fuxmen Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 doradźcie mi jaką wybrać płytę, żeby mój procol pszedł na 160 lub 166 mhz i żęby dało się zmieniać napięcie w biosie, w planie zakup ddr kingston 333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 1.Może byś powiedział ile masz kasy? ECS L7S7A2 na SIS746 = 290zł Gigabyte 7vax = 400 asus a7v8x = 800 epox 8rda+ = 550 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 dużo nie mam ale wiesz chodzi o to, że sprzedam tego ecs no i kupiłbym co innego a co do tego gigabyte to co byś powiedział i dla czego sprzedajesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Popatrz na muj podpis = idzie stabilnie napewno na 180fsb , a wyżej niemam bo chyba pamięci za słabe . Trudni mi napisac cos więcej - to moja pierwsza płytka na kt400 . Chciałem sobie kupić epoxa lae chyba zrezygnuję - musiałbym sobie kupić nową zasiłkę . Najlepiej to jakbyś poszukał , niedawno był podobny temat . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 l7s7a2 spokojnie mozna puscic na 200 fsb i ma bardzo wydajny tryb asynchro , i mase dzielnikow. ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 skąd wiesz o tym ecs l7s7a2 tylko czy ja go dostanę w moim mieście(czyt. zadupi..u) cena no no ekstra chodzi mi tylko o wykręcenie tego dziada na jakiś 2100 albo 2200 jakby poszło no iżeby obsługiwał jakieś lepsze modele na przyszłość np 2700+ lub więcej, a coś o tym sis 746 powiedziałbyś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Fuxmen , twój procek to palomino czy t-bred? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 http://www.ocworkbench.com/2003/ecs/l7s7a2...a2/l7s7a2-1.htm chociaz dla polomino to 5% vcor moze byc z malo wiem ze spokojnie tego 1700+ wykrecaja ludzie na 11x200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 wiesz mi nie chodzi o to żeby z tego palomino wyciągnąć 200 fsb bo by miał chyba z 200 stopni :))) ale tak koło 166 by było 166 * 10,5 ti jaki to by był athlonek 2200? 2400 bo nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 fuxmen, musialbys polaczyc mostki i puscic go max 10x166, ale lepiej na 9,5x166. Bo na standardowym mnozniku moze Ci nie pojsc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 no dobra ale ja mówię o tym ecs l7s7a2 a czy tam da się zmienić mnożnik beż zamalowania L1 bo są zworki na płycie ale czy one działają bez tego zabiegu?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Palomino ma ZABLOKOWANY mnożnik . Jaki z tego wniosek ? Domyśl się sam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 a no taki że [gluteus maximus] wołowa powiem tyle jak kupię tą płytę to może sprzedam mojego palomino i kupię sobie jakiegoś 1700 0,13 lub 1800 0,13 i wtedy może ktoś mi to odblokuje i zaszaleję kupię chyba tego ecs bo czytałem o nim i jest spoko jak dla mnie no a pozatymm to nie wiele dołoże jak sprzedam tego mojego k7s5a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 a no taki że <font color="#FF0000">[ciach!]</font> wołowa powiem tyle jak kupię tą płytę to może sprzedam mojego palomino i kupię sobie jakiegoś 1700 0,13 lub 1800 0,13 i wtedy może ktoś mi to odblokuje i zaszaleję kupię chyba tego ecs bo czytałem o nim i jest spoko jak dla mnie no a pozatymm to nie wiele dołoże jak sprzedam tego mojego k7s5a T-bred ma odblokowany mnożnik (0.13 = t- bred) . Ogólnie dobry pomysł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Albatron kx400-x8 kreci sie spoko płytka wydajniesza od gigabytow a tanisza tylko 350zł polecam bardzo ...firma nowa i dlatego mało znana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 no zasatanawiuam sie jeszcze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 luknij tu http://www.overclockers.co.nz/ocnz/mobo/am...kx4008x/1.shtml ale ja bym jednak tego ecs brał ale musiłbym jakas recezje dobra oblukac bo przekonania do niego jeszcze pełnego nie mam a o albatrona moge poreczyc :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 ja teżnie słyszałem ale nowości czasami są dobre ale gdzie ja bym go dostał bo w moim zadupiu napewno nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 no ta a ja to w metropoli mieszkam ...powiedz zeby zamowił a jak nie da rady to www.sirius.