rastafari_1986 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 (edytowane) Witam serdecznie. Od dawna szykuje się aby kupić sobie laptopa. Mam komputer stacjonarny, który nie jest mi potrzebny... Wytłumaczę dlaczego i podam propozycję. Więc tak, lubię grać - nawet bardzo, mimo tego, że jestem już studentem 3 roku. Dlatego też dokonałem zakupu konsoli xbox360. Mam bardzo dobry TV 37cali więc mam na czym grać. Posiadam też komputer, na którym siedzę godzinami (4 do nawet 8h dziennie). Nie jest to SUPER sprzęt, ale... przy takim komputerze który nie służy mi do niczego innego jak oglądania filmików, filmów, słuchania muzyki i korzystania z podstawowych programów do edycji tekstu itp. szkoda PRĄDU. Dlatego postanowiłem kupić podręcznego laptopa, ale nie większego niż 13-14 cali. Na początku zastanawiałem się nad Eee PC, ale... jest trochę za słaby, Word, Excel 2007 pewnie pójdzie, ale nie AutoCad 2006 smilies/tongue.gif Dlatego pomyślałem o czymś takim: http://www.afgcomputers.pl/acer-aspire-292...60-p-12948.html Jest troszkę za drogi... ale powiedzmy sobie szczerze, że MOŻE wyciągnę tyle pieniędzy (choć to nie jest dużo w gruncie rzeczy jak na laptopa). Interesuje mnie, to... czy za tę cenę warto go kupić. Może są lepsze laptopy z taką wielkością matrycy (mniej więcej) i za tą cenę. Interesuje się tym dlatego, że jak już mówiłem rachunki za prąd są spore choć jak też wspomniałem nie mam WIELKIEGO kompa. Chciałbym też sprzedać go... i proszę o wycenę: MOBO: (na gwarancji) ECS ELITE GROUP KN1 (nvidia nForce 4 Ultra) RAM: 2x1GB A-data DDR400 (dual channel) HDD: 320GB chyba Samsunga 7200obr/min GRAFIKA: GeForce 7300GT 256/256ddr Gainward PROCEK: AMD Athlon 64 3200+ 2.01GHz + AC Freezer 64 PRO ZASIŁKA: firmy LOGIC 350W (miałem Tagana, ale siad mi nie wiem czemu) + Monitor 19' Philipsa (Flatron) 1. Do rozważań na temat kupowania notebooków jest odpowiedni dział. 2. NAZWA TEMATU! 3. Jak ktoś się znajdzie, to może i wyceni w tym dziale, ale raczej wątpię. Poszukaj tych samych komponentów na allegro- może będzie szybciej _OskaR Edytowane 14 Czerwca 2008 przez _OskaR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Niewiem czy teraz sie coś zmieniło, ale jak ja kupowałem swojego laptopa, to 12, 13 i 14 były dużo droższe od 15,4. Jak masz tyle kasy (wg. tamtej ceny ok. 1700) i nie zależy Ci bardzo na mobilności, to może lepiej poszukać 15,4? Imo są chyba tańsze i mają troche lepsze parametry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastafari_1986 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 Niewiem czy teraz sie coś zmieniło, ale jak ja kupowałem swojego laptopa, to 12, 13 i 14 były dużo droższe od 15,4. Jak masz tyle kasy (wg. tamtej ceny ok. 1700) i nie zależy Ci bardzo na mobilności, to może lepiej poszukać 15,4? Imo są chyba tańsze i mają troche lepsze parametry Chyba tak dalej jest :) Ale wole jednak mniejszego :) Dobry jak na tą cenę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 14 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2008 w styczniu takie coś kosztowało od 3100zł... Niewiem jak z wytrzymałością, bo wiadomo, mniejsze to częściej korci źeby sobie w plecaku na uczelnie wziąć :D Więc powinno być dużo solidniejsze. Najlepiej idż do sklepu i oglądnij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 Niewiem czy teraz sie coś zmieniło, ale jak ja kupowałem swojego laptopa, to 12, 13 i 14 były dużo droższe od 15,4. Jak masz tyle kasy (wg. tamtej ceny ok. 1700) i nie zależy Ci bardzo na mobilności, to może lepiej poszukać 15,4? Imo są chyba tańsze i mają troche lepsze parametryChyba wieksza wage, bo poza tym to nie ma roznicy (ok, trudno o niezintegrowana grafike w 13"). Ale waga i czas pracy na baterii rekompensuja IMHO te neidogodnosc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 ale za tą samą cene znajdziesz chya 15,4, tkóry ma szybszy procek od laptopa 12/13 cali w tej samej cenie ;) Chociaż moge sie mylić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 ... ale po coś stworzono trzynastki... i autor tematu właśnie chce takiego laptopa.. jak nie wiesz po co to pomyśl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras19 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2008 (edytowane) Ja wczoraj kupiłem coś takiego, http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/233736 to tego 2 GB RAM, więc razem 3 i masz super sprzęt pod vistę. Myślę, że za 2k nie dostaniesz nic bardziej wydajnego i mniejszego. Jednak decyzja nalerzy do Ciebie, czy bardziej pujdziesz w mobilność czy w bebechy. Edytowane 15 Czerwca 2008 przez miras19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...