Skocz do zawartości
Dj. Gargamel

CENZURA na forum !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Sluchajcie juz raz ten temat poruszylem ale post zostal skasowany przez reeda po mojej malej intwerwencji reed odpisal i zamknal kolejny temat http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=26732

mowiac ze moj porzedni post zostal przeniesiony ciekawe gdzie chyba w kosmos :P

nie jestem super zaawansowanym uzytkownikiem wiekszosc moich postow do pytania czesto glupie lecz nie jestem az tak glupi zeby nie zobaczyc co sie dzieje z forum

w jednym temacie siakis kolega zapytal o odblokowane antka xp sprawa bardzo prosta i oklepana oczywiscie zbylem go tradycyjnym slowem szukaj ale w koncu zlitowalem sie i chcialem mu podac linka do polskiej strony na ktorej jest wszystko wytlumaczone no i tutaj zaskoczylem sie trzy razy edytowalem swojego posta w koncu skumalem

sprobojcie wpisac w poscie slowo O C M A S T E R tylko bez spacji i co jakbyscie to nazwali ??? Reed napisal ze tworcy tego serwisu podpadli a ja slabo sledze co sie dzieje na forum (ale co mnie obchodzi jakas wasza wojna - cytat z seksmisji dla rozluznienia napiecia :P ). Wydaje mi sie ze cos jest nie tak z forum ja rozumiem ze ktos je zalozyl ale czy to oznacza ze forum jest wlasnoscia paru osob ( wiem ze zabrzmi to troche komunistycznie ale w tej chwili forum stalo sie wlasnoscia wszystkich userow ktorzy w nim pisza). Moim osobistym zdaniem forum TWEAK jest nalepsze pod wzgledem merytorycznym

ale cos sie nie tak dzieje z organizacja zaczalem drazyc temat no i napotkalem wiele skarg np. bany za nic, zmienianie postow, niezrozumiale decyzje (brak mozliwosci reklamy w podpisie czy ogloszen)no i czeste klotnie. Wydaje mi sie ze po ktorejs stronie sa osoby delikatnie mowiac malo sklonne do ustepstw albo wrecz powiedzialbym konfliktowe ??? Jak to jest mozliwe ze garstka osob prowadzacych forum odwala wielka swietna robote jak bo to dzieki niej istnieje TWEAK ale z drugiej strony nie wiem czy tym osobom cechy charakteru oraz nie wiem jak to nazwac uczucie wladzy nie przeszkadzaja w bardziej sprawnym dowodzeniu forum. Bo forum ma sluzyc nam prostym uzytkownikom. No mam nadzieje ze dobrneliscie do konca mojego posta chyba wypisalem sie za tydzien

PS nie jestemn wywrowtowcem ani jakims hamem ktory chce rozpetac wojne prosze o kulturalne komentarze Pozdrawiam wszystkich zarowno prowadzacych i zwyklych uzytkownikow forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... sprobojcie wpisac w poscie slowo O C M A S T E R tylko bez spacji ...

tylko powiedz po co mam wpisywac to slowo na forum :?:

... Wydaje mi sie ze cos jest nie tak z forum ja rozumiem ze ktos je zalozyl ale czy to oznacza ze forum jest wlasnoscia paru osob ( wiem ze zabrzmi to troche komunistycznie ale w tej chwili forum stalo sie wlasnoscia wszystkich userow ktorzy w nim pisza) ...

juz widze jak marco zaciera rece ze znalazl kogos kto chce sie dorzucic do kosztow utrzymania serwera :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyluzuj gargamel, jesli wlasciciele forum nie zycza sobie wystepowania jakichs nazw/slow to ich sprawa - TO JEST ICH forum, przychodzac tutaj akceptujesz ich zasady. jesli jednak odczuwasz wielka potrzebe napisania zakazanego slowa, to przeciez jest milion sposobow na oszukanie autocenzury. nie rozumiem dlaczego tak sie rzucasz.

poza tym reed ci napisal - jak masz z tym problem to na priva do niego wal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ocmaster no faktycznie :? . Niektóre decyzje są co najmniej dziwne ale nie nam maluczkim o tym decydowac - tylko aplauz i zaakceptowanie (to z też z filmu :P ).

PS. pewnie i tak zaraz zamkną ten topic jak kolejna pyskówka się wywiąze (lub nawet wcześniej) :roll: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyluzuj gargamel, jesli wlasciciele forum nie zycza sobie wystepowania jakichs nazw/slow to ich sprawa - TO JEST ICH forum, przychodzac tutaj akceptujesz ich zasady. jesli jednak odczuwasz wielka potrzebe napisania zakazanego slowa, to przeciez jest milion sposobow na oszukanie autocenzury. nie rozumiem dlaczego tak sie rzucasz.

poza tym reed ci napisal - jak masz z tym problem to na priva do niego wal.

