Skocz do zawartości
Dawid00

Po Podlaczeniu Czegos Do Komputera Leci Iskra I Sie Wylacza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dzisiaj mialem dziwny przypadek:

Komputer byl wlaczony, i gdy podpiolem mysz do USB cos jakby strzeliło, pokazała się iskra i komputer się wyłączył. Włączyłem ponownie i jest wszystko ok. Internet był odłączony, więc wpiołem kabel do karty sieciowej z tyłu komputera i było tak samo: Iskra i komputer się wyłączył. Już wszystko działą, ale dlaczego tak się dzieje, i czy powinienem się tego obawiać?

Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Dawid00

Nie tylko Tobie sie takie cos zdarzylo.

Łdunki elektrostatyczne ;)

Najsensowniejszym wyjsciem jest poprostu dotknac oboma rekami najpierw obudowy(metalowej czesci) a pozniej dopiero wkladac pendrive lub maysz na usb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie nie wiem, dlaczego tak się dzieję, ale stawiam na coś związanego z zasilaczem

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - Pieprz.... starego człowieka
Nie zapomnę, jak kiedyś ratowałem kumplowi kompa i podszedł do tego szrota jego pięcioletni brat, po czym "przytulił" się do obudowy - przeszła ładna, niebieskawa iskra przypominająca małego pioruna, po czym młody się poryczał
Swego czasu często opisywana tu była metoda połączenia obudowy z grzejnikiem, celem "odelektryzowania" się jej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi