Mr_Elvis Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Witam, Spodziewałem się, że kupno dwóch dokładnie takich samych dysków (WD5000aaks) wpłynie znacząco na transfer między partycjami. Nawet zresztą chyba ten test HT Tune wypada nienajgorzej: Ale total commander pokazuje transfer między partycjami na poziomie 50 mb na sekunde max. A to troche niewiele. Co trzeba zrobić, żeby faktycznie ten transfer był na jakimś sensownym poziomie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Ale total commander pokazuje transfer między partycjami na poziomie 50 mb na sekunde max. A to troche niewiele. Co trzeba zrobić, żeby faktycznie ten transfer był na jakimś sensownym poziomie?Total Commander: Configurtation/Operation/Copy_Delete/ "Also use big file copy mode" = ON "Source + Target on same disk" = 8-16MB "The following drive letters are on the same physical hdd" = wpisz co trzeba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Elvis Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Total Commander: Configurtation/Operation/Copy_Delete/ "Also use big file copy mode" = ON "Source + Target on same disk" = 8-16MB "The following drive letters are on the same physical hdd" = wpisz co trzeba ;) Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem. W polu "Source + Target on same disk" jest miejsce na podanie wartości z kilobajtach. Jak tam wpisze 16000 i wpisze CDE jako jeden dysk (mimo ze to 2 dyski spiete raidem) to moze i idzie szybciej, ale nie wiem dokladnie ile bo nie wyswietla sie transfer ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 hmm, dziwne, ja używam starszej wersji 6.54, bufor mam ustawiony na 10240k i transfer jest wyświetlany... Z punktu widzenia systemu/TC dyski w macierzy (niezależnie od ich ilości) stanowią 1 fizyczny hdd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...