Skocz do zawartości
marcellus

upgrade: Jaki HDD? Jaka MB? i jakie oznaczenia na CPU? ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Wlasnie robie maly upgrade ale nie moge sie zdecydowac co wybrac ;)

Jaki HDD najlepiej wybrac (40GB) ?

1. IBM IC35LO40 (seria vanvouver)

2. Maxtor D740X

3. Seagate Barracuda IV

I przy okazji... ktory z nich jest najcichszy? :)

A jesli chodzi o awaryjnosc tych dyskow to chyba kazdy mowi co innego...

A jesli chodzi o plytke (do 500zl) to zastanawiam sie nad:

Epox EP-8K3A+ (rev>1.0)

no chyba, ze ktos mi doradzi cos innego? (lepszego?)

Zastanawialem sie jeszcze nad MSI KT3 Ultra... ale chyba epox jest lepszy?...

Aha... i przy wyborze AthlonaXP 1600+ (ew.1700+) nalezy zwracac uwage na cos szczegolnego? Jakies oznaczenia? (seria) ? :)

Z gory dziekuje za wszelka pomoc! :)

Pozdrawiam

Marcellus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec co do Hdd to jesli chodzi ci o poziom halasu to bierz basie IV jesli o bezawaryjnosc d70x jesli ci to <>< to rzucaj onete pomiedzy maxtorem a seagatem.Ibm nie polecam z wiadomych powodow.

Plyta ktora wybrales jest bardzo dobra wiec smialo ja mozna kupic, ale z wyborem procka bym sie zastanowil na twoim miejsu czy nie lepiej zaczekac z 1-2tygonie i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> np.Thoroughbreda 1800+. A jesli juz nie mozesz wytrzymac to kupuj Xp 1700+ lub 1800+ maja najatrakcyjniejsze ceny :idea:, Xp 1600+ juz sie troche nie oplaca!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup se Agate, ja mam dobre mniemanie o tej firmie. trochę się na jej dyskach napracowałem. Seagate ma dobry serwis, więc jeśli nie kupisz w jakims byle sklepie na rogu albo na bazarze to ci w razie czego go wymienią (nawet jeśli sam go nieświadomie skopcisz tak jak ja używając spieprzonej szmaty ATA66 oraz starego Connera).

U jeszcze jedno: LUDZIE nie podłączajcie do spółkiz dyskiem >ATA66 starych śrutów z epoki Pentium 100 bo będziecie latac do serwisu jak ja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...