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 przeczytałem o niej napewno lepsza od ecs no i pozatym vcore do 2.1 V nie wiem co zrobię poczekam z pół roku uzbieram z 300-400 zeta i wtedy sprzedam tego ecs, a1600 palonino i moje sdr i kupię wtedy jakąś płytkę, antka jakiegoś i 512 ddr wiesz jak kupowałem tego ecs to nie wiedziałem co to jest o/c. więc nie myślałem, żeby było stabilne pod fsb 190 no i żeby zmiana napięcia i tak dalej. widać jak takie forum zmienia człowieka, nauczyłem się tu wiele i dalej chcę się uczyć mam dopiero 15 lat ale wiem dużo i chcę mieć kompa fajnego i lubię się nim bawić jutro będę zakładał na moją słabiutką kartę grafiki własnej roboty radiatory na pamięci ( pociołem radiator od mojego antka) i zobaczymy czy pamiątki pójdą na 500mhz bo te radiatory są wielkie jak cholera mają chyba z 3 cm wysokości pozdrowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Albatron kx400-x8 kreci sie spoko płytka wydajniesza od gigabytow a tanisza tylko 350zł polecam bardzo ...firma nowa i dlatego mało znana Szpak no ja z Ciebie to juz niemoge wytrzymać :lol: Cały czas piszesz ze jest ona wydajniejsza od gigabyte.Jednynie co to jest tańsza bo z wydajnośćią to jeszcze troszkę. Sandra (można powiedzieć że granica błędu pomiaru): Nawed niewiem co to za program: 3Dmark 2001 (myśle ze nie opłąca się patrzeć na rozdziałke 640x480) Quake3 Serious Sam - Little Trouble Demo: POkarz mi w którym miejscu jest bardziej wydajna?BO jakoś nie widzę.Widzę tylko w 2 przypadkach symboliczną różnice(błąd pomiaru?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 a o co wam chodzi nie ma się o co kłucić, obie płyty są dobre a różnica prawie żadna, pozatym jak bedę kupował za jakieś 3-5 miesięcy to napewno będą inne i tez się was spytam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Uważaj bo zaras powiedzą Ci, ze zroibiłeś fotomontaż itp. i dalej będą mówić, że jedak Albatron,Abit itp. jest lepsze od Gigabyta :lol: KT 400 - Gigabyte, chyba niedoceniona płyta przez forumowiczów TWEAK'a. nForce2 - EPOX, 3/4 forumowiczów ma tą płyte więc dalszy komentarz jest zbędny :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 <span style="color:red;">[ciach!]</span>a będziesz kupował za jakieś 3 do 5 miechów i teraz się pytasz o mobo?LOL , niezły jesteś..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 nie słuchaj może teraz ale wiesz trzeba jeszcze kupić ddr jakieś 333 no i jakiego proca do podkręcania za to co mam może dostanę: proc 200zł, płyta 200zł, ram 80zł, a trzeba z 300-350 płyta, 270 proc, 170-190 ram brakuje jakieś 300 zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Dobra chłopak chcił się orientacyjnie zapytać :) Za te 3-5 miechów kto wie, czy niebedzie nForce 3? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 jeden mnie rozumie kombinuje jak się da żeby coś wykrzesać z tego kompa no i chcę sie zorientować nie wiem z kąd wezmę te 300 zeta ale muszę je z kaś <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Co tu ma orientacja.Zauważyłęś ile takich topików jest?Bardzo dużo, wystarczy poszukać..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 tak dobra niech ci będzie ty jesteś pan ok ale po prostu znajść cos jest trudno a pozatym znalexli się kultularni ludzie którzy zamiast coś mówic to odpowiedzieli na moje pytanie i jest ok i do takich ludzi mam szacunek ja też lubię pomagać nawet jak jest pytanie proste to nie pisze "szukaj a zanajdziesz" nigdy tak nie napisałem poprostu jak ci się nie chce nic pisać to nie pisz a nie pisz głupoty jak by ktoś chciał to by ten topic juz zamknął pozdrowienia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Mże i niedługo zamkną :) .I nie chodzi oto że ja jestem pan czy cuś, ale tego typu pytań jest naprawde dużo!A jeszcze jak chcesz zmienić mobo za min. 3 michy to juz wogule nieźle.A tak BTW.Jak bys napisał w temacie zę chodzi o mobo to napewno bym tu nie zerknoł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...