Skocz do zawartości
solid.snake

Problemy Z Obrazem Z 8600gt

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, mam mały (ekhem) problem z obrazem. Jestem posiadaczem GeForce 8600GT (palit) i od dnia wczorajszego mam mały problem z obrazem (wygląda to tak jak na screenie przy logu nVidii w 3D - szachownica z kropek). Problemy takie zaczęły sie początkowo przy aplikacjach wideo (np. wideoreportaże odtwarzane za pomocą Windows Media Player) jednak tutaj pomogły nowe codeki, później to samo przuwarzyłem przy standardowym wygaszaczu ekranu windows (tam gdzie taka flaga popyra) oraz przy grach np. Crysis. Instalowałem najnowsze i starsze sterowniki ForceWare i nie pomagało. Potem sformatowałem dysk systemowy (i tak musiałem postawić nowy system :P) i też kicha :/ Nie wiem o co chodzi? Ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić?

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@solid.snake

Miałem to samą z ta kartą. Mam ten sam model, tylko że Sonic+.

Raz jednego dnia coś strzeliło, zawiesił mi się Colin DIRT. I po resecie w trybie 2d wszystko było ok, tylko gry i niektóre pliki video miały takie kwadraty...

Ponadto przestał tv out działać.

Próbowałem różnych rzeczy (również na innym kompie), niestety bezskutecznie i ostatecznie odesłałem kartę na gwarancje.

Trochę się naczekałem, ale po 6 tygodniach (!) wymienili mi na nowy egzemplarz.

Tobie radzę to samo no chyba że ktoś zna jakąś "chałupniczą" metodę jak to naprawić... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi