Myniu Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 Mam zamiar podzielic sobie dysk na nastepujace partycje napiszcie co o tym sadzicie. C - fat16 2GB - winda XP D - fat16 770MB - pagefile E - fat32 reszta HDD - cala reszta Mam dysk Maxtor ata 133,40GB Dysk C i D bedzie nieruszany wszystko bede insalowal na E Koncepcja jest taka zeby uzyskac maksymalana wydanosc CO o tym sadzicie? Czekam na wasze spostrzezenia Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 do kitu!!!! bedziesz miec problem z partycja C windows to nie tylko sam w sobie system poniewaz kiedy doinstalujesz reszte softu jego rozmiar powiekszy ci sie znacznie wiec 2 GB to stanowczo za malo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myniu Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 do kitu!!!! bedziesz miec problem z partycja C windows to nie tylko sam w sobie system poniewaz kiedy doinstalujesz reszte softu jego rozmiar powiekszy ci sie znacznie wiec 2 GB to stanowczo za malo. Przeciez napisalem ze soft bedze instalowal na E zeby niezasmiecac C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 do kitu!!!! bedziesz miec problem z partycja C windows to nie tylko sam w sobie system poniewaz kiedy doinstalujesz reszte softu jego rozmiar powiekszy ci sie znacznie wiec 2 GB to stanowczo za malo. Przeciez napisalem ze soft bedze instalowal na E zeby niezasmiecac C ROTFL a myslisz ze po co sie mowi "instalowac"??? Jesli instalujesz jakikolwiek soft na obojetnie jakiej partycji program ten wrzuca ci odpowiednie pliki do katalogu c:windowssystem (glownie) są to takie pliki dzięki którym program moze dzialac w danym systemie. Jesli mi nie wierzysz to sprawdz rozmiar katalogu "windows" zaraz po instalce i po jakims tygodniu/dwoch uzytkownia zobaczysz jak wzrosnie jego rozmiar. Zreszta jakby bylo tak jak mowisz to winda nigdy by sie nie sypala/zapychala itd. itp. pozdrav Lagier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirieelejson Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 proponuje podzielic na 3 partycje: 1. 5GB NTFS - WinXP, Office itp. 2. 10 GB NTFS - na DOWNLOAD 3. Reszta Fat32 - inne aplikacje, filmy, gry, dokumety - do ktorych powinienes miec dostep z DOSu przy awarii systemu. ja tak mam i sie sprawdzilo nie raz pozdrawiam ps. skad pomysl na fat16? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myniu Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 "ps. skad pomysl na fat16?" fat16 - to przedewszystkim szybkosc jest szybszy od fat32 o NTFS juz niewspomne,a mi przedewszystkim zalezy tylko na wydajnosci pliku wymiany windows i w ogole calego systemu,a na E bede mial bezpiecznie zgromadzone reszte danych. Wrazie czego (jak sypnie sie winda) szybki formacik c i d i po sprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 30 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2003 proponuje podzielic na 3 partycje: 1. 5GB NTFS - WinXP, Office itp. 2. 10 GB NTFS - na DOWNLOAD 3. Reszta Fat32 - inne aplikacje, filmy, gry, dokumety - do ktorych powinienes miec dostep z DOSu przy awarii systemu. ja tak mam i sie sprawdzilo nie raz pozdrawiam ps. skad pomysl na fat16? ja mam dokladnie tak samo 5, 10, reszta ale osobiscie nie polecam systemu NTFS jesli chodzi o wydajnosc zostaje w tyle za fat32 nie mowiac o fat16 kolega wyraznie zaznaczyl ze chodzi mu o wydajnosc pozdrav LAgier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...