny przypadek: Komputer byl wlaczony, i gdy podpiolem mysz do USB cos jakby strzeliło, pokazała się iskra i komputer się wyłączył. Włączyłem ponownie i jest wszystko ok. Internet był odłączony, więc wpiołem kabel do karty sieciowej z tyłu komputera i było tak samo: Iskra i komputer się wyłączył. Już wszystko działą, ale dlaczego tak się dzieje, i czy powinienem się tego obawiać? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 (edytowane) Uziemienie w gniazdku masz ? BTW. Był podobny temat, poszukaj. Edytowane 12 Czerwca 2008 przez Armo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatalOneTy Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 A moze poprostu wpinaj przewody jak komputer jest wylaczony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid00 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Tak, uziemienie w gniazdku jest. Takie coś pierwszy raz mi się wydarzyło FatalOneTy - tak właśnie zrobiłem i jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndY_B Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2008 @ Dawid00 Nie tylko Tobie sie takie cos zdarzylo. Łdunki elektrostatyczne ;) Najsensowniejszym wyjsciem jest poprostu dotknac oboma rekami najpierw obudowy(metalowej czesci) a pozniej dopiero wkladac pendrive lub maysz na usb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2008 W sumie nie wiem, dlaczego tak się dzieję, ale stawiam na coś związanego z zasilaczem » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - Pieprz.... starego człowieka Nie zapomnę, jak kiedyś ratowałem kumplowi kompa i podszedł do tego szrota jego pięcioletni brat, po czym "przytulił" się do obudowy - przeszła ładna, niebieskawa iskra przypominająca małego pioruna, po czym młody się poryczał Swego czasu często opisywana tu była metoda połączenia obudowy z grzejnikiem, celem "odelektryzowania" się jej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...