Goto Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Otóż zbliża się koniec roku szkolnego i mam zamiar kupić sobie monitor 22 cale przeznaczony głównie do gier (75%) i zwykłego użytkowania takiego jak czytanie w internecie. W oko wpadły mi modele NEC 22" LCD AccuSync LCD22WMGX 1119zł - zewnętrznie wygląda ładnie; parametry tez niczego sobie tylko ze reakcja 5ms jest w GtG czy nie? No i czy NEC to dobra firma? Pytałem się trochę znajomych, ale opinia jest podzielona; jedni mówią ze są to dobre monitory głównie pod gry; drudzy że tani i kiepski sprzęt. Jaka jest wasza opina o tej firmie Samsung 22" LCD SM 226BW 999zł - parametry teoretycznie ładniejsze niż w powyższym NECu, ale cyferki nie zawsze odzwierciedlają jakość (przy kupowaniu nowego PC dość boleśnie się o tym dowiedziałem). Czas reakcji 2ms ale w GtG co daje jakieś realna 10ms. Do zakupu monitora skłania mnie także dużo dobrych opinii internautów. Samsung 22" LCD SM T220 1249 zł - najlepszy parametrami i najdroższy; ale trochę obszerny; bo o 15 cm szerszy od NECa; parametry najlepsze. Choć jest to chyba jednak spowodowane naciąganiem an kontrast dynamiczny; który podobno jest "picem na wodę" i nie powoduje znacznych różnic. czas reakcji też jest podawane w GtG Tutaj podaje link do porównania technicznego; i co do mniejszej plamki w T220 w zależności od sklepu i serwisu podawane są rożne wyniki - jeden taki jak tu i drugi, że wszystkie trzy monitory mają taką samą plamkę. http://img234.imageshack.us/img234/5602/beztytuuqe9.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 Z tych trzech, to bym wziął T220. Sam osobiście to bym dokładał do T220HD z tunerem TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaQs Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2008 A po co ma dokladac? Nie wiem czemu nazywa sie T220HD jak HD nie obsluguje chyba, ze 1680x1050 mozna nazwac HD... :| Po za tym jaki jest sens dokladania do tunera TV, glosnikow i 2xHDMI? Wedlug mnie to lepiej miec te 300zl w kieszeni bo tyle srednio jest drozsza wersja HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahH Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 (edytowane) A po co ma dokladac? Nie wiem czemu nazywa sie T220HD jak HD nie obsluguje chyba, ze 1680x1050 mozna nazwac HD... :| Po za tym jaki jest sens dokladania do tunera TV, glosnikow i 2xHDMI? Wedlug mnie to lepiej miec te 300zl w kieszeni bo tyle srednio jest drozsza wersja HD. witam ja właśnie też mam zamiar brac SM T220 albo BENQ 24" LCD G2400W http://www.agito.pl/powyzej_19/benq_24_lcd...352.327584.html i nie wiem co wybrać :x Edytowane 17 Czerwca 2008 przez rahH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Ja bym wziął na Twoim miejscu LG L227WT-PF. Do grania wypadnie lepiej niż ten BenQ, bo ma mniejszą rozdzielczość (1680x1050 zamiast 1900x1200) i lepsze parametry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goto Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Samsung t220 też ma 1680x1050 :P btw. jezeli chcecie porównac 2 monitory tutaj jest fajna stronka ^^ http://www.digitalversus.com/duels.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelsox Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 Ja również zastanowił bym sie nad Lg robią bardzo dobre monitory i maja swietną gwarancje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2008 moje zdanie jest takie nec 22wmgx to super monitor godny polecenia mam takiego od kilku dni i jest świetny a co do samsunga mam uraz do tej firmy co od nich coś kupowałem to było to popsute albo wadliwe a z serwisu przyjeżdżało z tą samą usterką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Penetratore Opublikowano 14 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2008 moje zdanie jest takie nec 22wmgx to super monitor godny polecenia mam takiego od kilku dni i jest świetny a co do samsunga mam uraz do tej firmy co od nich coś kupowałem to było to popsute albo wadliwe a z serwisu przyjeżdżało z tą samą usterką to ja mam trochę inne doświadczenia .. mam CRT-ka samsunga .. i po 6 latach bezawaryjnego działania czas na zmianę .. jeszcze wczoraj chciałem kopić l227 ale trochę głębiej poszperałem na necie (np czytałem w.w testy) a dodatkowo zobaczyłem te monitorki w MM i zmieniłem zdanie .. dzisiaj prawdopodobnie zamówie SM T220 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Witam mam Crt i przymierzam się pomału do zakupu LCD czytam i czytam i sam już nie wiem :/ Powiedzcie co sądzicie o tak zachwalanym Lenovo L220x, czy warto dokładać/w czym jest lepszy od monitorów za 800-900zł ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SeN Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Ja bym polecał Samsunga, sam mam model 206BW od ponad roku i jestem z niego baaaardzo zadowolony. Więc po co przepłacać jak i tak nie zauważysz różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...