napisalem dwa razy pytalem gdzie sie podzial moj topic no i nic

zuawazylesz wazna sprawe forum jest wlasnoscia "wlascicieli"

czy nie uwazasz ze to spolecznosc tweaka tez go tworzy

druga sprawa chyba nie uwazasz mnie za osobe porywcza moj ton listu chyba o tym swiadczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co ci szkodzi walnac kropki pomiedzy literki ??

na pewno sa rzeczy ktorych ty nie lubisz, i tez ich unikasz.

zrob to co ci proponowano - zapytaj na privie adminow, rozpoczynanie publicznej dyskusji na ten temat nie ma sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrob to co ci proponowano - zapytaj na privie adminow, rozpoczynanie publicznej dyskusji na ten temat nie ma sensu.

ja po prostu na poczatku nie wiedzialem co sie dzieje napsialem posta i ciach zniknal dopiero na drugiego reed odpowiedzial

ja wiem ze nigdy wszystkim nie dogodzi ale skoro jakies zgrzyty i i narzekania moze tez by warto je wziac pod uwage mysle ze uzytkownicy pownni o tym wiedziec tak w ogole uwazam za atmosfere mozna by uzdrowic

S P O T K A N I A Mi IN T EG RA CY J N Y MI co wy na to

czy moze bylo jakies spotkanie tweakowcow ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha jeszcze jedno uwazam ze takie pytania bylyby conamniej niestosowne to jest sprawa miedzy nimi nie mnie to osadzac ja po prostu zauwazylem ze to po prostu ma jakis wplyw na forum a tak byc nie powinno chyba ???takie jest moje zdanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadużywanie cenzury jest ZŁE .

Ehh niewymysle tu nic nowego. Duzo jest forow komputerowych w sieci wiec jak tak Cie razi naduzywanie cenzury to mozesz zmienic forum... ja naprzyklad nieodczuwam tu cenzury.
nieodczuwasz tylko dlaczego twoj podpis jest nielegalny :)

chyba wiesz o czym ja mowie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nadużywanie cenzury jest ZŁE .

Ehh niewymysle tu nic nowego. Duzo jest forow komputerowych w sieci wiec jak tak Cie razi naduzywanie cenzury to mozesz zmienic forum... ja naprzyklad nieodczuwam tu cenzury.
nieodczuwasz tylko dlaczego twoj podpis jest nielegalny :)

chyba wiesz o czym ja mowie

Zgadza się, niby jest zakaz, ale nie wszystkich on obowiązuje lub nie wszyscy się do tego stosują lub może zakaz już nie obowizuje :roll: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie autocenzura i ograniczenia sa do bani.

Autocenzura na tym forum jest dobra bo niema przekleństw . Ale cenzurowanie innych słów (np. strony jakiegoś serwisu) nie jest zbyt dobre . Zwykle tak jast że najpierw cenzuruje się jedno słowo , potem kolejne , potem następne , ąz dochodzimy do momentu gdy ocenzurowane jest co drugie słowo . Jednym słowem cenzura jest niebezpieczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A [gluteus maximus]!!

MicJes powiedz na którym forum po raz pierwszy widziałeś autocenzurę?? :)

Na moim no! ;)

Jak cos to tweak bedzie msuał mi płacić za ten swietny pomysł pieniadze! ;) A i tak jest ona do bani (autocenzura) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauwazylem natomiast, ze kilka postow zostalo usunietych. doslownie 2-3, ale zawsze. nie mam zalu, bo byly w zlym miejscu (OT), ale fajnie byloby dostac chociaz info w stylu : "twoj post byl bez sensu, zostal wyciety", a nie szukac potem, co sie stalo.

a co do ocmaster i tp. to dobrze. ndx przegial i tyle. forum jest lLiska i Marco i oni decyduja, nam nic do tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cenzura musi byc - nie możemy dopuścić, aby na forum pojawiały sie propagandowe teksty kapitalistyczne... :)

A tak poważnie, to może cenzura nauczy co poniektórych wyrażać się bez używania wulgaryzmów - troche kultury panowie - są inne wyrazy, które można stosować zamiennie - może czas się ich nauczyć.

Co do oc.master - sprawa wynika z kilku nieprzyjemnych konfliktów i musicie przyjąc do wiadomości, że to słowo będzie cenzurowane - skargi do adminów (nie do moderów hiehie :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauwazylem natomiast, ze kilka postow zostalo usunietych. doslownie 2-3, ale zawsze. nie mam zalu, bo byly w zlym miejscu (OT), ale fajnie byloby dostac chociaz info w stylu : "twoj post byl bez sensu, zostal wyciety", a nie szukac potem, co sie stalo.

a co do ******** i tp. to dobrze. ndx przegial i tyle. forum jest lLiska i Marco i oni decyduja, nam nic do tego.

irnlng

Wiem ze komus moze byc przykro, ze czasem wssa jego posta, ale niestety, czesto jest to konieczne (bardzo czesto) i gdyby moderatorzy kazdego informowali, to nie wyrobiliby sie :?

Jak ktos przegnie mocniej pale, to dostaje info z ostrzezeniem, ale przy drobnych wykroczeniach, raczej nie.

To nie przez olewatorstwo, tylko przez ograniczenie czasowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak - co do serwisu oc**** nie bede ukrywac ze pare osob zalazlo mi za skore i liskowi wiec napewno nie bedziemy im robic darmowej reklamy ktora sobie tutaj uprawiali - sorry nie trawie szczeniackich przechwalek pt ja mam ojca dyrektora uskutecznianych przez pewne osoby z tego serwisu nie mowiac o straszeniu mnie konsekwencjami co wzbudzilo w mojej nieskomnej osobie nagle ataki smiechu spowodowane totalna indolencja osoby piszacej te bzdury

Nie bylo i nie jest moim celem angazowanie sie w zadne konflikty chociaz jest to niezwykle popularne w srodowisku redakcji komputerowych (od zamierzchlych lat 80-tych w ktorych co druga redakcja opluwala swoja konkurencje). Nie mniej jednak nie widze powodu dla ktorych mam pomagac w kreowaniu audytorium konkurencji ktora nie tylko oferuje niewiele co jest zwyczajnie bezczelna. W przypadku duzego forum na ktorym mamy kilkaset postow dziennie musi byc zachowany jakis porzadek (tak na marginesie AFAIK jest to najwieksze forum w Polsce o sprzecie - mamy wiecje postow nawet niz pl.comp.pecet)

Mam nadzieje ze rozwialem pojawiajace sie watpliwosci i nie spowoduje zadnej eskalacji konfliktu

Jeszcze konczac: jesli ktos ma jakies uwagi dot. wedlug niego nieslusznego usuniecia watku jest proszony o kontakt ze mna jako ostatnia instancja odwolawcza. Przy tak duzej ilosci wiadomosci nawet moderatora zdarza sie popelnic drobny blad i przesunac nie dokladnie to co mialo byc przesuniete - jestesmy tylko ludzmi i tez popelniamy bledy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mniej jednak nie widze powodu dla ktorych mam pomagac w kreowaniu audytorium konkurencji ktora nie tylko oferuje niewiele co jest zwyczajnie bezczelna.

Twoja wypowiedz tez niejest podparta merytorycznie :lol: :P. Ale lolek z ciebie koles :P. Ty awansowales na mojego ulubionego pieroga lol :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P R Z E S T A N C I E

nie po to zakladalem ten topic tutaj miala byc rzeczowa dyskusja

to wszystko swiadczy o was

teraz troche zaluje ze sie czepilem, choc padlo chyba tutaj pare madrych postow ktore prowadzacy tweaka powinni ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> pod uwage.

nikt nie zauwazyl mojej propozycji o spotkaniu tweakowym co wy na to ??? mieszkam niedaleko liska on sam o tym nie wie :) wiec mozna by bylo gdzies w oklicach wschodniej polski.

pozdrawiam

PS dodaje jeszcze jako zalacznik list od reeda mam nadzieje ze sie nie obrazi pomimo ze jest utrzymany w ostrym "reedowym" tonie to dal mi do myslenia wiele rozjasnil no i przekonal mnie nie w calosci ale jednak do racji redakcji (ale sie zrymowalo : ) ) oto on

"Mylisz sie twierdzac ze forum nalezy do calej spolecznosci,

chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego ze wszyscy userzy sa goscmi na tym forum,

a jest ono wlasnoscia tego kto go zalozyl, placi za jego utrzymanie i prowadzi caly servis.

Czy Ty lub ktorys z userow to robi ?

Swietnie ze mamy tak duzo userow i ze oni sa, to dzieki nim istnieje miedzy innymi forum.

Ale wiedz jedno, admini ustalaja reguly tego servisu i kazdy kto z niego korzysta musi sie im podporzadkowac.

Jezeli ktos w sposob chamski i nagminny lamie te zasady, to musi sie liczyc z usunieciem go z w/w

Servis o ktory pytasz , wlasnie lamal te reguly i lekcewazyl zasady jakie sa ustalone na Tweaku.

Wiec zostal przez Liska "wyklety"

To jego prawo.

Czy Ty pozwolilbys sobie na to, ze goscie w Tewoim domu robiliby burdel ?

Chyba nie.

Wiec nie dziw sie poczynaniom administracji Tweaka.

Robi to co potrzeba dla wlasnego dobra.

Mam nadzieje ze wyjasnilem Ci wyczerpujaco, Twoje watpliwosci.

PS :

Cenzura jest i bedzie, wrecz musi byc.

Na forum moze byc jakas forma demokracji, ale bez przesady, decydujacy glos ma administracja."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dj. Gargamel: naprawde sadze ze wszystkie uwagi uzytkownikow sa cenne, nie mniej jednak nie wszystkie sa wykonywalne tak jak wspomnialem w powyzszych postach. W kazdym razie jedyne co moge obiecac to to ze jesli ktos ma pretensje za usuniecie topica to moge przyjrzec sie calej sprawie i ew. taki topic przywrocic z tym ze zaznaczam ze moja decyzja bedzie uznaniowa subiektywna i najczesciej negatywna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...